Δόθηκε παράταση σε συμβασιούχους κοινωφελούς εργασίας

0

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Τη χρονική επέκταση κατά 4 μήνες του προγράμματος τηςΔΥΠΑ«Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου» περιλαμβάνει η σχετική ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Το πρόγραμμα είχε αρχικά παραταθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά την υπογραφή σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), για επιπλέον 6 μήνες, έως τις 31/3/2024 και έχει διαρκέσει συνολικά 14 μήνες, λαμβάνοντας υπόψη ότι η αρχική της διάρκεια υπήρξε οκτάμηνη.

Η νέα χρονική επέκταση 4 μηνών αφορά 712 εργαζόμενους σε δομές της ΥΠΥΤ. Αυτή θα είναι η δεύτερη κατά σειρά παράταση των συμβάσεων εργαζομένων ΚΟΧ.

Ειδικότερα η ΚΥΑ ορίζει ότι η δράση επεκτείνεται, μετά το πέρας της:

i) για διάστημα έξι (6) επιπλέον μηνών στους φορείς του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ii) για διάστημα τεσσάρων (4) επιπλέον μηνών στους φορείς του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η δαπάνη της επέκτασης καλύπτεται από πόρους της ΔΥΠΑ με την ανάλογη επαύξηση των πιστώσεων από αντίστοιχες πιστώσεις των αρμοδίων Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Μετανάστευσης και Ασύλου και βαρύνει τις πιστώσεις του ΚΑΕ 2493 «επιχορήγηση για την καταπολέμηση της ανεργίας» του προϋπολογισμού της Δ.ΥΠ.Α κατά το ποσό των πιστώσεων ύψους 2.521.000,00 ευρώ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και κατά το ποσό των πιστώσεων ύψους 2.645.238,48 ευρώ από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου».

Μετά το πέρας της ως άνω διάρκειας απασχόλησης, ήτοι της αρχικής οκτάμηνης διάρκειας και εν συνεχεία εξάμηνης παράτασης αυτής:

α) οι ωφελούμενοι των φορέων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνεχίζουν να απασχολούνται για επιπλέον έξι (6) μήνες, και

β) οι ωφελούμενοι των φορέων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου συνεχίζουν να απασχολούνται για επιπλέον τέσσερις (4) μήνες, υπό τους ίδιους όρους, οι οποίοι ορίζονται στην ήδη εκδοθείσα σχετική Δημόσια Πρόσκληση και στις ίδιες θέσεις ανά φορέα και ειδικότητα.

Στην περίπτωση ωφελούμενων των οποίων η σύμβαση έχει λήξει πριν την δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι τελευταίοι επανατοποθετούνται στις θέσεις τους από την έναρξη της παρούσας, για όλο το χρονικό διάστημα της εξάμηνης ή τετράμηνης, αντίστοιχα, επέκτασης του προγράμματος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ ΕΔΩ

aftodioikisi.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ