Θέματα εκτός Η/Δ στην Τακτική συνεδρίαση Δ.Σ ,που αφορούσαν την πυροπροστασία & την απευθείας ανάθεση σε εταιρεία, για τις εκδηλώσεις της Β’ Εθνοσυνέλευσης (video)

0

Κατά την Τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (21/05/24),τέθηκαν από την αντιπολίτευση ,θέματα εκτός ημερησίας διάταξης.

Αρχικά ο δ/σ κ. Π. Μαντάς, έθεσε ερώτημα για την πυροπροστασία και την εγκύκλιο του 2023 που ισχύι ,για τις υποχρεώσεις των ιδιωτών, καθώς και των  υποχρεώσεων του δήμου, για την δημιουργία  ζωνών πυροπροστασίας στα χωρία που συνορεύουν με δασικές εκτάσεις. Επίσης ρώτησε ,για το αν είναι ενήμερος ο Δήμος για το τρέχων πρόγραμμα χρηματοδότησης από το πράσινο ταμείο ,που καλύπτει αυτές τις δαπάνες και ότι η προθεσμία λήγει τέλος του μήνα.

Στην συνέχεια απάντησε ο δήμαρχος κ. Γ. Καμπύλης, λέγοντας ότι είναι ενήμερη η δημοτική αρχή, είναι σε συνεννόηση με το δασαρχείο για το θέμα, αναμένεται τις επέμενες ημέρες και η απόφαση της δημοτικής επιτροπής για την υποβολή πρότασης. Για τους ιδιώτες και τις υποχρεώσεις τους, απάντησε ότι δεν έχουν έρθει  σε ισχύ τα μέτρα ακόμα, και ότι έχει συσταθεί επιτροπή που παρακολουθεί το θέμα.

Ακολούθησε ερώτημα από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Δ. Γκαύρο, που αφορούσε την απευθείας ανάθεση σε εταιρεία, για δαπάνες 30.000 ευρώ, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Β Εθνοσυνέλευσης, που αφορούσαν έξοδα διαμονής, φαγητού, Ηχητικής κάλυψης & Βιντεοσκόπησης των εκδηλώσεων, εκτυπώσεις και έξοδα της ζωγραφικής έκθεσης. Επισήμανε  ότι δεν είναι αντίθετος και πρέπει να γιορτάζουμε και να αναδεικνύουμε κάθε χρόνο την Β Εθνοσυνέλευση Άστρους και ζήτησε αναλυτικές διευκρινήσεις ,για τα ποσά που έχουν δημοσιευθεί, λέγοντας είναι ότι είναι υπερβολικά.

Στην συνέχεια απάντησε ο δήμαρχος κ. Γ. Καμπύλης, ο οποίος είπε, ότι είναι ο προϋπολογισμός που βάζουμε για τον εορτασμό και δεν είναι οι πραγματικές δαπάνες που τελικά θα πληρωθούν, και θα το διαπιστώσετε στην συνέχεια ,που θα έχουμε τα παραστατικά των τιμολογίων των δαπανών που πληρώθηκαν.

Δείτε παρακάτω το σχετικό video  με τους διαλόγους για τα παραπάνω θέματα, καθώς και όλα τα θέματα του τακτικού συμβουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ