Μαντάς: Χάνεται με αυτές τις μεθοδεύσεις η αξιοπιστία του Δήμου μας απέναντι στους επαγγελματίες, τις υπηρεσίες και τους Δημότες γενικότερα…

0

Δεν είναι δυνατόν να μη σχολιάσουμε τη σημερινή διαδικασία.
Δεν είναι δυνατόν το Δημοτικό συμβούλιο να σύρεται πίσω από λάθη, προχειρότητες και ακροβατικούς σχεδιασμούς κάλυψης των λαθών.
Το λάθος δε διορθώνεται με επόμενο λάθος. Όταν συμβαίνει αυτό, τότε δυστυχώς οδηγούμαστε στην απώλεια της αξιοπιστίας.

Η αξιοπιστία του Δήμου μας απέναντι στους επαγγελματίες, τις υπηρεσίες και τους Δημότες γενικότερα, χάνεται με αυτές τις μεθοδεύσεις που ακολουθήσατε τόσο στο προηγούμενο όσο και στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

Κανείς πιστεύω δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για στείρα αντιπολίτευση και τυπολατρία.
Υπάρχει θέμα με τη χρήση των παραλιών μας.
Υπάρχει η δεδομένη υποχρέωση του δημοτικού συμβουλίου να συνδράμει του επιχειρηματίες του χώρου ώστε να προλάβουν να εγκαταστήσουν τον εξοπλισμό τους και να περιμαζέψουν ότι μπορούν από τα αρνητικά δεδομένα της χρονιάς 2020.
Υπάρχει η υποχρέωση του Δημοτικού συμβουλίου να προστατεύει το Περιβάλλον και να ρυθμίζει τις οικονομικές δραστηριότητες που έχουν σχέση με το περιβάλλον προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων.
Υπάρχει τέλος η υποχρέωση και η αυτονόητη ανάγκη να δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους και να μην βολεύουμε φίλους και ημέτερους.
Η διαδικασία και ο τρόπος που ακολουθείτε δεν ικανοποιεί κανένα από τα παραπάνω θέματα. Εσείς όμως εισηγείσθε, και εσείς κρίνεστε για τις εισηγήσεις και αποφάσεις σας.
Εμείς επισημάναμε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο τα περισσότερα από τα θέματα που βάζει η Κτηματική Υπηρεσία στο έγγραφο απορηψης του σχεδίου διακήρυξης που υποβάλλατε.
Λάβαμε απαντήσεις και διαβεβαιώσεις ότι όλα είναι νόμιμα και σωστά.
Και καλούμαστε σήμερα εκτάκτως να αποφασίσουμε για τις τροποποιήσεις με μια εισήγηση που προσπαθεί να καλύψει τα προβλήματα της απόφασης 79/2020 με την ομπρέλα της αλλαγής του Θεσμικού πλαισίου.
Η αξιοπιστία των εισηγητών έχει ήδη χαθεί. Πρόκειται για προσπάθεια να κρυφτείτε πίσω από το δάχτυλο σας.
Το συμβούλιο αυτό γίνεται δια περιφοράς. Δεν κατανοούμε τί άλλαξε σε σχέση με το προηγούμενο κύριε Πρόεδρε; Γιατί όχι με τηλεδιάσκεψη; Δεν χρειάζεται να ξαναπιάνεστε τις κορώνες περί νομιμότητας και Δημοκρατίας. Δεν χρειάζεται να εκτεθείτε περισσότερο. Οι πράξεις έχουν νόημα, όχι τα κούφια λόγια. Η εξήγηση για εμάς είναι προφανής. Για να αποφύγετε τις ερωτήσεις στα θέματα.
Συνεχίζουμε να προσπαθούμε να σας βάλουμε μυαλό.
Δεν θα αναχωρήσουμε ποτέ από την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μας, γιατί μας έχει ανάγκη.
Σας αφήνουμε το χώρο των φωτογραφιών πίσω από τα ¨ελαφρά” μηχανήματα διάστρωσης των ακτών για χρήση, γιατί αυτό μόνο επιθυμείτε. Μείνετε στα like των συνεργατών και ωφελούμενων σας.

Υπερψηφήζουμε τις αλλαγές όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στο έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας. Ελπίζουμε αυτή η στάση μας να βοηθήσει να ξεμπερδέψτε το κουβάρι που εσείς μπλέξατε.
Παρακαλούμε η παρούσα εισήγηση να περάσει αυτούσια στο αποφασιστικό.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική κίνηση Πολιτών
Παναγιώτης Κ. Μαντάς

Παναγιώτης Μαντάς – Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ