Ρεύμα: «Κόβεται» η έκπτωση στους λογαριασμούς – Έρχονται ανακοινώσεις

0

Κόβεται η έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος από τον Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, η τιμή της κιλοβατώρας μειώνεται και οι πάροχοι επιτέλους ανακοίνωσαν μεγάλες μειώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα ως συνέπεια της ραγδαίας πτώσης στις διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει και χαμηλότερες επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος νοικοκυριών και επιχειρήσεων, δίνοντας «ανάσα» στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης που έχει αναλάβει να καταβάλει τις επιδοτήσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μείωση στις επιδοτήσεις θα είναι περίπου στο 50% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πέσει «μαχαίρι» στις επιδοτήσεις για κατανάλωση άνω των 500 KWh.

Συγκριτικά το καλοκαίρι του 2022 η τιμή στην ενδοημερήσια αγορά είχε φθάσει κοντά στα 700 ευρώ και ενδοημερήσια στα 936 ευρώ ανά μεγαβατώρα).

Ακόμα, οι εξελίξεις αντικατοπτρίζουν τη μειωμένη – έως τώρα ± ζήτηση ενέργειας τόσο στην Ελλάδα όσο και πανευρωπαϊκά λόγω του ήπιου χειμώνα, την εξασφάλιση επάρκειας φυσικού αερίου και την πτώση των τιμών του αερίου στο ολλανδικό χρηματιστήριο κάτω και από τα 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

.aftodioikisi.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ