Το Επιμελητήριο Αρκαδίας συντάσσεται με το αίτημα 120 Σωματείων Εστίασης και της ΠΟΕΣΕ για μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση

0

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Τρουπής, σε επιστολή που απέστειλε προς την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), ζητά την άμεση παρέμβασή της προς την κυβέρνηση με σκοπό τη μείωση του ΦΠΑ, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων στον κλάδο της εστίασης.

Η επιστολή αναφέρει:

Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει αποδέκτες διαμαρτυριών από τα μέλη μας – επιχειρήσεις εστίασης-  για την αύξηση του ΦΠΑ 24%, για τον σερβιριζόμενο καφέ, ροφήματα, αναψυκτικά.

Η νέα διευκρινιστική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ, θέτει ένα ακόμα εμπόδιο στον κλάδο της εστίασης που αποτελεί ένας από τους βασικούς πυλώνες της βιομηχανίας του τουρισμού για την ελληνική οικονομία.

Οι εξαγγελίες και δεσμεύσεις της κυβέρνησης, με την υπογραφή βουλευτικής τροπολογίας 2183/19014/5/2019 που είχε κατατεθεί, δεν υλοποιήθηκαν, γεγονός που προκαλεί έντονη αναστάτωση από τα μέλη μας.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις από 120 πρωτοβάθμια σωματεία εστίασης πανελλαδικά, που ζήτησαν την καθιέρωση ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 13% για όλη την εστίαση, εξαιρουμένων των αλκοολούχων ποτών, η πρόσφατη ανακοίνωση οδηγεί σε οικονομική εξάντληση τα καταστήματα εστίασης, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό και προκαλεί αυξήσεις τιμών που επιβαρύνουν τον τελικό καταναλωτή.

Βάσει των παραπάνω συντασσόμαστε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων  (ΠΟΕΣΕ) και παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προς την κυβέρνηση για τη μείωση του ΦΠΑ, ώστε να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης.

 Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ