Τα τελευταία νέα της Περιφέρειας

0
Καταγράφηκαν 97 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου -ραγδαία αύξηση των νοσηλειών σε Καλαμάτα και Κόρινθο

Posted: 26 Jul 2021 12:40 PM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.070.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 26 Ιουλίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2.070, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4777.975 (ημερήσια μεταβολή +0,4%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 125 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.241 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 147 (59,2% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.791 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 158 (ημερήσια μεταβολή -13,66%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 159 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 5, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.903 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου καταγράφηκαν 97 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 13.148.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 19, στην Π.Ε. Αρκαδίας 10, στην Π.Ε. Κορινθίας 38, στην Π.Ε. Λακωνίας 3 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 27.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 55 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 2 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 4, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 5, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 20, στο Νοσοκομείο Σπάρτης 0 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 24.

Σε κατηγορία κινδύνου 4 το μεγαλύτερο μέρος της Περιφέρειας Πελοποννήσου αύριο Τρίτη 27 Ιουλίου

Posted: 26 Jul 2021 12:39 PM PDT

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις περισσότερες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς τον οποίον εξέδωσε Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Τρίτη 27 Ιουλίου.

Ειδικότερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο σύνολο της Π Ε. Αργολίδας και σε μεγάλες περιοχές σε Αρκαδία, Κορινθία και Λακωνία, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός (κατηγορία κινδύνου 3).

Ηδη οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι δήμοι των πιο πάνω περιοχών έχουν ενημερωθεί ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα

Posted: 26 Jul 2021 12:38 PM PDT

Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται από αύριο Τρίτη 27 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 3 Αυγούστου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -και στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας- όπως γνωστοποιεί η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ειδικότερα, στο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ σημειώνονται τα εξής:

“Οι θερμές αέριες μάζες που κινούνται από τη βόρεια Αφρική προς τη χώρα μας θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας από αύριο Τρίτη (27-7-2021).

Επισημαίνεται πως από την Πέμπτη (29-7-2021) έως και την Τρίτη (3-8-2021) η θερμοκρασία θα είναι ιδιαίτερα υψηλή σε όλη την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Την Τρίτη (27-7-2021) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα. Οι υψηλότερες τιμές προβλέπεται να σημειωθούν:

α. Ηπειρωτική Ελλάδα: Στη δυτική Στερεά, το εσωτερικό της Ηπείρου και τη Θεσσαλία (έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου) και στην κεντρική Μακεδονία (έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου)

β. Νησιωτική Ελλάδα: Στα νησιά του Ιονίου (έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου).

  1. Την Τετάρτη (28-7-2021) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη σχεδόν τη χώρα. Οι υψηλότερες τιμές θα σημειωθούν:

α. Ηπειρωτική Ελλάδα: Στη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία (έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου) και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου (έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου)

β. Νησιωτική Ελλάδα: Στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (έως 37 βαθμούς Κελσίου).

  1. Την Πέμπτη (29-7-2021) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα. Οι υψηλότερες τιμές προβλέπεται να σημειωθούν:

α. Ηπειρωτική Ελλάδα: Στη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία (έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου) και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου (έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου)

β. Νησιωτική Ελλάδα: Στα νησιά του Ιονίου (έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου) και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου).

Απο την Παρασκευή (30-7-2021) μέχρι και την Τρίτη (3-8-2021) η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και οι μέγιστες τιμές της, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, θα φθάσουν περί τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ υψηλές θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις ελάχιστες τιμές πάνω από τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Τις επόμενες ημέρες, όποτε κριθεί απαραίτητο, θα ακολουθήσει

επικαιροποίηση του παρόντος δελτίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, στην

ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο

twitter (@EMY_HNMS).

Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στο Αραχναίο της Αργολίδας

Posted: 26 Jul 2021 12:36 PM PDT

Αποδίδουν οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να περιορίσει την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Κυριακή 25 Ιουλίου στην περιοχή του Αραχναίου, του Δήμου Ναυπλιέων, στην Αργολίδα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην περιοχή ενεργούσαν 67 πυροσβέστες, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν οχήματα της Π.Ε. Αργολίδας και των Δήμου Ναυπλιέων και Επιδαύρου, ενώ μέχρι τη δύση του ήλιου επιχειρούσαν 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Στη διάρκεια του τελευταίου τριήμερου, στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τόσο στην Κορινθία όσο και στην Αργολίδα, βρέθηκαν επί τόπου ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Χαντζής, όπως και οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και Κορινθίας Τάσος Γκιολής ενώ συνέδραμαν κατά τόπους μηχανήματα των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων.

Επιπλέον, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνέδραμε και στην κάλυψη των αναγκών για τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έφθασαν από άλλες περιοχές της χώρας για να συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Περιφέρειας.

Συμβάσεις έργων 774.400 ευρώ για την Αρκαδία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 26 Jul 2021 12:31 PM PDT

Συμβάσεις τριών έργων στην Αρκαδία, με συνολικό προϋπολογισμό 774.400 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Οι συμβάσεις αφορούν, α) την συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών της επαρχιακής οδού από διασταύρωση Σκλήφα – Σάγκα – Λουκά, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ, β) την αντιπλημμυρική προστασία με καθαρισμό, συντήρηση και ανακατασκευή υφιστάμενων υποδομών σε ρέματα, χειμάρρους και ποταμούς της Αρκαδίας με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ και γ) την αποκατάσταση βυθισμάτων στον δρόμο Δημητσάνα – Στεμνίτσα – Καρύταινα, με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ.

Εκδηλώσεις για την επέτειο της μάχης στα Δερβενάκια

Posted: 26 Jul 2021 12:29 PM PDT

Στις εκδηλώσεις που έγιναν χθες Κυριακή 25 Ιουλίου στον Αγιο Σώστη για την επέτειο της μάχης των Δερβενακίων παρέστη ο περιφερειάρχης. Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση έγινε κατάθεση στεφανιών και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θανάσης Χρήστου εκφώνησε ομιλία για την επέτειο της ιστορικής μάχης, στις 26 Ιουλίου 1822, κατά την οποία η στρατηγική ιδιοφυία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη συνετέλεσε στην εξολόθρευση του πολυάριθμου τουρκικού στρατεύματος υπό τον Δράμαλη.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι υφυπουργοί Ερευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας και Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Τάσος Γκιολής, Υποδομών Αργολίδας και Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης και Παιδείας και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα, οι δήμαρχοι Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και Νεμέας Κώστας Φρούσιος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Οικονόμου και άλλα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, η πρώην βουλευτής Μαριλένα Σούκουλη, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Posted: 26 Jul 2021 12:26 PM PDT

Τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021, όπως και οι οικονομικοί στόχοι του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) οικονομικού έτους 2021 Περιφέρειας ενέκρινε, μεταξύ άλλων, το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου.

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 26 Jul 2021 12:25 PM PDT

Σειρά αποφάσεων για σημαντικά θέματα έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή ενέκρινε την διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ και λοιπών τευχών για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης που αφορά στο με προϋπολογιασμό μελέτης 500.000 ευρώ έργο επισκευής, συντήρησης και διαμόρφωσης των κτηριακών εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου.

Εγκρίθηκε επίσης η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε.” για την μελέτη της κατασκευής του Ενωσιακού γηπέδου ποδοσφαίρου της Αργολίδας.

Ακόμα, η Επιτροπή ενέκρινε τα δικαιολογητικά προσωρινού αναδόχου για τις εργασίες καθαρισμού σε ρέματα των περιοχών των Δήμων Κορινθίων, Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων – Περαχώρας και Νεμέας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Ακόμα, εγκρίθηκε το πρακτικό αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών και αιτήσεων συμμετοχής για την ανάθεση με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ του έργου συντήρησης και σήμανσης των επαρχιακών οδών Κούτσι – Στιμάγκα και Βραχάτι – Νεμέα.

Επιπλέον, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τους όρους διακήρυξης του δυναμικού συστήματος αγορών για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών της Λακωνίας για τα σχολικά έτη 2021 – 2022, 2022 – 2023 και 2023 – 2024, συνολικού προϋπολογισμού μέχρι του ποσού των 24.065.787,69 ευρώ.

Εγκρίθηκε επίσης το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και της μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας, για το έργο της ανάπλασης του προαύλειου χώρου στο ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στους Χριστιάνους Τριφυλίας.

Ακόμα, εγκρίθηκε ο έλεγχος των δικαιολογητικών του νέου προσωρινού αναδόχου του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τη συνέχιση της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου του προϋπολογισμού 3.545.000 ευρώ έργου βελτίωσης και συντήρησης της ορεινής οδού Μηλέα – Παναγία Γιάτρισσα.

Τέλος, η Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό της επιτροπής διενέργειας του συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια ελαστικών, για τις ανάγκες των υπηρεσιών και κλιμακίων του Πυροσβεστικού Σώματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για την επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων

Posted: 26 Jul 2021 12:23 PM PDT

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι, η προθεσμία που αφορά στην υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης για την επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων, η οποία έληγε μεθαύριο Τετάρτη 28 Ιουλίου.

Αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στην δεύτερη τροποποίηση της πρόσκλησης για την δράση “Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων” του ΕΠΑνΕΚ.

Στην εν λόγω τροποποίηση προστίθενται οι επιλέξιμοι ΚΑΔ:

93.11 – Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων

93.11.10 – Υπηρεσίες λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων

93.11.10.01 – Υπηρεσίες γηπέδων (4×4, 5×5 κλπ) ποδόσφαιρου, καλαθοσφαίρισης, αντισφαίρισης κλπ

93.11.10.02 – Υπηρεσίες γηπέδων γκολφ ή μίνι γκολφ

93.11.10.03 Υπηρεσίες κολυμβητηρίου (πισίνας)

93.11.10.05 – Υπηρεσίες χώρου μπόουλινγκ

Η τροποποίηση περιλαμβάνει επίσης και αλλαγές σχετικά με τους όρους συμμετοχής των ωφελούμενων στη Δράση, τη διαδικασία των ενστάσεων και την υπεύθυνη δήλωση Α΄ του Παραρτήματος VII.

Στόχος της δράσης είναι να καλύψει με τη μορφή ενίσχυσης μελλοντικών λειτουργικών δαπανών (στις οποίες περιλαμβάνεται το κόστος απασχόλησης, αλλά και οι αποσβέσεις παγίου εξοπλισμού) μέρος της απαιτούμενης ρευστότητας για την εκ νέου εκκίνηση των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, καθώς και να δώσει ένα κίνητρο για τη διατήρηση των ενισχυόμενων δραστηριοτήτων στο εγγύς μέλλον, στηρίζοντας έτσι εμμέσως και τη διατήρηση θέσεων εργασίας.

Δικαιούχοι της δράσης είναι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών γυμναστηρίων και παιδότοπων που διατηρούν αδειοδοτημένη επαγγελματική έδρα (σε διακριτό της οικίας τους χώρο), ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή.

Επιδοτούνται αιτήσεις μέχρι 18.000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ. Η επιχορήγηση ανά ωφελούμενη επιχείρηση, θα χορηγηθεί ως κατ’ αποκοπή ποσό (lump sum) για την κάλυψη μελλοντικών λειτουργικών δαπανών.

Το κατ’ αποκοπή ποσό αφορά στο 25% του ετήσιου κόστους λειτουργίας του 2019 και αποδίδεται στην ωφελούμενη επιχείρηση κατά την ένταξη της στη δράση, υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρήσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα για διάστημα 6 μηνών από την απόφαση χρηματοδότησής της.

Η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών:

(i) γίνεται ηλεκτρονικά στο www.ependyseis.gr

(ii) διαρκεί από 31.05.2021 μέχρι 10.09.2021

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής στο ΠΣΚΕ.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία σχετικά με τη Δράση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται ή να ανατρέξουν:

  • στο Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ (Δραγατσανίου 8, πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα, ώρες λειτουργίας Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.)
  • στο 801 11 36 300 (από σταθερό, με αστική χρέωση από τις 9 π.μ. έως τις 4.30 μ.μ.)
  • στην ιστοσελίδα της δράσης
  • στην ιστοσελίδα www.espa.gr 
  • στα σημεία Πληροφόρησης ΕΦΕΠΑΕ και των Περιφερειακών Μονάδων του www.efepae.gr

Την δεύτερη τροποποίηση μπορείτε να την δείτε εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ