«Το όψιμο ενδιαφέρον, ενόψει εκλογών, της Δημοτικής Αρχής Βόρειας Κυνουρίας για τη στέγαση των νηπίων, προκαλεί το κοινό αίσθημα της τοπικής κοινωνίας του Παραλίου Άστρους»

0

Δελτίο Τύπου

Πρόσφατα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας με θέμα: «Παραχώρηση οικοπέδου για την ανέγερση του Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους στην ΚΤΥΠ Α.Ε» και έλαβε κατά πλειοψηφία απόφαση να παραχωρηθεί οικόπεδο που βρίσκεται  στην περιοχή επέκτασης του ρυμοτομικού σχεδίου του Παραλίου Άστρους, το οποίο ακόμα δεν έχει εγκριθεί !

Η διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για τον παραπάνω σκοπό και ως την οριστική παραλαβή του έργου που εκτιμάται (!) πως θα διαρκέσει δέκα (10) ! έτη.

Με τέτοια εχέγγυα οι νέες και οι νέοι της περιοχής ξεκίνησαν να σχεδιάζουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό!

Ας μη γελιόμαστε!

Η  σκοπιμότητα αυτής της απόφασης είναι προφανής και την ομολόγησε ανερυθρίαστα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος έμμεσα παραδέχτηκε προεκλογικές φιέστες με την έλευση του διορισμένου από τη ΝΔ Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΚΤΥΠ ΑΕ. για παρουσίαση του φιλόδοξου αυτού έργου που θα στοιχίσει ένα εκατομμύριο ευρώ. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε τη σχετική δήλωση του κ. Κατσή (Απόφαση Δ.Σ. 11/ 24-2-23) «Μας ζήτησαν να ληφθεί αυτή η απόφαση σήμερα, διότι έχουν προγραμματίσει την επόμενη εβδομάδα στο Δ.Σ., που θα γίνει την Πέμπτη, να περάσουν από την ΚΤΥΠ την ανέγερση, για να μπορέσουμε να δεσμεύσουμε το λεγόμενο εκατομμύριο που θέλουμε και αν όλα πάνε καλά, σε 15 μέρες από σήμερα θα είναι εδώ ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ για να μας κάνουν παρουσίαση του καινούριου νηπιαγωγείου του Παράλιου Άστρους.» Αλήθεια τί ακριβώς σημαίνει η φράση «το λεγόμενο εκατομμύριο που θέλουμε»; Τί κατασκευή θα είναι αυτή που απαιτείται η δέσμευση ενός εκατομμυρίου ευρώ;

Το εξωφρενικό όμως στην απόφαση αυτή δεν είναι μόνο το κόστος, είναι επίσης:

  1. Η έλλειψη σαφούς χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης του έργου. Ο χρόνος, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ., που είναι απαραίτητος για την ανέγερση του Νηπιαγωγείου προσδιορίζεται στα 10 χρόνια. Θυμίζουμε ότι την περίοδο 2003-2004 κατασκευάστηκαν από τον τότε ΟΣΚ 3)  Νηπιαγωγεία στο Δήμο μας  (Αγίου Ανδρέα και 2 του Άστρους ) και ο συνολικός χρόνος που απαιτήθηκε για το σύνολο των διαδικασιών  και την ανέγερσή τους δεν ξεπέρασε τα 2 χρόνια. Τώρα γιατί απαιτούνται 10 ολόκληρα χρόνια για την ανέγερση του Νηπιαγωγείου του Παραλίου Άστρους είναι εύκολο να τον αντιληφθούμε. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και η Δημοτική Αρχή, που δυστυχώς λειτουργεί ως παρακολούθημά της, θέλουν να «εκβιάζουν» την ψήφο των κατοίκων του Παραλίου Άστρους και στις επικείμενες, αλλά και στις μελλοντικές βουλευτικές και δημοτικές  εκλογές, χωρίς ουσιαστική δέσμευση σε ένα λογικό χρονοδιάγραμμα.
  2. Η έλλειψη ΦΕΚ χαρακτηρισμού του συγκεκριμένου οικοπέδου, ως κατάλληλου για ανέγερση Νηπιαγωγείου. Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της ΚΤΥΠ ΑΕ, προκειμένου το Διοικητικό της Συμβούλιο να μπορέσει να πάρει απόφαση αποδοχής της παραχώρησης, απαιτείται η προσκόμιση από το Δήμο του «ΦΕΚ  χαρακτηρισμού του εν λόγω οικοπέδου», το οποίο δυστυχώς δεν υπάρχει και δεν γνωρίζει κανείς πότε θα δημοσιευτεί! Ο κ. Αρφάνης το ομολόγησε (Απόφαση Δ.Σ. 11/24-2-23) δηλώνοντας:   «Ένας λόγος που πολλές φορές κολλάνε πολλά πράγματα (…) είναι ότι πάνε τα ΦΕΚ εκεί πέρα, περιμένουμε τρεις – τέσσερις μήνες και στο τέλος πάμε από την αρχή. Αυτά τα πράγματα γνωρίζετε ότι συμβαίνουν».
  3. Η απουσία απαραίτητων εγγράφων που απαιτεί η ΚΤΥΠ ΑΕ, για να λάβει τη σχετική απόφαση και τα  ζητάει από τον Δήμο, όπως: θεωρημένο τοπογραφικό διάγραμμα για κατασκευή κτιρίου εκπαίδευσης, το οποίο ο Δήμος αδυνατεί να  καταθέσει πριν την έκδοση του εν λόγω ΦΕΚ, έκδοση οικοδομικής άδειας, η οποία αφορά κατασκευή σε περιοχή επέκτασης ρυμοτομικού σχεδίου και ως εκ τούτου πρέπει να έχει εξασφαλιστεί η διάνοιξη δρόμων, η υψομετρική τους διαμόρφωση, η αποζημίωση των επικείμενων, η καταβολή των εισφορών και η σύνδεση με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο.
  4. Η απουσία της απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου του Παραλίου Άστρους (αν φυσικά υπάρχει) σε σχέση με το θέμα και τα συμπεράσματα της διαβούλευσης (!)(αν φυσικά έχει γίνει) με τους κατοίκους της Κοινότητας ως τους κατ΄εξοχήν ενδιαφερόμενους.

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η Δημοτική Αρχή σε αγαστή συνεργασία με το κομματικό στέλεχος της διοίκησης της ΚΤΥΠ Α.Ε. υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και τάζουν, στους ψηφοφόρους του Παραλίου Άστρους, «λαγούς με πετραχήλια» επιχειρώντας να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Η υλοποίηση ενός τόσο σοβαρού έργου απαραίτητου για την περιοχή όχι μόνο του Παραλίου Άστρους, αλλά και την ευρύτερη, απαιτεί και σοβαρούς χειρισμούς και σοβαρές μελέτες.

Το τμήμα Αυτοδιοίκησης

της  Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βόρειας Κυνουρίας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ