24/5/22:Συνάντηση εργασίας του Νίκου Γιαννακόπουλου και μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση εργασίας έλαβε χώρα , μεταξύ του υπ.Βουλευτή Αρκαδίας κ. Νικολάου Γιαννακόπουλου, και μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα με τους κ. Μανώλη Γραφάκο (Γεν. Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων) και τον κ. Κωνσταντίνο Αραβώση (Γεν. Γραμματέα Δασών).

   Η εδώ και καιρό συνεργασία όλων των ηγετικών στελεχών του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τον κ. Γιαννακόπουλο είναι εξαιρετική και αφορά τα τρέχοντα θέματα που προκύπτουν κάθε φορά στο νομό Αρκαδίας.

   Οι τελευταίες συναντήσεις είχαν ως βασικά ζητήματα τους σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) των οποίων θα ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή τους και τη γενικότερη εξέλιξη του μεγάλου και διαχρονικού θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, καθώς και το εξαιρετικά σημαντικό θέμα της αντιπυρικής θωράκισης του νομού εν όψει του θέρους.

Μάλιστα, όσον αφορά για την αντιπυρική προστασία του νομού έγινε γνωστή η έγκριση κονδυλίου 1.106.000, που εντάχθηκε στο : «Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης – Σχέδιο Προστασίας Δασών» στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU το οποίο αφορά στα κάτωθι έργα:

  1. Σύνταξη μελέτης και εργασίες καθαρισμών δασών και δασικών εκτάσεων έκτασης περίπου 632 στρεμμάτων στις αναδασώσεις του Δασικού Συμπλέγματος τέως Δ. Θέλπουσας και 3.460 στρεμμάτων στο Δάσος Δυτικού Μαίναλου, καθ’ υπόδειξη του Δασαρχείου Βυτίνας, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό περίπου 546.000€ και
  2. Σύνταξη μελέτης και εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του Δασικού Δρόμου Πραστός – Καστανιές Κούκου του Δάσους Πάρνωνα, μήκους περίπου 8 χιλιομέτρων και εκτιμώμενου προϋπολογισμού περί τις 560.000€, καθ’ υπόδειξη του Δασαρχείου Κυνουρίας.

γεγονός που θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τον αντικειμενικό σκοπό, να αποφευχθούν πυρκαγιές στη  περιοχή μας.

   Ο κ. Γιαννακόπουλος ευχαρίστησε και τους δύο Γενικούς για την θερμή συνεργασία τους και ιδιαιτέρως τον Γενικό Γραμματέα Δασών για την ένταξη των παραπάνω προγραμματικών δράσεων που εξασφαλίζουν εξτρά χρηματοδοτικούς πόρους για την Αρκαδία και ενισχύουν τον αντιπυρικό προγραμματισμό του νομού. Τέλος, τόνισε ότι με την αγαστή συνεργασία η οποία εξελίσσεται μέρα με τη μέρα εδώ και αρκετό καιρό, θα διεκδικηθούν και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία για το νομό μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here