Φοιτητικές εκλογές: «Πόλεμος» για το τελικό αποτέλεσμα

0

Δημήτρης Κασιμάτης

Ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, με τις παρατάξεις να ξεκινούν την ανάρτηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Ωστόσο, για μια ακόμα φορά δεν θα υπάρχουν κοινά αποτελέσματα, με τις οργανώσεις να δίνουν η κάθε μία τα δικά τους συγκεντρωτικά αποτελέσματα, καθώς και ξεχωριστά ανά σχολή ή φοιτητικό σύλλογο.

Τη νίκη στις εκλογές πανηγυρίζει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία έσπευσε να ανακοινώσει ότι «εκτιμά ότι θα είναι και πάλι πρώτη, διατηρώντας τα ποσοστά της, βαδίζοντας προς την 37η συνεχόμενη νίκη της».

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η ίδια συγκεντρώνει ποσοστό 40,01% έναντι 23,49% της ΠΚΣ και 12,49% της ΠΑΣΠ:

Από την πλευρά της, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας κατηγορεί τη «γαλάζια» παράταξη υποστηρίζοντας ότι «η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΝΔ έχουν πάρει διαζύγιο, όχι μόνο με τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και με την αλήθεια και τη λογική».

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, «με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, όπως δημοσιεύονται από τις εφορευτικές επιτροπές των σχολών, η Πανσπουδαστική Κ.Σ. διατηρεί για 3η συνεχόμενη χρονιά την 1η θέση».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε νωρίτερα η ΠΚΣ (με μικρότερο ποσοστό ενσωμάτωσης), έρχεται πρώτη με 44,76% έναντι 18,80% της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και 5,87% των ΕΑΑΚ. Ακολουθούν ΠΑΣΠ με 3,46% και ATTACK με 2,90%, ενώ 18,90% συγκεντρώνουν οι υπόλοιπες παρατάξεις.

Ο  Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κυριαζής Σωτηρίου δήλωσε: «οι φοιτητές μίλησαν και  ανέδειξαν την ΔΑΠ- ΝΔΦΚ για 37ησυνεχόμενη φορά καθαρά πρώτη δύναμη. Το δίλλημα των φετινών εκλογών, ήρθε ως απόρροια όλης της ακαδημαϊκής χρόνιας, κατά το διάστημα της οποίας πραγματοποιήθηκε μία σπουδαία μεταρρύθμιση,  η οποία για την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήρθε ως δικαίωση ενώ για άλλους αποτέλεσε ευκαιρία να εμποδίσουν την καθημερινότητά μας. Ευχαριστούμε τις χιλιάδες φοιτήτριες και φοιτητές για την στήριξή τους. Συνεχίζουμε να κάνουμε κάθε μας ιδέα πράξη γιατί οι ιδέες μας και σήμερα κέρδισαν».

Όπως αναφέρει η ΚΝΕ, που στηρίζει την ΠΚΣ, «είναι απίστευτο και πρωτοφανές η ΝΔ και η παράταξή της στα Πανεπιστήμια, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να στέλνουν non paper στα ΜΜΕ, ανακηρύσσοντας τη ΔΑΠ σε 1η δύναμη, πριν καν ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία και πριν ξεκινήσει η διαδικασία της καταμέτρησης σε εκατοντάδες σχολές, με μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις! Αποδεικνύεται γι’ άλλη μια φορά ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΝΔ έχουν πάρει διαζύγιο, όχι μόνο με τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και με την αλήθεια και τη λογική! Με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, όπως δημοσιεύονται από τις εφορευτικές επιτροπές των σχολών, η Πανσπουδαστική Κ.Σ. διατηρεί για 3η συνεχόμενη χρονιά την 1η θέση! Τους συνιστούμε ψυχραιμία και υπομονή».

Σχόλιο ΔΑΠ σχετικά με τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών

«Αναφορικά με την εικόνα που μόνο το ΚΚΕ επιμένει να παρουσιάζει σχετικά με τα ποσοστά της φοιτητικής του παράταξης, της ΠΚΣ, πρόκειται για μια πρακτική γνωστή τα τελευταία χρόνια, που πλέον αποδοκιμάζεται και διαψεύδεται από το σύνολο σχεδόν των φοιτητικών παρατάξεων.

Όπως και στις πιο πρόσφατες φοιτητικές εκλογές, έτσι και φέτος η ΠΚΣ σε πολλές σχολές στήνει μόνη της κάλπες εκτός της νόμιμης διαδικασίας, δημιουργώντας φοιτητικούς συλλόγους – φαντάσματα και εφαρμόζοντας πρακτικές νοθείας. Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να πλαστογραφήσει το εκλογικό αποτέλεσμα, δημιουργώντας μια εικονική πραγματικότητα που καμία άλλη παράταξη δεν αναγνωρίζει.

Πιο συγκεκριμένα, στο ΔΙΠΑΕ, η ΠΚΣ μόνη της έστησε παράνομα διήμερες κάλπες, σε διαφορετική από την προκαθορισμένη ημερομηνία. Στις έκνομες εκλογές, η συμμετοχή ήταν μηδαμινή. Παρ’ όλα αυτά, η ΠΚΣ ισχυρίζεται ότι έλαβε 846 ψήφους, αποτέλεσμα που κανείς δεν αναγνωρίζει. Αντίθετα, κατά τις χθεσινές νόμιμες εκλογές, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ έλαβε στο ΔΙΠΑΕ 3.800 ψήφους. Μόνο η νοθεία της ΠΚΣ στο ΔΙΠΑΕ δημιουργεί μια διαφορά άνω των 4.500 ψήφων, που σε φοιτητικές εκλογές με 50.000 ψηφίσαντες μεταφράζεται σε απόκλιση 9%.

Όπως καταγγέλλουν σχεδόν όλες οι παρατάξεις του ΦΣ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η  Πανσπουδαστική φαίνεται να προχώρησε σε μία παγκόσμια πρωτοτυπία. Την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών πραγματοποιούνταν μία εκδρομή στην πόλη του Βόλου για αρκετούς φοιτητές του τμήματος. Αψηφώντας την διασφάλιση του αδιάβλητου της εκλογικής διαδικασίας, μετέφεραν την κάλπη ώστε να ψηφίσουν οι φοιτητές και στη συνέχεια η κάλπη επεστράφη στην Αθήνα, ώστε να προστεθεί στο σύνολο όσων ψήφισαν εντός του ιδρύματος.

Τέλος, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ δεν αναγνωρίζει μια σειρά από κάλπες στις οποίες η ΠΚΣ κατεβαίνει μόνη της, χωρίς να τηρεί όσα έχουν συμφωνηθεί στο διαπαραταξιακό και, άρα, χωρίς καμία εγγύηση για τη διαφάνεια των αποτελεσμάτων.»

aftodioikisi.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ