Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Καταγράφηκαν 37 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 17 Μαΐου

Posted: 17 May 2021 11:41 AM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Δευτέρα 17 Μαΐου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 1.402 (το Σαββατοκύριακο 15 και 16 του μήνα καταγράφηκαν συνολικά 3.219, το Σάββατο 1.262 και χθες Κυριακή 1.957).

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 17 Μαΐου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 17 Μαΐου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 1.402, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 378.485 (ημερήσια μεταβολή +0,4%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 38 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.324 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 647 (62,6% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.287 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 318 (ημερήσια μεταβολή +10,8%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 313 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 56, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.471 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Δευτέρα 17 Μαΐου καταγράφηκαν 37 κρούσματα (το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Μαΐου ήταν 100, 58 το Σάββατο και 42 χθες Κυριακή), με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 10.088.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 4 (24 το Σαββατοκύριακο, 18 το Σάββατο και 16 χθες Κυριακή), στην Π.Ε. Αρκαδίας 8 (34 το Σαββατοκύριακο, 18 το Σάββατο και 16 χθες Κυριακή), στην Π.Ε. Κορινθίας 21 (28 το Σαββατοκύριακο, 14 το Σάββατο και 14 χθες Κυριακή), στην Π.Ε. Λακωνίας 3 (4 το Σαββατοκύριακο, 1 το Σάββατο και 3 χθες Κυριακή) και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 1 (10 το Σαββατοκύριακο, 5 το Σάββατο και 5 χθες Κυριακή).

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Δευτέρα 17 Μαΐου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 90 άτομα (τα 5 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 9, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 5, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 29, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 26 (τα 5 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 11 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 10.

Με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη συναντάται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 17 May 2021 11:40 AM PDT

Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συναντάται αύριο Τρίτη 18 Μαΐου, στην Αθήνα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

*Η φωτογραφία είναι από το αρχείο.

Η ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τα μέτρα αποτροπής διασποράς της covid-19

Posted: 17 May 2021 11:39 AM PDT

“Καταβάλλεται προσπάθεια να εκδοθεί νέα πρόσκληση για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία covid-19” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι όσοι δικαιούχοι ένστασης της προηγούμενης σχετικής πρόσκλησης δικαιωθούν στις προσφυγές τους, θα λάβουν την ενίσχυση καθώς έχει ήδη προβλεφθεί το σχετικό κονδύλιο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΔΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Στο μεταξύ, από την ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα της προηγούμενης πρόσκλησης:

“Σας ενημερώνουμε ότι στη δράση 3.a.4 “Ἑνίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών

Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία covid-19 στην Περιφέρεια

Πελοποννήσου” του Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020 υποβλήθηκαν 8.302 αιτήσεις, αξιολογήθηκαν οι 2.439 αιτήσεις που βρίσκονταν στην υψηλότερη βαθμολογική κατάσταση, εκ των οποίων οι 733 δεν τηρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις πληρότητας και ως εκ τούτου απορρίφθηκαν, ενώ οι 1.704 που τηρούσαν τις σχετικές προῦποθέσεις προωθούνται προς ένταξη.

Οι αιτήσεις που δεν αξιολογήθηκαν ήταν χαμηλότερα βαθµολογικά και ως εκ

τούτο δεν δύναται να χρηματοδοτηθούν από την αναφερόμενη δράση.

Ο ΕΦΕΠΑΕ ενηµερώνει, τόσο τους δικαιούχους των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων, όσο και τους υποψηφίους των οποίων η αίτηση χρηµατοδότησης απορρίφθηκε.

Πιο ειδικά, στην περίπτωση των ενταγµένων πράξεων, αποστέλλεται ηλεκτρονικά επιστολή στον κάθε δικαιούχο, στην δηλωμένη κατά την υποβολή ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας, στην οποία περιλαμβάνεται το χρονοδιάγραμμα και η αναλογούσα δηµόσια δαπάνη.

Οι επιχειρήσεις που δεν εντάσσονται στη δράση ενημερώνονται από τον ΕΦΕΠΑΕ και στη σχετική ενηµέρωση, θα περιλαμβάνεται και ο λόγος απόρριψής τους, όπου σύμφωνα µε τα οριζόµενα στην πρόσκληση δίνεται η δυνατότητα υποβολής ένστασης, µε προθεσµία υποβολής που θα αναγράφεται στην σχετική ηλεκτρονική επιστολή (5 εργάσιμες ημέρες).

Σχετικές πληροφορίες:

-ΕΥΔ Ε.Π. Πελοποννήσου: Βασιλική Τσιάµα τηλ, 271 3601368 και e-mail: vtsiama@mou.gr

-ΕΦΕΠΑΕ: Φανή Κιούση τηλ. 261 6008251 και e-mail: pep@diaxeiristiki.gr”.

Π. Νίκας, “ελάχιστη η πίστωση από το νέο ΕΣΠΑ προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον τομέα των υποδομών”

Posted: 17 May 2021 11:38 AM PDT

Θέματα του ΕΣΠΑ απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, την τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα το Δ.Σ. της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη και τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων Δημήτρη Σκάλκο.

Στην παρέμβασή του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισήμανε ότι όσον αφορά στα αίτια για τα σχετικά χαμηλά επίπεδα απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ θα πρέπει να συνυπολογιστεί η ανεπάρκεια των διοικητικών μηχανισμών που διαχειρίζονται θέματα του εν λόγω προγράμματος.

Αναφερόμενος στο νέο ΕΣΠΑ και εστιάζοντας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Π. Νίκας χαρακτήρισε “ελάχιστη” την πίστωση των 28,5 εκ ευρώ που της διατίθενται μέσω του ΕΣΠΑ 2021 – 2024 για τον τομέα των υποδομών:

“Είναι ελάχιστη η συγκεκριμένη πίστωση και αυτό θα έχει ως συνέπεια να μην δίνεται δυνατότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να ανταποκριθεί στα αντικειμενικά πολλά προβλήματα που καλείται να επιλύσει στον τομέα αυτό, ιδία στα οδικά έργα” παρατήρησε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έχει και ο ίδιος επισημάνει σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με υπουργούς της κυβέρνησης.

Ενημερωτική εκδήλωση στο Αστρος σχετικά με τον αλιευτικό τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 17 May 2021 11:36 AM PDT

Ξεκίνησε η καμπάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όσον αφορά στον αλιευτικό τουρισμό, με την πρώτη εκδήλωση να πραγματοποιείται χθες Κυριακή, 16 Μαΐου, στο Παράλιο Αστρος, στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου “Astros Beach” με την τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Στη διάρκειά της αναπτύχθηκαν θεματικές εισηγήσεις για τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του αλιευτικού τουρισμού, τις προβλεπόμενες διαδικασίες, τα οφέλη που προκύπτουν και τις δυνατότητες χρηματοδότησης για τους επαγγελματίες αλιείς.

Σημαντική ήταν στην χθεσινή εκδήλωση -την διοργάνωση της οποίας είχε το Τμήμα Προβολής και Συνεργασιών της Αναπτυξιακής Πάρνωνα- η παρουσία της αλιευτικής κοινότητας της περιοχής καθώς και επαγγελματιών του τουρισμού, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα, σκέψεις και προβληματισμούς.

Στόχος της καμπάνιας -η οποία στη διάρκεια του τρέχοντα μήνα θα συνεχιστεί σε περιοχές του Αργολικού Κόλπου και συγκεκριμένα στο Πόρτο Χέλι (21 Μαΐου), το Ναύπλιο (22 Μαΐου) και το Τολό (23 Μαΐου)- είναι η ενημέρωση της αλιευτικής κοινότητας για την αξιοποίηση του αλιευτικού τουρισμού, μιας μορφής τουρισμού που αναπτύσσεται παγκόσμια και στην λεκάνη της Μεσογείου Θάλασσας και παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι τόσο η ποικιλομορφία της ακτογραμμής, όσο και το ενδιαφέρον που αφορά στην οικονομική αυτή δραστηριότητα και η επιθυμία γνωριμίας με το θαλάσσιο περιβάλλον, είναι παράμετροι που μπορούν να αναπτύξουν ένα νέο προϊόν και να αναδείξουν την παράκτια ζώνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως προορισμό αξίας.

Στην χθεσινή εκδήλωση μίλησαν, ο Γώργος Λουρδής συνιδρυτής και συνεργάτης του Fishing Trips με θέμα “Η ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού, από την Πελοπόννησο σε όλη την Ελλάδα” και η Χριστίνα Καλαθά διευθύντρια του Ενδιάμεσου Φορεά Αλιείας του Δικτύου Συνεργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής με θέμα “Αλιευτικός τουρισμός, εναλλακτικός τουρισμός, εναλλακτικό εισόδημα», ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της “Πάρνωνας” Α.Ε. Μαρίνης Μπερέτσος παρουσίασε το σχέδιο της 1ης Πρόσκλησης “Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτιών περιοχών” που δημοσιοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Αλιείας, Προτεραιότητα 4 του ΕΠΑΛΘ 2014 – 2020 (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας).

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου και ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης, ενώ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των Λιμεναρχείων Ναυπλίου και Παραλίου Αστρους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια ενημέρωσης όσον αφορά τον αλιευτικό τουρισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου (τηλ.: 271 3 610171, email: tourismos@arcadia.gr) και την Αναπτυξιακή Πάρνωνα (τηλ.: 275 70 22807, email: info@parnonas.gr), καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες, από τις 8 το πρωί ώς τις 3 το μεσημέρι.

Πανελλαδική προβολή για το διαδικτυακό καλωσόρισμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη φετινή τουριστική περίοδο

Posted: 17 May 2021 11:32 AM PDT

Ξεχωριστή προβολή σε περιφερειακό, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο, έλαβε η διαδικτυακή εκδήλωση για το καλωσόρισμα της τουριστικής περιόδου που οργάνωσε το περασμένο Σάββατο 15 Μαΐου η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με επαγγελματίες του τουρισμού φύσης και περιπέτειας.

Υπεθυμίζεται ότι οι τηλεθεατές και οι χρήστες του διαδικτύου είχαν την ευκαιρία σήμερα Σάββατο 15 Μαϊου από τις 10 μέχρι τις 11 το πρωί, να απολαύσουν σε ζωντανή σύνδεση Bungee Jumping από τον Ισθμό της Κορίνθου, περπάτημα και ποδήλατο βουνού από την Μονή Αυγού στην Αργολίδα, κατάβαση ενός από τους μεγαλύτερους καταρράκτες της Πελοποννήσου στο Φαράγγι της Λεπίδας και ράφτινγκ στο Λούσιο στην Αρκαδία, αναρρίχηση και κατάδυση στη Λακωνία, πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς, κανό και ιππασία στον Μεσσηνιακό Κόλπο και πολλά άλλα εντυπωσιακά πλάνα από τις ξεχωριστές ομορφιές της Πελοποννησιακής φύσης.

Η εκδήλωση αποτέλεσε θέμα σε πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως η δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ1) και οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί Ant1 και Star.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑgazino

Eξ άλλου, σε δισέλιδο αφιέρωμα στο Κυριακάτικο BΗΜΑgazino, με τίτλο “Στην Πελοπόννησο με αυτοκίνητο” προβάλλεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο του εν λόγω αφιερώματος περιγράφονται με τον καλύτερο τρόπο πολλές περιοχές της Πελοποννήσου.

Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα επισκέφθηκε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Μ. Καραμαλάκης

Posted: 17 May 2021 11:27 AM PDT

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το περασμένο Σάββατο 15 Μαΐου, στην Τρίπολη, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, ο οποίος επισκέφθηκε την πιο πάνω την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ επισημάνθηκε η πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρειας με τις αστυνομικές υπηρεσίες και η ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών με νέα περιπολικά οχήματα, μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

* Η φωτογραφία προέρχεται από τον διαδικτυακό τόπο της Ελληνικής Αστυνομίας (http://www.astynomia.gr)

Ο Π. Νίκας για την πρωτοβουλία “Μοριάς ’21” που αναπτύσσουν το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και η ΤΕΜΕΣ Α.Ε.

Posted: 17 May 2021 11:25 AM PDT

“Η καρδιά της Ελληνικής Επανάστασης το 1821, χτύπησε στην Πελοπόννησο. Ως Περιφέρεια, για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση, υλοποιούμε δράσεις με κύριο χαρακτηριστικό την ποιότητα και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και τις επόμενες γενιές, γι’ αυτό και συνεργαζόμαστε με το ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου και τη ΤΕΜΕΣ Α.Ε., που έχουν σπουδαία πολιτιστική δράση και προσφορά, στη Μεσσηνία και ολόκληρη την Πελοπόννησο”.

Την πιο πάνω δήλωση έκανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στον χαιρετισμό του, σήμερα Δευτέρα 17 Μαΐου, κατά την διαδικτυακή παρουσίαση της πρωτοβουλίας “Μοριάς ’21” η οποία συνιστά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού που, μέσα από 21 θεματικές διαδρομές, συνδέει εμβληματικές πόλεις της Πελοποννήσου, αναδεικνύει την ιστορία του τόπου και τον ρόλο κάθε πόλης στον Αγώνα για την Ανεξαρτησία. Οι διαδρομές είναι τριήμερες, πενθήμερες ή επταήμερες και προβάλλουν τα γνωστά και άγνωστα μνημεία κάθε πόλης, ενώ εμπλουτίζονται με 4 άξονες δράσεων που έχουν ως επίκεντρο την Ιστορία, την Τέχνη, την Γαστρονομία και τη Φύση.

Η εν λόγω πρωτοβουλία, που αναπτύσσουν το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. -με την συμμετοχή πάνω από 70 ιδρυμάτων, φορέων και εταιριών- τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” και πραγματοποιείται με στρατηγικούς εταίρους την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Μάνης, Καλαμάτας, Κορινθίων, Μονεμβασίας, Ναυπλιέων, Πύλου – Νέστορος, Τρίπολης, καθώς και με τους Δήμους Μεσσήνης, Οιχαλίας, Τριφυλίας, σε συνεργασία με την “Πρωτοβουλία 1821 – 2021”.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, απευθύνεται ανοιχτό κάλεσμα στους απανταχού Ελληνες “ν’ ανταμώσουν φέτος στην Πελοπόννησο, τον τόπο όπου εδραιώθηκε ο Αγώνας για την Ανεξαρτησία”.

Τη σημερινή διαδικτυακή εκδήλωση, που παρουσίασε η Αλεξάνδρα Τηλιγάδα – Δαϋίδ, χαιρέτισαν επίσης η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου, ο σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα και συντονιστής της “Πρωτοβουλίας 1821 – 2021 Ιωάννης Μάνος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής, ενώ σύντομο μήνυμα απηύθυναν οι δήμαρχο Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, Ανατολικής Μάνης Παναγιώτης Ανδρεάκος, Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης, Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, Τρίπολης Κωνσταντίνος Τζιούμης, Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης και Πύλου – Νέστορος Τάκης Καρβέλας, ενώ μεταξύ άλλων για το πρόγραμμα μίλησε και η μαθήτρια του 4ου Λυκείου Καλαμάτας Γεωργία Κουκή.

Απορρίφθηκε μία ακόμα προσφυγή της μείζονος αντιπολίτευσης από την Επιτροπή του Αρθρου 68

Posted: 17 May 2021 11:18 AM PDT

Απορρίφθηκε από την αρμόδια Επιτροπή του Αρθρου 68 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προσφυγή που είχε υποβάλει ο συνδυασμός του πρώην περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη κατά της απόφασης 228/2021 της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.

Η απόρριψη της προσφυγής ήταν σιωπηρή, δηλαδή -όπως σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο της Επιτροπής- “η αποκλειστική εικοσαήμερη προθεσμία αποφάνσεως (…) παρήλθε και ως εκ τούτου η προσφυγή θεωρείται ως σιωπηρώς απορριφθείσα”.

Υπενθυμίζεται ότι με την εν λόγω απόφασή της, η Οικονομική Επιτροπή είχε εγκρίνει την παράταση των συμβάσεων 127 συμβασιούχων και την πρόσληψη 7 νέων, εφαρμόζοντας τις ειδικές διατάξεις που ισχύουν για την πρόσληψη συμβασιούχων λόγω της πανδημίας Covid-19.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ