Επιδόματα, συντάξεις, δώρα & παροχές -Όλες οι «κλειδωμένες» ημερομηνίες

0

Δημήτρης Κασιμάτης

Πλησιάζει το Πάσχα και όλοι κοιτούν προς τα ΑΤΜ για την καταβολή παροχών. Επιδόματα, συντάξεις, δώρα, είναι σε προτεραιότητα για το Υπ. Εργασίας και οι επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς της Υπουργού Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρουν:

-Το δώρο του Πάσχα πρέπει να έχει καταβληθεί μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη και είναι υποχρεωτικό για όλους τους εργοδότες. Φέτος, λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ, θα είναι μάλιστα αυξημένο σε σχέση με πέρσι φτάνοντας τα 415 ευρώ.

Οι συντάξεις του Δημοσίου  θα καταβληθούν την Πέμπτη 25 Απριλίου

-Οι συντάξεις του ΕΦΚΑ θα καταβληθούν τη Δευτέρα 29 Απριλίου

Ωστόσο, έχουν πληρωθεί επιδόματα σε ανέργους και λοιπές παροχές.

Ειδικότερα, καταβλήθηκε η τακτική επιδότηση ανεργίας, η επιδότηση μακροχρόνιας ανεργίας και το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων αλλά και το Δώρο Πάσχα σε επιδοτούμενους ανέργους, σε δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας κ.α.

Τι έρχεται τέλος Απριλίου

Την τελευταία εργάσιμη του Απριλίου 2024 θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα παρακάτω επιδόματα και παροχές:

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Επίδομα γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Υπερηλίκων.

Η επόμενη δόση του επιδόματος Παιδιού του ΟΠΕΚΑ-Α21 θα πληρωθεί 31 Μαΐου. Την προηγούμενη της πληρωμής, εργάσιμη ημέρα Πέμπτη 30 Μαΐου και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών

Σύντομα θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του κοινωνικού τουρισμού (δεν έχει δοθεί επίσημη ημερομηνία).

«Φέτος, το πρόγραμμα κοινωνικός τουρισμός της ΔΥΠΑ θα εκκινήσει νωρίτερα, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του θα είναι αισθητά αυξημένος σε σχέση με πέρυσι», είπε η υπουργός Εργασίας.

.aftodioikisi.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ