13/7: Εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν Αγ.Παύλου

0

Κατά την περίοδο των θερινών μηνών οι ανάγκες για αίμα μεγαλώνουν. Δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη τακτικών μεταγγίσεων, προστίθενται οι νέες ανάγκες των ασθενών, λόγω της επανέναρξης των τακτικών χειρουργείων, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται μείωση της προσφοράς αίματος, όπως πάντα συμβαίνει την καλοκαιρινή περίοδο.

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος με τις μεγαλύτερες ελλείψεις αίματος, καθώς πολλοί εθελοντές φεύγουν για διακοπές και αμελούν την αιμοδοσία ενώ ταυτόχρονα οι ανάγκες αυξάνονται. Πέρα βέβαια από την θαλασσαιμία και την δρεπανοκυτταρική αναιμία, υπάρχουν επεμβάσεις όπως είναι οι ολικές αρθροπλαστικές ισχίων που χρειάζονται μεγάλο απόθεμα αίματος για να γίνουν και φυσικά αίμα χρειάζεται και η χειρουργική αντιμετώπιση των πολυτραυματιών από τα τροχαία ατυχήματα.
Το καλοκαίρι έχουμε και ένα δυσάρεστο παράδοξο, να συμβαίνει ταυτόχρονα μείωση των αποθεμάτων αίματος τη στιγμή που καταγράφεται αύξηση στα τροχαία ατυχήματα. Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν να θυμηθούμε προτού φτιάξουμε τις βαλίτσες μας για τις διακοπές, να δώσουμε αίμα και να ανανεώσουμε το ραντεβού με το νοσοκομείο ή με την κινητή μονάδα Αιμοδοσίας (που έρχεται στην γειτονιά μας).
Η Κινητή Μονάδα της Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν. Τρίπολης θα βρίσκεται την Τετάρτη 13 Ιουλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου από 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. Παρακαλούμε θερμά όλους τους εθελοντές αιμοδότες καθώς και όσους επιθυμούν να αιμοδοτήσουν για πρώτη φορά να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της αιμοδοσίας και να προσέλθουν σε αυτό το ραντεβού αγάπης. Να μην αφήσουμε και αυτό το καλοκαίρι καμιά ζωή να κινδυνέψει…
Μήνυμα στους Maria Tetorou

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here