Ξεκινάει σήμερα 21-23/2: 5o Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ARCADIAN SCREENINGS στο Άστρος

0

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και η ΔΗΚΕΔΗΒΚ σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ 5ΕΝΤΕ φιλοξενούν το 5ο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ «ARCADIAN SCREENINGS» στο Άστρος, στην αίθουσα τελετών του Γενικού Λυκείου.

Οι προβολές θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 21/2/2020 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 23/02/2020.

Θέματα όπως η Ιστορία, η μνήμη αυτής, το περιβάλλον και ανθρώπινα δικαιώματα θα αναδειχθούν μέσα από ειδικά αφιερώματα. Ταινίες από όλο τον κόσμο που ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν θα αποτελέσουν κεντρική θέση στη διάρκεια του Φεστιβάλ. Κινηματογραφικά δημιουργήματα από Νορβηγία, Σουηδία, Ισραήλ, Γαλλία και ΗΠΑ θα πλημμυρίσουν τις αίθουσες προβολής προκαλώντας έντονα συναισθήματα στους θεατές.

Τιμώμενο πρόσωπο του φετινού Φεστιβάλ ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος του ελληνικού κινηματογράφου Σταύρος Τσιώλης. Με φόντο την Αρκαδία, τόπο καταγωγής του σκηνοθέτη, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν ταινίες του καλλιτέχνη που αναδεικνύουν το ξεχωριστό του ταλέντο, τον προβληματισμό και το χιούμορ του: “Παρακαλώ γυναίκες μην κλαίτε” , “Έρωτας στην Χουρμαδιά”, “Σχετικά με τον Βασίλη”, “Ας περιμένουν οι γυναίκες”.

Οι προβολές που θα γίνουν στο Άστρος έχουν ως εξής:

Παρασκευή 21/2

19:30 – Λεωφόρος Sonnenallee (94΄), Leander Haußmann, Γερμανία.

21:10 – Η επιλογή του Βασιλιά (130΄), Erik Poppe, Νορβηγία.

Σάββατο 22/2

19:30 – Δύο τη νύχτα (87΄), Roi Werner, Ισραήλ.

21:15 – Μέχρι τη θάλασσα (112΄), Μάρκο Γκαστίν, Ελλάδα.

Κυριακή 23/2

18:45 – Loosing Hope, Making Hope (33΄),

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ θα προβληθεί η ταινία του Χρ. Γιατρακου και της Χριστιάνας Γαρδικιώτη “Losing hope – Making hope – η BLUE ECONOMY στον ΠΑΡΝΩΝΑ και το MERAKI PEOPLE”

This coming Sunday we will have the Public Screening of our movie “Losing hope Making Hope” in Astro;s Public High Shooll This is a first for showing the story of community building while bringing BLUE ECONOMY in Mt Parnonas Arcadia GREECE …you are all invited to be present …

Σας περιμένουμε όλους και όλες μηδενός εξαιρουμένου

Χρήστος Γιατράκος – Μπορεί ένα βουνό της Αρκαδίας να μετατραπεί σε ένα φυσικό εργοστάσιο; Η ταινία απαντά, αναδεικνύοντας τους πρωτοπόρους της μπλε οικονομίας.

19:30 – Αουτσάιντερ (97΄), Ronnie Sandahl,

Σουηδία – Ένα νεαρό κορίτσι, έχει εγκαταλείψει την ανεργία στη Σουηδία για μια νέα ζωή στο Όσλο. Αλλά, όπως και οι άλλοι μετανάστες Σουηδοί, βρίσκεται σε αδιέξοδο…

21:10 – Έρωτας στη χουρμαδιά (82΄), Σταύρος Τσιώλης.

Συνέντευξη τύπου για το 5o Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ARCADIAN SCREENINGS στο Άστρος 21-23/2

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here