Βανδαλισμοί σε υποδομές ερμηνείας/ ανάδειξης στην προστατευόμενη περιοχή της λιμνοθάλασσας του Μουστού

0
Εκτεταμένες φθορές σε υποδομές ερμηνείας περιβάλλοντος της Λιμνοθάλασσας του Μούστου πραγματοποιήθηκαν από αγνώστους. Συγκεκριμένα βρέθηκαν πινακίδες με διάφορα τμήματά τους σπασμένα και βαμμένα με μαύρη μπογιά, καθώς και η ξύλινη σκάλα που οδηγεί του λουόμενους στη πηγή.
Ενέργειες τέτοιου είδους είναι παράνομες και έχουν συμβεί επανειλημμένως στην ευρύτερη περιοχή του Μουστού. Η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου του ΟΦΥΠΕΚΑ έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την καταγγελία του γεγονότος στις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και της άμεσης αποκατάστασης των ζημιών και τον καθαρισμό των πινακίδων ερμηνείας περιβάλλοντος του υγροβιοτόπου, καθώς η προστασία και ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του ενισχύει την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Η λιμνοθάλασσα Μουστού είναι μια προστατευόμενη περιοχή με ιδιαίτερη περιβαλλοντική αξία, καθώς περιλαμβάνεται στο Δίκτυο NATURA 2000 και έχει χαρακτηριστεί σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία ως Περιοχή Απόλυτης Προστασίας της Φύσης, Περιοχή Προστασίας της Φύσης και Καταφύγιο Άγριας Ζωής.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ