Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία της Ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου(video)

0

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κοινού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιουλίου, στην πλατεία της Κοινότητας Κορακοβουνίου, η ομιλία της Ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου με θέμα το 1821.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης ο οποίος ευχαρίστησε την κα. Ευθυμίου για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση και την τεράστια συμβολή της στην ενίσχυση της εθνικής μας ταυτότητα, καθώς και για την συμμετοχή της στην επετειακή έκδοση που προετοιμάζει ο Δήμος μας για την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Β’ Εθνοσυνέλευση. Επιπλέον προσκάλεσε επίσημα την κα Ευθυμίου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη χρονιά.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κορακοβουνίου κ. Στέλιος Ρουμπής, καλωσόρισε με τη σειρά του την ιστορικό κα. Ευθυμίου και την ευχαρίστησε για την παρουσία της, προσμένοντας από την ομιλία της να εμπλουτιστούν οι γνώσεις των κατοίκων για τους αγώνες των προγόνων μας.

Η κ. Ευθυμίου ξεκίνησε την ομιλία της με μια ιστορική αναδρομή στην Επανάσταση του 1821. Επισήμανε την ιστορικότητα της περιοχής κατά την επαναστατική περίοδο. Η Επανάσταση του 1821 έστησε το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο που μέχρι σήμερα ακολουθούμε. Με γλαφυρό τρόπο για δύο ώρες περίπου περιέγραφε τα γεγονότα στο κοινό το οποίο την αντάμειψε στο τέλος της εκδήλωσης με το δυνατό και ζεστό χειροκρότημά του.

Το πρωί της ίδιας ημέρας η κα Ευθυμίου επισκέφθηκε το Δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας όπου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Δήμαρχο και εν συνεχεία επισκέφτηκαν από κοινού την πλατεία Καρυτσιώτη και τον Χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here