50 Υπουργοί και Βουλευτές αλλά και χιλιάδες Αρκάδες στην κοπή πίτας του βουλευτή Αρκαδίας ΝΔ Κώστα Βλάση!   

0

Δελτίο Τύπου

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του πολιτικού του γραφείου στην Αθήνα πραγματοποίησε χθες ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης, σε μια εκδήλωση που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, καθώς πάνω από 2.000 άτομα γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα και τους γύρω χώρους κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας.

Τον κ. Βλάση ήταν προγραμματισμένο να προλογίσει ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, ωστόσο, λόγω ασθένειας δεν κατάφερε να παραβρεθεί. Μήνυμα του κ. Σαμαρά αναγνώστηκε από τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρώην Πρωθυπουργού κ. Τσιούτσια.

Προσκεκλημένοι ήταν οι ετεροδημότες Αρκάδες, που ζουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και προσωπικότητες από τον πολιτικό, το δημοσιογραφικό και τον επιχειρηματικό κόσμο τόσο της Αρκαδίας όσο και της χώρας γενικότερα. Τον καθιερωμένο αγιασμό πραγματοποίησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ενώ σύντομο χαιρετισμό πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης.

Η εκδήλωση συνέπεσε με την συμπλήρωση 8 ετών από την ημέρα που ο κ. Βλάσης εξελέγη για πρώτη βουλευτής Αρκαδίας στις 25/01/2015, με τον ίδιο να είναι εξαιρετικά χαρούμενος, μα και συναισθηματικά φορτισμένος, πραγματοποιώντας μια αναδρομή στην πορεία αυτών των 8 ετών.

Στο μήνυμά του ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια στον κ. Βλάση με τον οποίο τον συνδέει μια ισχυρή σχέση φιλίας και βαθιάς εκτίμησης, η οποία πηγάζει από τις κοινές αρχές κι αξίες στις οποίες και οι δύο πολιτικοί άνδρες πιστεύουν και τις οποίες υπηρετούν, με πρώτη την ανιδιοτελή αγάπη για την Πατρίδα. Ο κ. Σαμαράς πραγματοποίησε ιδιαίτερη αναφορά στις επίμονες και συντεταγμένες προσπάθειες του κ. Βλάση για την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων στην Αρκαδία, αλλά και στην γενικότερη προσπάθειά του για την ουσιαστική αναβάθμιση του τόπου του. Τέλος, ο πρώην Πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι στις επερχόμενες εκλογές οι πολίτες της Αρκαδίας θα τιμήσουν τον κ. Βλάση με την εμπιστοσύνη τους όπως κι ο ίδιος τους τιμά όλα αυτά τα χρόνια.

Στην ομιλία του ο κ. Βλάσης, αφού ευχαρίστησε τους συμπατριώτες του Αρκάδες για την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει στο πρόσωπό του όλα αυτά τα χρόνια,  εστίασε στο έργο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο έχει αλλάξει τα δεδομένα και έχει αναβαθμίσει τη θέση της χώρας μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές στερέωμα. Φρόντισε, μάλιστα, να προχωρήσει σε μία αναδρομή στα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που όπως τόνισε ήταν εθνικά επιζήμια και δεν εκμεταλλεύθηκε τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης Σαμαρά που είχαν φέρει τη χώρα σε τροχιά σταθερότητας.

Ο κ. Βλάσης πραγματοποίησε εκτενή αναφορά στον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χειρίστηκε κρίσιμες για τη χώρα καταστάσεις, όπως τα γεγονότα στον Έβρο, την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και την πρόσφατη ενεργειακή κρίση και τις πρόσφατες ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις, που έχουν προκληθεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της επακόλουθης ενεργειακής κρίσης. Επιπλέον, τόνισε την τεράστια προσπάθεια που έχει συντελεστεί σε διπλωματικό επίπεδο, προκειμένου να μεταστραφεί το δυσμενές κλίμα που επικρατούσε για τη χώρα μας διεθνώς, αλλά και να ενισχυθεί η θέση της Ελλάδας μέσω σημαντικών συμφωνιών και συνεργιών. Τα απτά, πλέον, αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής σε συνδυασμό με την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας αποτελούν ηχηρή απάντηση απέναντι στην αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα και επιβεβαιώνουν τον ρόλο της Ελλάδας ως εγγυητή σταθερότητας, ειρήνης και ευημερίας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Βλάσης δεν παρέλειψε, ωστόσο, να αναφερθεί και στο σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο που έχει συντελεστεί και το οποίο αποτυπώνεται στις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας, η οποία αναδεικνύεται πρωταγωνίστρια σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σημείωσε, μάλιστα, πως ενώ η Κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί τεράστιες εξωγενείς κρίσεις, που θα μπορούσαν να ανακόψουν το έργο της και να μειώσουν το κοινωνικό αποτύπωμα της πολιτικής της, παρέμεινε πιστή στις δεσμεύσεις της στηρίζοντας τόσο τα νοικοκυριά όσο και τις επιχειρήσεις, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες αυτές συγκυρίες.

Λεπτομερή αναφορά πραγματοποίησε ο κ. Βλάσης και στην πορεία της Αρκαδίας, η οποία πλέον απολαμβάνει της προσοχής που της αρμόζει από την Πολιτεία και εξελίσσεται πρωταγωνίστρια. Ο βουλευτής εξέφρασε τη χαρά και την υπερηφάνεια του καθώς – και μέσω των δικών του προσπαθειών – η Αρκαδία έχει καταφέρει να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις που ενισχύουν την αναπτυξιακή της τροχιά. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στις επενδύσεις δύο μεγάλων ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών στην Τρίπολη, αλλά και στην έλευση του δικτύου φυσικού αερίου, ενώ δεν παρέλειψε να πραγματοποιήσει ιδιαίτερη μνεία στα έργα που αφορούν στη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση της Μεγαλόπολης, αλλά και στον σημαντικό ρόλο που το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα διαδραματίσει στη διαδικασία αυτή. ‘Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Βασικό μου μέλημα – για το οποίο είχα δεσμευθεί προεκλογικά – και το οποίο έθεσα σε εφαρμογή από την πρώτη μέρα της εκλογής μου ήταν η προσέλκυση νέων και σημαντικών επενδύσεων, που θα δώσουν νέα πνοή στον τόπο μας και θα εγγυηθούν ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αναπτυχθεί ουσιαστικά ένας τόπος, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να μειωθεί η ανεργία και τελικά οι νέοι μας να μη φεύγουν μακριά από τον τόπο που μεγάλωσαν».

Κλείνοντας την ομιλία του σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης ο κ. Βλάσης ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους τόσο στον ίδιο όσο και στην Νέα Δημοκρατία, την παράταξη που έμεινε πιστή στις δεσμεύσεις της, στις αρχές και στις αξίες της και που μακριά από λαϊκισμό προχώρησε με σκληρή δουλειά οδηγώντας την Πατρίδα σ’ ένα καλύτερο αύριο. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Είμαι υπερήφανος όντας μέλος της παράταξης αυτής και έχοντας υπάρξει μέλος της Κυβέρνησής μας. Γιατί μπορώ σήμερα να σας κοιτάζω στα μάτια με βλέμμα καθαρό, με τη συνείδησή μου ήσυχη και με τη σιγουριά πως τίμησα τη σχέση ειλικρίνειας κι εμπιστοσύνης που έχουμε δομήσει αυτά τα 8 χρόνια… Προσωπικά παραμένω δίπλα σας, υπηρετώντας πιστά τους Αρκάδες και δουλεύοντας σκληρά για το καλό της Αρκαδίας μας. Μαζί θα προχωρήσουμε με αισιοδοξία και δύναμη! Για μια Αρκαδία όπως την ονειρευόμαστε, για μια Πατρίδα υπερήφανη και ισχυρή».

Την ομιλία του βουλευτή Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστα Βλάση τίμησαν με την παρουσία τους:

Από τον πολιτικό κόσμο μεταξύ άλλων:

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Π. Πικραμμένος, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Β. Κικίλιας, ο Υπουργός Υγείας κ. Αθ. Πλεύρης, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μ. Βαρβιτσιώτης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Χαρδαλιάς, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κα Σ. Βούλτεψη, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γ. Κώτσηρας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Στύλιος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σ. Κεδίκογλου, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης, ο βουλευτής Λέσβου κ. Χ. Αθανασίου, ο βουλευτής Ζακύνθου κ. Δ. Ακτύπης, ο βουλευτής Αργολίδος κ. Ι. Ανδριανός, η βουλευτής Ηλείας κ. Δ.-Θ. Αυγερινοπούλου, ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Ι. Βρούτσης, ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Β. Γιόγακας, ο βουλευτής Κέρκυρας κ. Στ. Γκίκας, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Αθ. Δαβάκης, ο βουλευτής Έβρου Αν. Δημοσχάκης, η βουλευτής Α΄ Πειραιώς κα Ν. Δούνια, ο βουλευτής Λευκάδας κ. Αθ. Καββαδάς, ο βουλευτής Β1΄ Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Δ. Καιρίδης, η βουλευτής Β3΄ Νότιου Τομέα Αθηνών κα Α. Καραμανλή, η βουλευτής Αχαΐας κα Χρ. Αλεξοπούλου, ο βουλευτής Έβρου κ. Στ. Κελέτσης, ο βουλευτής Λάρισας κ. Χρ. Κέλλας, η βουλευτής  Α΄ Αθηνών κα Ο. Κεφαλογιάννη, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Ν. Κρητικός, ο βουλευτής Β3΄ Νότιου Τομέα Αθηνών κ. Κ. Κυρανάκης, ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Π. Μαντάς, ο βουλευτής Β1΄ Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Γ. Κουμουτσάκος, ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρ. Μπουκώρος, ο βουλευτής Α΄ Ανατολικής Αττικής κ. Β. Οικονόμου, ο βουλευτής Β3΄ Νότιου Τομέα Αθηνών κ. Μπ. Παπαδημητρίου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ι. Παππάς, ο βουλευτής Ευβοίας κ. Σπ. Πνευματικός, ο βουλευτής Πέλλας κ. Δ. Σταμενίτης, ο βουλευτής Σάμου κ. Χρ. Στεφανάδης, ο βουλευτής Ημαθίας κ. Λ. Τσαβδαρίδης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Β. Υψηλάντης, ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μ. Χρυσομάλλης, ο βουλευτής Ηλείας κ. Α. Νικολακόπουλος.

Από την τοπική αυτοδιοίκηση μεταξύ άλλων:

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κ. Τζιούμης, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευ. Κούλης, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γ. Καμπύλης, ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Χαρ. Λυσίκατος, ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Δ. Καμπόσος και ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης.

Από τον επιχειρηματικό κόσμο μεταξύ άλλων:

Ο εφοπλιστής και Διοικητής του Αγίου όρους κ. Αθ. Μαρτίνος, ο επιχειρηματίας και Πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Θεοδ. Τρύφων και ο επιχειρηματίας κ. Δημ Δέμος, που πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις στο χώρο του φαρμάκου στην Τρίπολη, ενώ η οικογένεια του Αστέρα Τρίπολης και της ΙΝΤΡΑΚΑΤ εκπροσωπήθηκε από τον κ. Δημήτρη Μπάκο.

Επιπλέον, παρόντες ήταν  ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθ. Κατσής, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γ. Σιάσος και πλήθος ακαδημαϊκών.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ