Ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας στο ΥΠΠΟ από το Άστρος! Φτάνει πιά η κοροϊδία! Απαιτούμε το άμεσο άνοιγμα του Μουσείου μας…(videos & photos)

1

Με αφορμή την ευρωπαϊκή μέρα των Μουσείων, σήμερα 18 Μαΐου, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Δ.Σ του συλλόγου των φίλων του Μουσείου Αστρους και βρεθήκαμε στον προαύλειο χώρο του Μουσείου να δώσουμε το μήνυμα στο ΥΠΠΟ, ότι η τοπική κοινωνία δεν  πρόκειται να δεχθεί τις συνεχιζόμενες δικαιολογίες και μεθοδεύσεις που γίνονται και παραμένει το Μουσείο μας  ακόμα κλειστό 14 χρόνια τώρα!!

Απαιτούμε να ανοίξει άμεσα το μουσείο, να επιστραφούν άμεσα όλα τα αρχαία που έχουν φύγει για συντήρηση και δεν ξαναήρθαν, καθώς και η αυθεντική ορχούμενη Λάκαινα του Καλλιμάχου που πιθανότατα βρισκόταν στην Ακρόπολη και εκτέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα ,στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και δεν έχει επιστραφεί ακόμα στο μουσείο μας, αλλά πιθανότατα βρίσκεται στην Τρίπολη !!!

Η τοπική κοινωνία δεν θα δεχθεί άλλη κοροϊδία και άλλες επιπλέον μελέτες!!Θα πρέπει άμεσα να δώσουμε όλοι δυναμικό παρών στο επόμενο κάλεσμα , σχολεία, σύλλογοι και φορείς  ώστε να διεκδικήσουμε δυναμικά την πολιτιστική μας κληρονομιά…. 

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν αρκετοί κάτοικοι του Άστρους, μέλη του Δ.Σ του συλλόγου φίλων του μουσείου, ο δήμαρχος κ.Γ.Καμπύλης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Άστρους κ.Κ.Μπάρλας κ.α

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ astros-kynourianews.gr : Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Κοιν.Σ.Επ “Promo kynouria”

Δείτε δηλώσεις κατοίκων, του δημάρχου κ.Γ.Καμπύλη και μελών του Δ.Σ των φίλων του Μουσείου.

Αναδημοσιεύουμε όλα τα στοιχεία & δηλώσεις ότι το Μουσείο άνοιξε συγκεκριμένες ημέρες ,μέχρι την πρόσληψη του φύλακα & ότι υπάρχουν μεθοδεύσεις να παραμείνει κλειστό! Απαιτούμε από τον δήμο μας να δημοσιεύσει τα παρακάτω έγγραφα για να δούμε ποιος φταίει τελικά!!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τα παρακάτω έγγραφα έχουμε ζητήσει απο τον δήμαρχο μας , τα θεωρούμε σημαντικα για να μάθουμε την αλήθεια και για να καταθέσουμε τεκμηριωμένη αναφορά στο Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού και να βοηθήσουμε το έργο του.
    1) Το έγγραφο της ΔΑΒΜΜ «το οποίο έχει κοινοποιηθεί στο Δήμο μας από το 2011». Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του δήμου μας.

    2)Τα έγγραφα παράδοσης και παραλαβής του έργου το 2015.Τα έχει ο δήμος μας.

    3) Τα έξοδα για το έργο το 2011-2015.Τα έχει ο δήμος μας

    4)Τον αριθμό και τα έξοδα για τις μελέτες από το 2008 μέχρι 2021.Τα έχει ο δήμος μας

    5) Όλα τα σχετικα έγγραφα, από την ΕΦΑΑΡΚ και το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας , απαιτήσεις ,μελέτες και άλλα σχετικά για την εκπόνηση των δύο μελετών που έγιναν το 2018 και το 2021. Η ΔΑΒΜΜ το 2016 είχε ενημρώσει την ΕΦΑΑΡΚ και το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, με το υπ’ αριθ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΜΤΕ/ΔΑΒΜΜ/139665/11280/1873/08-06-2016 και το υπ’ αριθ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΜΤΕ/ΔΑΒΜΜ/254597/22017/3397/15-09-2016 .

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ