Πoλύ πάνω από τα όρια ασφαλείας τα επίπεδα σκόνης – Τι έδειξαν οι μετρήσεις του Μετεωρολογικού Σταθμού του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

Ο μετεωρολογικός σταθμός του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου, συνέλεξε λεπτομερή δεδομένα για το μικρο-κλίμα της Τρίπολης και συνεισέφερε στη μελέτη και κατανόηση των κλιματικών και ατμοσφαιρικών συνθηκών.

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, σημειώθηκε τεράστια αύξηση στη συγκέντρωση των αιωρούμενων μικροσωματίδιων (PM) διαμέτρου 10 και 2.5 μm στην Τρίπολη.

Πιο συγκεκριμένα κατέγραψε:
– για τα PM10 μέγιστη συγκέντρωση 1510,108 μg/m^3 και μέση συγκέντρωση 97,22 μg/m^3
– για τα PM2.5 μέγιστη συγκέντρωση 288,41 μg/m^3 και μέση συγκέντρωση 23,03 μg/m^3

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας:
– Για τα PM10, το μέγιστο επιτρεπτό όριο ημέρας είναι 15 μg/m^3, ενώ η 24/ωρη έκθεση σε πάνω από 45 μg/m^3 για περισσότερες από 3-4 μέρες το έτος συνδέεται με σοβαρά προβλήματα υγείας.
-Για τα PM2.5, το μέγιστο επιτρεπτό όριο ημέρας είναι μόλις 5 μg/m^3, ενώ η 24/ωρη έκθεση σε πάνω από 15 μg/m^3 για περισσότερες από 3-4 μέρες το έτος ευθύνεται για προβλήματα στην καρδιοαναπνευστική λειτουργία.

To Επιμελητήριο Αρκαδίας συνιστά, στη διάρκεια τέτοιων φαινομένων, οι επιχειρήσεις να λαμβάνουν τα κατάλληλα οργανωτικά ή και τεχνικά μέτρα, αφού εκτιμήσουν τους κινδύνους ειδικά για όσους εργάζονται σε ανοικτούς χώρους και συστήνεται να χρησιμοποιούν μέσα προσωπικής προστασίας όπως μάσκες.

Περισσότερες πληροφορίες και συνεχής, άμεση ενημέρωση για τα αποτελέσματα των ωριαίων μετρήσεων βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.sodasense.uop.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ