Εορτασμός του Αϊ Γιώργη & το έθιμο στον Αγιάννη (videos & photos)

0

Με κάθε λαμπρότητα ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, τελέστηκε στον Αϊ Γιώργη στον Αγιάννη, Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας.Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ,πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας  γύρω από το χωριό ,τηρώντας το έθιμο με τους καβαλάρηδες με τα άλογα να οδηγούν την περιφορά.

Μετά  την περιφορά το  έθιμο ολοκληρώθηκε , από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Άστρους να τραγουδούν  παραδοσιακά τραγούδια για τον Αγιώργη, κρατώντας την εικόνα του ,κάνοντας γύρους στην εκκλησία, μαζί με τους καβαλάρηδες πάνω στα άλογα.

Παραβρέθηκαν στον φετινό εορτασμό, ο δήμαρχος κ.Γ.Καμπύλης ,ο πρόεδρος της τ/κ Άστρους κ.Κ.Μπάρλας ,ο πρόεδρος της αθλητικής επιτροπής κ.Γ. Δαλιάνης οι αντιδήμαρχοι κα Α. Μπάρλα, κ.Π. Καμπουρολίας,ο πρόεδρος του Δ.Σ κ.Δ.Κατσής ,δ/σ και πλήθος Αγιαννιτών και κατοίκων της περιοχής.

Στο τέλος του εθίμου ακολούθησε χορός στην πλατεία, και προσφέρθηκαν γλυκίσματα & κρασί από τα Μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου και από κατοίκους  του Αγιάννη.

Το χωρίο & μαγαζιά γέμισαν από κόσμο μετά από πολύ καιρό λόγω του covid, που απολαύσαν την ηλιόλουστη ημέρα.

Χρόνια πολλά! σε όλους τους εορτάζοντας και εορτάζουσες, με υγεία….

Επιμέλεια-Παρουσίαση- Ρεπορτάζ, για το astros-kynourianews.gr: Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria -Κοιν.Σ.Επ

Το έθιμο από την περσινή λήψη από ψηλά ,με drone του astros-kynourianews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ