Α.Δ.Ε.Δ.Υ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24ωρη Πανελλαδική Απεργία Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.30πμ.

Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία!

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

24ωρη Πανελλαδική Απεργία

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Όλοι στον αγώνα απέναντι στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο

Δεν μπορεί την ίδια στιγμή που ο λαός μας καίγεται, πνίγεται, δολοφονείται,                    η κυβέρνηση να προχωράει σε ψήφιση νόμου για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα και να βάζει στην φυλακή όποιον αγωνίζεται και απεργεί για ένα καλύτερο αύριο.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και τις διεκδικήσεις μας για τους πληγέντες της Θεσσαλίας και για όσους υποφέρουν από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.

Όλοι στην προκηρυγμένη από ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα απεργία.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.

Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ-ΑΘΗΝΑ.

 
   

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σε πρωινή τηλεοπτική συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι το νομοσχέδιο που έχει φέρει προς ψήφιση στη βουλή δεν αφορά τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα κι εξέφρασε την έκπληξή του για τη συμμετοχή   μας στην απεργία της Πέμπτης.                 Ας τον βοηθήσουμε λοιπόν να το καταλάβει.

Οι εργαζόμενοι που δουλεύουμε στο δημόσιο, απεργούμε γιατί ο ισχυρισμός ότι το νομοσχέδιο δεν αφορά το δημόσιο είναι ψέμα.

Στους εργαζόμενους με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου που εργάζονται στο δημόσιο ισχύει ότι «όπου δεν ορίζεται διαφορετικά,  εφαρμόζονται συμπληρωματικά οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας  για τη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας». Πόσο μάλλον όταν στο δημόσιο ο αριθμός των εργολαβικών εργαζομένων έχει χτυπήσει κόκκινο!  

Για να το κάνουμε λιανά με ένα παράδειγμα. Το νομοσχέδιο εισάγει τη δοκιμαστική περίοδο. Αν εφαρμοστεί ειδικά στους ΙΔΟΧ, θα δώσει τη δυνατότητα σε δημάρχους, περιφερειάρχες κι άλλους πολιτικούς προϊσταμένους να κάνουν βρώμικο παιχνίδι και να πουλάνε εκδούλευση στους εργαζόμενους. Αν κριθεί «ανεπιτυχής» η δοκιμαστική περίοδος απολύονται αυτοδίκαια, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να ελεγχθεί η απόλυση ούτε για καταχρηστικότητα!

Το νομοσχέδιο επίσης εισάγει σημαντικές αντεργατικές διατάξεις στα θέματα του χρόνου εργασίας. Ας πάει να πει στο νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, στους εργαζόμενους στην καθαριότητα στους Δήμους ότι δεν τους αφορά η 6ημερη δουλειά. Ας το πει στους φύλακες των Μουσείων και των αρχαιολογικών  χώρων.

Ειδικά για  πρόβλεψη της εργασίας σε περισσότερους εργοδότες αλλά και στις συμβάσεις μηδενικών ωρών ή την παροχή εργασίας κατά την έκτη ημέρα, το πεδίο του νόμου αφορά όλους τους εργαζόμενους, που απασχολούνται με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας, χωρίς να εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούμε επίσης γιατί διεκδικούμε γιατρούς εργασίας πλήρους απασχόλησης με μόνιμη σχέση εργασίας και δεν αποδεχόμαστε τη δυνατότητα που δίνει το νομοσχέδιο να απασχολείται ως ιατρός εργασίας, ιατρός με άλλη ειδικότητα.

Απεργούμε γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητη την παρεμπόδιση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης, δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας θα αντιμετωπίζεται με πρόστιμα και ποινές φυλάκισης με προκατασκευασμένες κατηγορίες.   

Η αντιλαϊκή επίθεση δεν αναγνωρίζει όρια μεταξύ των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ούτε οι αντεργατικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως αυτή που ενσωματώνεται στο παρόν νομοσχέδιο, δεν κάνουν καμία διάκριση. Όλα τα μέτρα που επιδεινώνουν τη ζωή των εργαζομένων, ανεξάρτητα από που εφαρμόστηκαν πρώτα, επεκτάθηκαν σε όλους.  

Ταυτόχρονα όλους τους εργαζόμενους αφορά η πολιτική λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση από τη ΔΕΘ, οι μισθολογικές ρυθμίσεις της φτώχειας που πέρασε για τους δημοσίους υπαλλήλους το καλοκαίρι, με το 1,5 ευρώ την ημέρα, ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται με τη μεγάλη ακρίβεια που έχει ισοπεδώσει το εισόδημά μας.

Για αυτό να μην ανησυχεί ο υπουργός Εργασίας που δεν καταλαβαίνει γιατί απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Καταλαβαίνουν οι εργαζόμενοι και την Πέμπτη θα είναι παρόντες και παρούσες στο προσκλητήριο των Εργατικών Κέντρων, των Σωματείων και των Ομοσπονδιών ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στις 10:30 στο Σύνταγμα.

19/9/2023

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ