Σήμερα 20/12:Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη απο τον «Θυρεάτη»

0

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος « Ο ΘΥΡΕΑΤΗΣ » σας καλεί την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 7 : 30΄ το βράδυ στο Ίδρυμα Ζαφείρη , να παρακολουθήσετε το αφιέρωμα του στον μεγαλύτερο Έλληνα συνθέτη της λαϊκής μας μουσικής και μια από της μεγαλύτερες προσωπικότητες της Ελλάδας στον εικοστό αιώνα Βασίλη Τσιτσάνη με θέμα Νύχτες μαγικές κι ονειρεμένες !

… Ελάτε να γνωρίσετε τη ζωή και το μεγαλειώδες έργο, του τόσο σπουδαίου συνθέτη που ύμνησε την Ελλάδα και την εργατιά, τη φτώχια τον πόνο και την αδικία ,την ξενιτιά και το νόστο , μα πάνω απ’ όλα ύμνησε τον έρωτα με τα χίλια πρόσωπα του, άλλοτε κανταδόρικα , ονειρικά και μάγκικα και άλλοτε παραπονιάρικα νοσταλγικά και ανατολίτικα .

Να ταξιδέψετε για λίγο σε Ανατολή και Δύση , στο Μισίρι και στο Τούνεζι , στη Μπαρμπαριά και στη Βαγδάτη και στα χαρέμια του μαχαραγιά . Να γνωρίσετε τους πολύ σπουδαίους τραγουδιστές που ανέδειξε με τα τραγούδια του , όπως είναι ο Μπιθικώτσης , η Πόλυ Πάνου , η Καίτη Γκρέυ, ο Πάνος Γαβαλάς, η Σωτηρία Μπέλου, το αράπικο λουλούδι Στέλλα Χασκήλ και η Αρμένισα κυρά του η Μαρίκα Νίνου . Τέλος , να τραγουδήσετε και να χορέψετε μαζί μας μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια του συνθέτη μας.


Το αφιέρωμα αυτό, είναι μια δημιουργία του Βασίλη Μπούζιου , σε χορογραφίες του Μανόλη Γύφτου. Τα δρώμενα και τους χορούς ερμηνεύουν τα τμήματα χορού του «Θυρεάτη».
Στην αφήγηση του σεναρίου οι : Γιώργος Ανέτης , Παναγιώτα Κοντογιαννοπούλου , Χρύσα Λυκουρέση και Ελένη Τετώρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here