Εορτασμός της επετείου 201 χρόνων από τη Σύγκληση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στο Άστρος στον “Ιερό χώρο” (videos & photos)

0

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μάϊου 2024 ,ο  εορτασμός της επετείου 201 χρόνων από τη Σύγκληση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων του 1823, στο Άστρος.

Μετά την τέλεση της επίσημης δοσολογίας στον Ι.Ν Αγ.Νικολάου Άστρους, ακολούθησε επιμνημόσυνος δέηση στον “Ιερό χώρο” της «Β’ εν Άστρει Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων» και η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας, από τον από τον κ. Αριστείδη Χατζή, Καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ο εθνικός ύμνος.

Την επετειακή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου,  οι Βουλευτές Αρκαδίας κ.κ Κώστας Βλάσης, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, και ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Παπαηλιού, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Λαμπρόπουλος & Π.Ε Αρκαδίας κ. Κ.Μανδρώνης, ο δήμαρχος κ.Γ. Καμπύλης & οι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Δ.Σ & δ/σ ,ο πρόεδρος της κοινότητας  Άστρους κ.Κ.Μπάρλας, δήμαρχοι από γειτονικούς δήμους, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ.Δ.Γκαύρος, πρόεδροι τ/κ του δήμου μας,  ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης & π/σ, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, κ.κ Β. Κοντοζαμανης απο την Ν.Δ,ο Γ. Καλλιαμάνης  του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Ν. Φαραντούρης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας και των σωμάτων ασφαλείας  κ.α

Ακολούθησε παρέλαση στην κεντρική πλατεία Άστρους από μαθητές και πολιτιστικούς συλλόγους & δημότες, της περιοχής, καθώς και άλογα  και οι οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το βράδυ ,με το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, από του χορευτικούς συλλόγους της περιοχής .

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ astros-kynourianews.gr : Φώτης & Σπύρος Τζιβελόπουλος-Team Κοιν.Σ.Επ “Promo kynouria”

Πομπή και επιμνημόσυνος δέηση στον “Ιερό χώρο”

Εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας, από τον από τον κ. Αριστείδη Χατζή

1′ Λεπτού σιγή και Εθνικός Ύμνος

Δηλώσεις & μηνύματα των πολιτικών

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ