24/6 «Ενημερωτική ημερίδα για την καλλιέργεια υποτροπικών φυτών»

0

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα στα πλαίσια του προγράμματος «Δράσεις για την επιτυχημένη εγκατάσταση υποτροπικών ειδών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου». Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και υλοποιείται από το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών φυτών & Αμπέλου (ΙΕΛΥΑ), έχει πενταετή διάρκεια και αφορά την εγκατάσταση πιλοτικών αγρών υποτροπικών φυτών, π.χ. Αβοκάντο, Μάνγκο, Λίτσι, Ανόνα, Μακαντάμια, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η ενημερωτική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022, και ώρα 19:00, στο Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Λακωνικής 87 στην Καλαμάτα.

Στην ημερίδα χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ευστάθιος Αναστασόπουλος, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Σέρκος Χαρουτουνιάν και Παναγιώτης Χατζηνικολάου, ενώ το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η Γεν. Διευθύντρια Αγροτικής Έρευνας Αναστασία Τσαγκαράκου.

Σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα της ημερίδας θα αναλυθούν οι δυνατότητες και απαιτήσεις των υποτροπικών φυτών από την ερευνήτρια Δρ. Θ. Τζατζάνη και οι εδαφικές απαιτήσεις καθώς και η θρέψη των φυτών από τον ερευνητή Δρ. Γ. Ψαρρά. Τέλος θα ακολουθήσει διαλογική συζήτηση.

Συνημμένα : πρόγραμμα ημερίδας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here