Συμμετοχή Γεωργίου Φαράντου στις προκριματικές εκλογές για το Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ & Το Διεθνές Πολιτικό περιβάλλον και οι Ευρωεκλογές

0
Το Διεθνές Πολιτικό περιβάλλον και οι Ευρωεκλογές

Ο μεταβαλλόμενος κόσμος, οι  γεωπολιτικές εξελίξεις και ανακατατάξεις, η κλιματική κρίση και η αδιαφορία των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων για την εφαρμογή ενός σχεδίου δίκαιης περιβαλλοντικής μετάβασης αποτελούν χαρακτηριστικά της εποχής μας.

Η υποκατάσταση της διπλωματίας (στην Ουκρανία και στη Γάζα), η έκρηξη των στρατιωτικών δαπανών των χωρών του ΝΑΤΟ και η απουσία στιβαρής Κοινής Εξωτερικής Πολιτική και Πολιτικής Ασφάλειας δημιουργούν νέα προβλήματα στις χώρες της Ευρώπης.
Οι δημόσιες και κοινωνικές πολιτικές (υγεία, παιδεία, πολιτισμός), εμπορευματοποιούνται ραγδαία. Οι εργαζόμενοι της Generation Z, διεκδικούν καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής. Νέες τεχνολογικές προκλήσεις,  αλλάζουν δραστικά τα δεδομένα τόσο σε επίπεδο διεθνών σχέσεων (γεωοικονομικών, γεωστρατηγικών, γεωπολιτικών) όσο και στο επίπεδο των κοινωνιών.

Τα Αριστερά κόμματα της Ευρώπης υιοθετούν ένα νέο όραμα που εμπνέει όλο και περισσότερους Ευρωπαίους και τους ενώνει να συμμετάσχουν σε μεγάλες κινητοποιήσεις για να αντισταθούν στην επιβολή ενός καπιταλιστικού μονόδρομου που είναι μια προσπάθεια να παγιδευτεί η ανθρωπότητα σε μια νέα κοινωνική και πολιτιστική οπισθοδρόμηση.

Στα πλαίσια αυτά, οι επερχόμενες Ευρωεκλογές είναι ένα ορόσημο για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και για τους πολίτες που επιθυμούν προαγωγή των κοινωνικών και δημοκρατικών αξιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις χώρες που την αποτελούν.

Τρίπολη 31-03-2024

Γεώργιος Ι. Φαράντος
Διδάκτωρ, Μεταδιδάκτωρ και τ. Διδάσκων Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων

Συμμετοχή Γεωργίου Φαράντου στις προκριματικές εκλογές για το Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σε μια περίοδο κατά την οποία οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές απειλούν τα Κοινωνικά κεκτημένα και δικαιώματα,

η εκλογική αναμέτρηση των Ευρωεκλογών αποτελεί σημείο που θα καθορίσει την πορεία της Ευρώπης προς τις Δημοκρατικές αξίες.

Οι προκριματικές εκλογές για το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα αποτελέσουν ένα πολιτικό γεγονός μεγάλης αξίας ως προς την ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας στις διαδικασίες και στη χάραξη πολιτικής.
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα, η ανακοίνωση του ονόματος μου για τη συμμετοχή στις Προκριματικές εκλογές στην Πελοπόννησο για το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Με τους συνυποψηφίους, τα μέλη και τους φίλους θα ακολουθήσουμε το δρόμο της συζήτησης, της συντροφικότητας και της προσήλωσης στον αγώνα για τις δημοκρατικές και προοδευτικές αξίες.
Το οφείλουμε στους πολίτες και στην κοινωνία.
Αγώνας για τη Δίκαιη Κοινωνία.
 
Τρίπολη, 30-03-2024

 
 
Γεώργιος Ι. Φαράντος

Το πολιτικό περιβάλλον της χώρας μας και οι Ευρωεκλογές

Στην αγροτιά, στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία, ο Έλληνας πολίτης βρίσκεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που προτάσσουν το συμφέρον των ολίγων εναντίον του συμφέροντος των πολλών.

Ο κόσμος της πρωτογενούς παραγωγής βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα υπαρξιακό ζήτημα.

Ωστόσο, η κυβέρνηση παριστάνει ότι ακούει τον αγροτικό κόσμο, αλλά χωρίς να ενδιαφέρεται να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ανακούφιση από τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που έχει περιέλθει.

Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας βρίσκεται αντιμέτωπο με την ακρίβεια. Όμως,  κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη τον πληθωρισμό της απληστίας να εξαϋλώνει το εισόδημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Η υγεία ιδιωτικοποιείται για την αύξηση του κέρδους των ιδιωτικών συμφερόντων. Το Δημόσιο σύστημα υγείας απαξιώνονται και τα νοσοκομεία λειτουργούν κάτω από το όριο. Την ίδια, ώρα οι ιδιώτες κερδοφορούν και οι πολίτες δεν μπορούν να εξεταστούν με παραπεμπτικά.

Στο πεδίο της Δημόσιας Εκπαίδευσης, η κυβέρνηση υλοποιεί τη νεοφιλελεύθερη πολιτική υπερ των συμφερόντων, βαφτίζοντας ως “μεταρρύθμιση” την ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Από το καλοκαίρι του 2019, αποδυναμώθηκαν τα  ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, μένοντας υποστελεχωμένα και υποχρηματοδοτούμενα.

Δημιουργήθηκε πελατεία για τα πάσης φύσης ιδιωτικά κολέγια, με τη θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, και την κατάργηση και τη συγχώνευση τμημάτων και σχολών.

Η κοινωνία βγαίνει ξανά στο προσκήνιο, αποδεικνύοντας ότι δεν βρίσκεται σε παραίτηση, αλλά ότι έχει παλμό, αντιδρά, οργανώνεται και διεκδικεί μια καλύτερη ζωή σε όλα τα επίπεδα απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης.

Στη μεγάλη μάχη των Ευρωεκλογών, που θα επηρεάσει τις Εθνικές πολιτικές στις χώρες και μεταξύ αυτών και στη χώρα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ως το μεγαλύτερο κόμμα του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα, κι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να συμβάλει ως μια γέφυρα συνεργασίας και συμπόρευσης των αριστερών, σοσιαλιστικών και πράσινων δυνάμεων.

Γιατί το μέλλον των χωρών της Ε.Ε. δεν μπορεί να είναι, ούτε η λιτότητα, ούτε η ακροδεξιά βαρβαρότητα, αλλά μια Δημοκρατική, Κοινωνική και Οικολογική Ευρώπη.

Τρίπολη, 01-04-2024

 

Γεώργιος Ι. Φαράντος

Υποψήφιος για το προκριματικό ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Διδάκτωρ, Μεταδιδάκτωρ και τ. Διδάσκων Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ