Η πρωτεύουσα του δήμου μας , το  ιστορικό Άστρος, απουσιάζει διαχρονικά χωρίς ντροπή από την ιστοσελίδα του δήμου μας

0

Του Γιάννη Κουρόγιωργα

Σχεδόν πριν τρία χρόνια ( Ιανουάριος 2020) κάναμε το κόπο να καταγράψουμε λεπτομερέστερα τα μικρά και μεγάλα λάθη της ιστοσελίδας του δήμου μας, για να βοηθήσουμε τους αρμόδιους της ιστοσελίδας να κάνουν τα αυτονόητα και  τις απαραίτητες διορθώσεις για μια καλύτερη προβολή του τόπου μας. Η περιβόητη ανάπτυξη δεν θα έρθει μόνη της, αν δεν κουνάμε και εμείς τα χέρια μας.

Δεν είμαστε ειδικοί, αλλά θεωρούμε αναγκαίο να προσθέσουμε ότι η υπάρχουσα ιστοσελίδα είναι τεχνικά καλή και είναι δυνατό να  βελτιωθεί , αλλά το πρόβλημα  είναι τα θέματα που απουσιάζουν και τα κείμενα  «θέλουν λίγη δουλειά». ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ .Άμα θέλουμε, με λίγη φαντασία και λίγη δουλειά  μπορούμε να φτιάξουμε την ιστοσελίδα καλύτερα ,  για να προβάλλουμε τον τόπο μας έξυπνα,χωρίς έξοδα και αποτελεσματικά.

Ο δήμος «ξέχασε» διαχρονικά  την πρωτεύουσα , το ιστορικό Άστρος.

Παραθέτουμε  παρακάτω  ,μόνο για δύο θέματα, τι λέγαμε πριν τρία χρόνια, που είναι πολύ επίκαιρα σήμερα.

«Eίναι αδιανόητο στη ιστοσελίδα ενός δήμου να μην υπάρχει σελίδα για την πρωτεύουσα του δήμου με ένα μικρό κείμενο, συγκεκριμένα για  το Άστρος, και να υπάρχουν σελίδες που γίνονται σύνδεσμοι  για 11 άλλα  χωριά του δήμου, αυτό είναι παγκόσμιο ρεκόρ ερασιτεχισμού, στενοκεφαλιάς και στραβομάρας.»

Αυτή η στενοκεφαλιά είναι παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες . Δεν υπάρχει άλλη ιστοσελιδα δήμου στον πλανήτη γη που  δεν έχει  μια σελίδα για την πρωτεύουσα του δήμου.Αυτό γίνεται διαχρονικά χωρίς ντροπη μόνο στο δήμο μας.

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας … και δεν ντρεπόμαστε….να το θυμίζουμε.Δείτε τον σύνδεσμο.

 Άστρος : Aφιερώνεται στο δήμο μας και στο τοτικό συμβούλιο της κοινότητας Άστρους για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και την ιστοσελίδα τους

«Σε διαφορετική παρακάτω  σελίδα στην ιστοσελίδα του δήμου μας  μετρήσαμε  39  “Αξιοθέατα” για όλο το δήμο μας, όπως τα Φαράγγια της  Μαζιάς και της Ζαρμπάνιτσας,  αλλά δεν βρήκαμε πουθενά τίποτα για το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους και για τα  δύο σπουδαιότερα μνημεία του δήμου μας, τη Σχολή Καρυτσιώτη του Αγιάννη με το παράρτημα της στο Άστρος (που στεγάζεται το μουσείο Άστρους)  και τoν «Ιερό Χώρο»  της Β’ Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων,»

Το “AΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΘΥΡΕΑΣ”

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας …  και δεν ντρεπόμαστε…. να προβάλλουμε τα  σπουδαιότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου μας , τον «Ιερό Χώρο» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και τη Σχολή Καρυτσιώτη. Δεν χρειάζεται να είσαι νευροχειρουργός για να το καταλάβεις. Χρειάζεται να υπάρχει κοινός νους  και θέληση . Είναι εδώ μπροστά μας , ΑΥΤΑ ΈΧΟΥΜΕ. Δεν μπορούμε να το πούμε καλύτερα , δείτε το παρακάτω σύνδεσμο.

Το “AΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΘΥΡΕΑΣ” και πέντε δημόσιες προτάσεις

Τελικά με καθυστέρηση 8 χρόνια και 1,000 σελίδες παρακάλια ανάρτησαν στην σελίδα Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία επιτέλους μια φωτογραφία του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο !!!  Όμως  το κείμενο είναι κουτσό και λανθασμένο και επίσης απουσιάζει και το κείμενο στα αγγλικά.

Archaiological Sights & Museums | DiscoverKynouria.gr

Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους | DiscoverKynouria.gr

Ο τονισμός δικός μας

Από την σελίδα του δήμου μας , δείτε τα λάθη ,τις αντιφάσεις  και τους σολοικισμούς…ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

«Τα επόμενα χρόνια, έγινε σχολείο και το 1959, έγινε αρχαιολογικό μουσείο. Το 2008 έκλεισε λόγω ζημιών που προκλήθηκαν από σεισμό.

Παραχωρήθηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων από τον Δήμο Άστρους και μετά από σημαντικές επισκευές και συντηρήσεις μετατράπηκε σε Μουσείο της Κυνουρίας από τον έφορο Αρχαιοτήτων κ. Θ. Σπυρόπουλο, το έτος 1985.»

Το εκθεσιακό υλικό του Μουσείου περιλαμβάνει τις εξής συλλογές: Αρχιτεκτονικά μέλη από την Επαυλη του Ηρώδη του Αττικού στην Εύα (Δολιανά Κυνουρίας), ευρήματα, κυρίως κεραμικά από νεκροταφεία ελληνιστικών χρόνων, μικροαντικείμενα και νομίσματα από διάφορες περιοχές της Κυνουρίας, επιγραφές από διάφορες θέσεις της Κυνουρίας.

Δυστυχώς ξεχάσαμε την ιστορική αλήθεια  πως έγινε το μουσείο και προβάλλουμε ένα υπάλληλο του ΥΠΠΟΑ , που σε τυχαίο χρόνο έκανε την δουλειά του .

Η ιδέα του μουσείου Άστρους ξεκίνησε και έγινε πραγματικότητα   από τον αείμνηστο σεβαστό  καθηγητή μας «αρχαίο Έλληνα»  Κυριάκο (Κούλη) Χασαπογιάννη (δεν  «μετατράπηκε» από κανέναν , «έγινε» από τον αείμνηστο σεβαστό  καθηγητή μας).

Δείτε το σύνδεσμο για περισσότερα την ιστοσελίδα της κοινότητας μας και συγκρίνετε τις δύο σελίδες, τα λόγια είναι περιττά…….

Aρχαιολογικό Μουσείο Άστρους – Η Ιστορία του

Υπάρχουν πολλά μαργαριτάρια , οι αρμόδιοι τα γνωρίζουν αλλά «δεν είναι και τίποτα σπουδαίο»…. τι να πούμε….

Άγιος Ανδρέας

…»Το χωριό χαρακτηρίζεται «πύλη εισόδου» για τα γραφικά Καστριτοχώρια»

Άγιος Ανδρέας | DiscoverKynouria.gr

Φαράγγι Λεπίδας

Το Φαράγγι της Λεπίδας αν και δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο διαθέτει υπέροχη φυσική ομορφιά.  Για να φθάσει κανείς στο φαράγγι έχει δύο επιλογές είτε από τα Κάτω Δολιανά είτε από τα Καστριτοχώρια.

Φαράγγι Λεπίδας | DiscoverKynouria.gr

Θα ήταν  μεγάλη παράλειψη  εδώ να μην συγχαρούμε  δημόσια το πρόεδρο της κοινότητας Άστρους  κ.Κώστα Μπάρλα ,που όσο μπρούσε καλύτερα , αποφάσισε και εδημιούργησε την ιστοσελίδα  της κοινότητας.

Home – Κοινότητα Άστρους (koinotita-astrous.gr)

Δεν σκοπεύουμε,  δεν θελουμε, δεν επιχειρούμε και δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε το δήμο μας , που αδιαφιλονίκητα έχει  η πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο για την προβολή  και την ανάπτυξη του τόπου μας. Πάντοτε οι επισκέπτες μας θα κοιτάνε πρώτα την ιστοσελίδα του κάθε δήμου,  όταν ψάχνουν που θα περάσουν τις διακοπές τους στη πατρίδα μας , αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Ευχόμαστε και ο δήμος μας κάποτε να καταλάβει τα αυτονόητα.

Παραθέτουμε  τους σχετικούς συνδέσμους ,από το 2020,  για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα  για τα μαργαριτάρια της ιστοσελίδας  και για  τους αρμόδιους της ιστοσελίδας να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις που είνα καταγραμμένες λεπτομερέστατα, όταν αποφασίσουν να κάνουν κάτι.

«Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία» από την ιστοσελίδα  του δήμου μας Discover ΚΥΝΟΥΡΙΑ ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΣ ΓΗ   και  άλλα που τα “ξέχασαν”, 1-4. (astros-kynourianews.gr)

«Αρχαιολογικοί Χώροι και  Μουσεία»  και  η ιστοσελίδα  Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, 2-4.

«Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία» και τα μαργαριτάρια της ιστοσελίδας  του δήμου μας Discover ΚΥΝΟΥΡΙΑ

«Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία» και τα «Αξιοθέατα» της ιστοσελίδας  του δήμου μας Discover ΚΥΝΟΥΡΙΑ

Γιατί δημιουργήσαμε το AstrosGr.com – astrosgr.com

astrosgr.com – Γιάννης Κουρόγιωργας

 

 

Πηγές

Home – Κοινότητα Άστρους (koinotita-astrous.gr)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ