Σκάνδαλο υποκλοπών: Καταιγιστικές εξελίξεις μετά την επιχείρηση συσκότισης

0

Στροφή 180 μοιρών φαίνεται πως ετοιμάζει η κυβέρνηση αναφορικά με το αίτημα του επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου να ενημερώσει την Βουλή σχετικά με τα στοιχεια που έχει συγκεντρώσει η Ανεξάρτητη Αρχή.

Η επιμονή του κ.Ραμμου να εφαρμόσει το Σύνταγμα και ταυτόχρονα να κινηθεί στο πλαίσιο που ορίζουν οι κανόνες της ΑΔΑΕ, αλλά και η εντονότατη αντίδραση της αντιπολίτευσης και του νομικού κόσμου, μοιάζει να έφερε σε θέση άμυνας  την κυβέρνηση. Η προσπάθεια να μετατεθεί για πολύ αργότερα η διαδικασία ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής αναδείχθηκε σαν μια ξεκάθαρη προσπάθεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας να υπάρξει για ακόμα μια φορά «συσκότιση» στην υπόθεση των υποκλοπών και παρεμπόδιση του έργου της ΑΔΑΕ.

Η στάση του κ. Ράμου και οι διαδοχικές επιστολές και ανακοινώσεις του, προκειμένου να καταστήσει σαφές ότι το αίτημα του για ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκύπτει από τον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση, δεν άφησε πολλά περιθώρια στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υπό αυτές τις συνθήκες η στροφή προς τα όσα ορίζει ο νόμος ξεκίνησε ήδη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος σε συνέντευξη του την Παρασκευή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής στάσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αν οι ενδείξεις επιβεβαιωθούν, τότε η διαδικασία ενημερωσης από τον κ. Ράμμο θα επισπευσθεί  και η συνεδρίαση θα οριστεί για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η αλλαγή στάσης οφείλεται στο γεγονός ότι ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ κατέστησε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις πώς θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που του δίνει ο νόμος προκειμένου να ενημερώσει τη Βουλή. Σε αντίθετη περίπτωση ο κ.Ράμμος θα έκανε χρήση του δικαιώματος που έχει να ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, γεγονός που θα έδινε άλλες διαστάσεις στο θέμα, βάζοντας στο κάδρο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Υπό την πίεση αυτού του αρνητικού ενδεχόμενου για το Μαξίμου, η κυβέρνηση φαίνεται να επανεξετάζει τη στάση της.

Τα στοιχεία

Οι εξελίξεις έρχονται μόλις λίγα 24ώρα μετά τις αποκαλύψεις πως οι τηλεφωνικοί αριθμοί που έχουν εντοπιστεί από την ΑΔΑΕ ξεπερνούν τους 20, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του  Inside story τα στοιχεία αυτά έχουν συγκεντρωθεί κατόπιν αυτεπάγγελτου ελέγχου της Αρχής και της καταγγελίας ενός προσώπου, συνάγεται το συμπέρασμα ότι είναι αρκετά πιθανό μέσα σε αυτούς τους «λίγο παραπάνω από 20 αριθμούς» που έχουν λάβει μολυσμένα sms να συγκαταλέγονται και πρόσωπα που δεν έχουν ιδέα ότι έχουν βρεθεί στο στόχαστρο παράνομης παρακολούθησης με Predator ή ακόμη χειρότερα ότι έχουν όντως παγιδευτεί με το συγκεκριμένο κατασκοπευτικό λογισμικό.

Επιπλέον το ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι ακόμα δύο πρόσωπα που δουλεύουν σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν πιστοποιήσει τη μόλυνση του τηλεφώνου τους και έχουν εκδώσει από εξουσιοδοτημένους οργανισμούς σχετικά πιστοποιητικά, χωρίς ωστόσο να το έχουν δημοσιοποιήσει.

/tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here