Αυτοί είναι οι εκτελεστές του Ζαφειρόπουλου – Πρώην παίκτης της Δόξας Μεγαλόπολης, o MATA

0

Στην δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο των δύο υπηκόων Αλβανίας, κατηγορούμενων για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Πρόκειται:

1) Για τον συλληφθέντα (επ.) IBRAHIM ή BRAHIMAJ ή BRAHIMAS ή KASTRIOT (όν.) LAVDIMIR ή MIKELA ή IBRAHIM του KORON ή COURDRETI και της DALADUSHE ή TALANDOUSI ή TARADUSHE ή HENRIME, γεννηθέντα το 1985 ή το 1989 ή το 1991 στην Αλβανία

2) και τον καταζητούμενο (επ.) MATA (όν.) ALEKSANDROS ή ENO ή ALEKSANDRO του ΠΕΤΡΑΚΗ ή PETRAKHS ή PETRAQ και της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ή BASILIKH ή VASILIKI , γεν. την 14-1-1987 στην Αλβανία

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, διάρκειας μέχρι 1-5-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω εγκλημάτων.

Η «παραγγελιά», η αμοιβή και η Energa

Ο 32χρονος Αλβανός, που ομολόγησε πως ήταν αυτός που εκτέλεσε τον Ζαφειρόπουλο, υποστήριξε ενώπιον των ανακριτικών αρχών πως ήθελε να τον πυροβολήσει στα πόδια αλλά κατά λάθος τον πυροβόλησε αλλού, αλλά και πως δεν είχε σκοπό να τον σκοτώσει αλλά να τον εκφοβίσει. Ο εκτελεστής τους Ζαφειρόπουλου είχε λάβει ως προκαταβολή 3.000 (από τις συνολικά 20.000 ευρώ) από τους ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος, που «παρήγγειλαν» τον εκφοβισμό του 52χρονου δικηγόρου ώστε να του αποσπάσουν εκβιαστικά στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με την ποινική υπόθεση για την οποία κρατούνται στις φυλακές.

Ειδικότερα οι δράστες της δολοφονίας αναζητούσαν τη διεύθυνση κατοικίας του πελάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και εκπροσώπου της Energa Αριστείδη Φλώρου. Οι τρεις κρατούμενοι Αλβανοί κακοποιοί, Νικοτσάι, Μπάκο και Όλντι, που είχαν «πληρώσει» το συμβόλαιο, είχαν συλληφθεί μεταξύ άλλων για απόπειρα δολοφονίας και ληστείας σε βάρος του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ και αντιδίκου της Energa πράξη που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2014. Στις καταθέσεις τους ισχυρίστηκαν πως επιτέθηκαν στον δικηγόρο της ΛΑΓΗΕ, εκτελώντας συμβόλαιο θανάτου του εκπροσώπου της Energa Α. Φλώρου, κάτι που ίδιος αρνείται.

Τι βρέθηκε στο διαμέρισμα της Καλλιθέας

Στην δημοσιότητα δόθηκαν από την αστυνομία και φωτογραφίες ευρημάτων που κατασχέθηκαν σε έρευνα διαμερίσματος στην Καλλιθέα, στο πλαίσιο των ερευνών για την εξιχνίαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας του ποινικολόγου.

http://tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ