Ικανοποίηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη & Άλλα νέα της Περιφέρειας…

0
Ικανοποίηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη

Posted: 25 Jun 2020 10:00 AM PDT

Σειρά θεμάτων που αφορούν την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου έθεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, χθες Τετάρτη 24 Ιουνίου.

Στη συνέντευξη που έδωσε ο Π. Νίκας το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη, στην Τρίπολη, εξέφρασε απόλυτη ικανοποίηση από τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής, τόνισε ωστόσο πως οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν από τους καθ’ ύλην αρμόδιους και στον χρόνο που πρέπει.

“Σκοπός της συνάντησης με τον πρωθυπουργό ήταν ο συντονισμός με την κυβερνητική πολιτική όσον αφορά τα μείζονα ζητήματα προτεραιότητας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι του ενεχείρισε υπόμνημα με προγραμματισμένες δράσεις και έργα σε 15 τουλάχιστον τομείς.

Ο Π. Νίκας συναντήθηκε χθες και με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, με τον οποίο συζήτησε αφ’ ενός το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” στο τμήμα που αφορά τις Περιφέρειες και αφ’ ετέρου τα αδιέξοδα της απλής αναλογικής και την ανάγκη κατάργησής της, αλλά και την πρόοδο της διαδικασίας για τις θεσμικές μεταβολές ως προς την ενίσχυση των Περιφερειών με την μεταφορά σε αυτές μη κυβερνητικών αρμοδιοτήτων που τώρα έχουν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, διασφαλίζοντας παράλληλα και την επαρκή χρηματοδότησή τους.

 

Το υπόμνημα του περιφερειάρχη προς τον πρωθυπουργό μπορείτε να το δείτε εδώ:

Υπόμνημα προς τον Πρωθυπουργό

Συνάντηση Π. Νίκα με εκπροσώπους φορέων και αυτοδιοικητικούς από Βαλτέτσι και Δόριζα

Posted: 25 Jun 2020 09:59 AM PDT

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 25 Ιουνίου, στην Τρίπολη, με τον πρόεδρο Δημήτρη Μπινιάρη και μέλη του συλλόγου των απανταχού Βαλτετσιωτών “Ο Κολοκοτρώνης”, καθώς επίσης και με τους προέδρους Βαλτετσίου Παναγιώτη Τσούκα και Δόριζας Κώστα Λυμπερόπουλο.

Βασικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η ανησυχία των φορέων και των κατοίκων των πιο πάνω περιοχών ως προς την προσωρινή χωροθέτηση διάθεσης απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης στην περιοχή Μεγαβούνι.

Οπως είναι γνωστό, με απόφαση του περιφερειάρχη, ο δήμος της αρκαδικής πρωτεύουσας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς ετά την πρόσφατη δικαστική απόφαση του έχει απαγορευθεί να διαθέτει απορρίμματα στον χώρο που μέχρι τώρα τα διέθετε.

Σύσκεψη σχετικά με το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Posted: 25 Jun 2020 09:58 AM PDT

Η οργάνωση της επικείμενης διανομής προς τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ στην Π.Ε. Μεσσηνίας, τον ερχόμενο Ιούλιο, αποτέλεσε αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε χθες Τετάρτη 24 Ιουνίου, στο Διοικητήριο, στην Καλαμάτα, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.

Συζητήθηκε, ειδικότερα, ο σχεδιασμός για την διανομή βασικών διατροφικών προϊόντων σε ωφελούμενους που πληρούν  τα απαιτούμενα κοινωνικά κριτήρια, σχεδιασμός που προβλέπεται να υλοποιηθεί στα μέσα Ιουλίου, από 13 έως 24 του μηνός.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας Κώστας Ψυχάρης, η διευθύντρια Υγείας Μεσσηνίας Κατερίνα Σπέντζουρα καθώς και  εκπρόσωποι όλων των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας.

Το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ΤΕΒΑ/FEAD  2014-2020 έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και περιλαμβάνει, εκτός από  τη διανομή βασικών διατροφικών προϊόντων και συνοδευτικά μέτρα ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης των ωφελουμένων.

Εκδήλωση της ΟΕΕ Πελοποννήσου και ΝΔ Ελλάδος στους Μολάους

Posted: 25 Jun 2020 09:56 AM PDT

Οι αρνητικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στο εμπόριο και στην επιχειρηματικότητα και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν, προκειμένου αυτές να αντιμετωπιστούν, αποτέλεσαν το κύριο θέμα συζήτησης στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, που έγινε στους Μολάους -στην αίθουσα θεάτρου “Ιωάννης Καρυτσιώτης” του Γυμνασίου Μολάων-, το περασμένο Σάββατο 20 Ιουνίου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη.

Ο αντιπεριφερειάρχης στην παρέμβασή του δήλωσε ικανοποιημένος από τον τρόπο που η Πολιτεία αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει την υγειονομική κρίση για να εστιάσει, στη συνέχεια, “στην αναγκαιότητα της αποτελεσματικής και εστιασμένης χρήσης των πόρων που θα διατεθούν από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση της οικονομικών επιπτώσεων, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα να ωφεληθούν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας”.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Θανάσης Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας και η αντιδήμαρχος τουριστικής ανάπτυξης και κοινωνικής πολιτικής Γεωργία Ζαχαράκη, ο αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς Κώστας Μαυρομιχάλης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μαργαρίτα Σπυριδάκου -εντεταλμένη για τις εκδηλώσεις των 200 ετών από το 1821- και Μιχάλης Σταματάκος, καθώς και  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γιάννης Παναρίτης.

Ενα νέο κρούσμα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 25 Jun 2020 09:54 AM PDT

Ενα νέο κρούσμα του κορονοϊού SARS-CoV-2 αναφέρθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία ο αριθμός των προσβληθέντων ανέρχεται πλέον σε 202. Το εν λόγω κρούσμα καταγράφηκε στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Πέμπτη 25 Ιουνίου η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας σημειώνονται τα εξής:

“Ανακοινώνεται ένα νέο κρούσμα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που σημειώθηκε στην Π.Ε. Μεσσηνίας. Ο ασθενής είναι ασυμπτωματικός και δεν νοσηλεύεται.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε διακόσιους δύο (202) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: έξι (6) και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: εκατόν εξήντα οκτώ (168)  αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2)*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία + ένα (3) + (1)^^ – ενέχεται ως αρνητικό και δεν περιλαμβάνεται επί του συνόλου

ΠΕ Κορινθίας: δεκαέξι (16)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)

ΠΕ Μεσσηνίας: δεκατέσσερα (14)**  αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)**

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν δέκα άνδρες (110) και ενενήντα δύο γυναίκες (92).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων εννέα (9) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και δεκαεπτά (16+1^^) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία (τα στοιχεία δεν έχουν ενημερωθεί επί μακρόν και θα επικυρωθούν εντός των επόμενων ημερών). Τρεις εκ των νοσηλευόμενων εξήλθαν από τη ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό

παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους. Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 24/06/2020 ώρα 15:00) και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ:

Ανακοίνωση 25-06-2020

Θέματα της Καρύταινας συζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρ. Λαμπρόπουλος

Posted: 25 Jun 2020 09:52 AM PDT

Η επίλυση τεχνικών θεμάτων του περιμετρικού δρόμου της Καρύταινας εξετάστηκε στην επίσκεψη που έκανε σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουνίου, στην ιστορική αυτή κωμόπολη, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Κατά την ίδια επίσκεψη -στην οποία ο Χρ. Λαμπρόπουλος συνοδευόταν από τον δήμαρχο Μεγαλόπολης Θανάση Χριστογιαννόπουλο και υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Αρκαδίας, αλλά και του εν λόγω δήμου-, συζητήθηκε επίσης και το έργο αποκατάστασης του κάστρου της Καρύταινας, για το οποίο ολοκληρώνονται οι σχετικές μελέτες, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν και τα αντίστοιχα έργα.

Συμβάσεις δύο εργολαβιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης

Posted: 25 Jun 2020 09:50 AM PDT

Δύο συμβάσεις ισάριθμων εργολαβιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Πέμπτη 25 Ιουνίου, στην Καλαμάτα.

Η μία με δαπάνη 22.741,94 αφορά τον καθαρισμό του επαρχιακού δικτύου από φυτική ύλη και απορρίμματα, ενώ η δεύτερη με δαπάνη 14.260 ευρώ προορίζεται για την οργάνωση και την κατάρτιση σχεδίου σχετικά με την αδειοδότηση υδροληψιών και γεωτρήσεων του δικτύου ΓΟΕΒ Παμίσου.

 

Εκταμιεύσεις 91.096,29 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 25 Jun 2020 09:44 AM PDT

Εντολή εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 91.096,29 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η δαπάνη αυτή προορίζεται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Η στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας

Posted: 25 Jun 2020 09:00 AM PDT

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν, η στελέχωση συνολικά των υπηρεσιών της Περιφέρειας, σήμερα Πέμπτη 25 Ιουνίου, ήταν η εξής:

Σε σύνολο 785 υπαλλήλων, 95 απουσιάζουν λόγω κανονικού τύπου αδειών (κανονική, αναρρωτική, ειδικές άδειες ανατροφής κλπ) και 43 με άδειες ειδικού σκοπού.

Αναλυτικά, την στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας σήμερα, ανά Περιφερειακή Ενότητα, μπορείτε να δείτε εδώ:

Δελτίο παρουσίας υπαλλήλων 25 Ιουνίου 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ