Η Ψυχική Υγεία Με Απλά Λόγια με την καθηγήτρια της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ Μαρίνα Οικονόμου-Λαλιώτη 

0
Στο 9ο μέρος της σειράς podcast “Με Απλά Λόγια”, συζητάμε για την ψυχική υγεία.& ακόμα

Ένα νέο άρθρο για μια (νοσοκομειακή) ανάπλαση στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας

Ο Ομότιμος Καθηγητής στο ΕΚΠΑ Γιάννης Τούντας γράφει για τα 4 νοσοκομεία που στεγάζονται σε παλιά, ακατάλληλα κτήρια πάνω στον κεντρικό άξονα της Αθήνας.

Η διαΝΕΟσις επανέρχεται σήμερα με τη δεύτερη “σεζόν” της νέας σειράς επεισοδίων podcasts, στην οποία ειδικοί συζητούν και εξηγούν με απλά λόγια σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.Στο νέο, ένατο επεισόδιο της σειράς, η καθηγήτρια της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ Μαρίνα Οικονόμου-Λαλιώτη συζητά με τον Θοδωρή Γεωργακόπουλο για τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει η πανδημία και η οικονομική κρίση, για την έξαρση των ψυχικών νοσημάτων και για το πώς μπορούν οι πολίτες να προστατεύουν την ψυχική τους υγεία.

Ποια είναι η ψυχολογική κατάσταση των Ελλήνων μετά από αλλεπάλληλες, δύσκολες κρίσεις και καταστροφές; Πώς έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την ψυχική υγεία, και γιατί είμαστε πιο πρόθυμοι να συζητάμε γι’ αυτά τα θέματα από ό,τι στο παρελθόν;

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ:

Ολόκληρη η συζήτηση με την καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Μαρίνα Οικονόμου-Λαλιώτη
Ή να την ακούσετε εδώ:
Με Απλά Λόγια – PODCAST
Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε χρήσιμα άρθρα και αναλύσεις της Μαρίνας Οικονόμου – Λαλιώτη εδώ:

Τέλος, μην ξεχάσετε να γραφτείτε συνδρομητές στο podcast της διαΝΕΟσις στο Spotify, εδώ
ή στα Apple Podcasts, εδώ.
ή στα Google Podcasts, εδώ.(ή όπου αλλού ακούτε podcasts)
…και στο κανάλι της διαΝΕΟσις στο YouTube, εδώ.

Στο επόμενο επεισόδιο, τη Δευτέρα 20/2, συζητάμε με τον πρώην αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ Ευάγγελο Βενιζέλο για το Σύνταγμα στη χώρα μας.

Ακόμα, σήμερα μπορείτε να διαβάσετε ένα νέο άρθρο με τίτλο “Μια (Νοσοκομειακή) Ανάπλαση Για Τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας“, στο οποίο ο Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ Γιάννης Τούντας γράφει για τα τέσσερα νοσοκομεία (Αιγινήτειο, Αρεταίειο, Αλεξάνδρας, Ιπποκράτειο) τα οποία στεγάζονται σε παλιά, ακατάλληλα κτήρια που υπάρχουν πάνω στον κεντρικό άξονα της Αθήνας, σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου. Μπορείτε επίσης να δείτε και το σχετικό βίντεο εδώ.Τι θα έπρεπε να γίνει με αυτά τα “πεπαλαιωμένα κτήρια, ενεργοβόρα και τελείως ακατάλληλα για την παροχή αποτελεσματικής και ποιοτικής νοσοκομειακής περίθαλψης”; Ο Γιάννης Τούντας αναφέρεται στην ιστορία των συγκεκριμένων νοσοκομείων, περιγράφει τις προσπάθειες που έχουν γίνει στο παρελθόν για τη μεταστέγασή τους, και διατυπώνει κάποιες νέες προτάσεις νοσοκομειακής ανασυγκρότησης.

Και καταλήγει πως για τον σκοπό αυτό, εκτός από επιμέρους μελέτες, απαιτούνται αφενός πολιτική βούληση, και αφετέρου πρυτανικές αρχές με όραμα και με κοινό στόχο, Πολιτεία και ΕΚΠΑ, την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου νοσοκομειακής ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής της λεωφόρου Βασ. Σοφίας σε βάθος δεκαετίας.

Ο Ομότιμος Καθηγητής στο ΕΚΠΑ Γιάννης Τούντας μιλά για τη νοσοκομειακή ανάπλαση στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας
Διαβάστε το άρθρο για μια (νοσοκομειακή) ανάπλαση στη Λεωφό

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here