22/5: Πρόσκληση σε εκδήλωση εορτασμού του μεγαλύτερου δικτύου προστασίας της φύσης στον κόσμο!

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση σε εκδήλωση εορτασμού του μεγαλύτερου δικτύου προστασίας της φύσης στον κόσμο! την Κυριακή 22 Μαΐου στη λιμνοθάλασσα του Μουστού

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και οι Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, για πρώτη φορά φέτος διοργανώνουν τριάντα εκδηλώσεις σε όλη την χώρα για να γιορταστούν τα τριάντα χρόνια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Δικτύου Natura 2000.

Η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΜΔ ΠΠ) Νότιας Πελοποννήσου (τέως Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας), προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 (Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας) που θα περιλαμβάνει:

  • ξενάγηση στο πανοραμικό σημείο του υγροτόπου Μουστού,
  • εθελοντικό καθαρισμό στην ευρύτερη περιοχή του υγροτόπου, σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα «prasiniΖΩntas»,
  • ποδηλατοπορεία (Μουστός – Χερονήσι- Μουστός).

Οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τα στελέχη της ΜΔ ΠΠ για την ποικιλία των μορφών της ζωής που συνθέτουν την προστατευόμενη περιοχή του Μουστού, μια περιοχή με μοναδική χλωρίδα, πανίδα και ορνιθοπανίδα, η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλή ποικιλότητα τύπων οικοτόπων και βλάστησης.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συμβολικού χαρακτήρα εθελοντικός καθαρισμός που στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση αλλά και στην ενεργό συμμετοχή πολιτών και τοπικών κοινωνιών για την πρόληψη της ρύπανσης και την ανάγκη διατήρησης φυσικών περιοχών, ακτών και θαλασσών καθαρών από απορρίμματα. Η Μονάδα Διαχείρισης πρόκειται να διαθέσει τα υλικά πρώτης ανάγκης (γάντια μιας χρήσης και σακούλες απορριμμάτων, νερά, κ.λπ.) και θα συνεργαστεί για 2η συνεχή χρονιά με την ομάδα «prasiniΖΩntas», στο πλαίσιο του εθελοντικού καθαρισμού.

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις δράσεις της ημέρας ορθοπεταλώντας, σε μια από τις πλέον δημοφιλείς και σχετικά εύκολες διαδρομές γύρω από τη λιμνοθάλασσα του Μουστού.

Αυτή την Κυριακή σας περιμένουμε όλους για να ενημερωθούμε για την Ευρωπαϊκή Ημέρα του Δικτύου Natura 2000, να συμμετάσχουμε στον εθελοντικό καθαρισμό της περιοχής μας και να απολαύσουμε μια μαγευτική διαδρομή 6 χλμ. περίπου, ξεκινώντας από το πανοραμικό σημείο του Μουστού, ποδηλατώντας προς το Χερονήσι και καταλήγοντας πίσω στο σημείο εκκίνησης (πανοραμικό σημείο του υγροτόπου).

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην εκδήλωση μπορείτε να επικοινωνείτε στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας.

*Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες καθαρισμού και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας της εκδήλωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου

Άστρος Αρκαδίας, 22001

Τηλ: 27550 22021 (εσωτ. 4,5)

Email: mdpp.southernpeloponnese[at]necca.gov.gr

Πληροφορίες: Πανταζή Κατερίνα

prasiniΖΩntas

Άστρος Αρκαδίας, 22001

 

Πληροφορίες:

Κιν.: Χαρούλα 6972855860, Χρήστος 6980908235

Instagram: @prasini_zw_ntas

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ