Τσιόδρας: Έρχεται τέταρτο κύμα πανδημίας -8.400 περισσότεροι θάνατοι χωρίς εμβόλια

0
Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των κομμάτων, με θέματα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και τους εμβολιασμούς για την COVID-19, την Τρίτη 25 Μαΐου 2021. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας συμμετείχαν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Την πρόβλεψη ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε τέταρτο κύμα πανδημίας και στην Ελλάδα έκανε κατά την σημερινή έκτακτη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε «θα αυξηθούν οι νοσήσεις. Άλλες χώρες μπαίνουν ήδη σε τέταρτο  κύμα που θα δούμε και την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Γι’ αυτό, με φόντο την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος,  ζήτησε απ’ όλους να εμβολιαστούν, καθώς τα «εμβόλια και στην Ελλάδα έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά». Μάλιστα, προς επίρρωση των λεγομένων του παρουσίασε σχετική μελέτη που υλοποιήθηκε με τη συμβολή των συναρμοδίων υπηρεσιών υγείας και του ΕΟΔΥ, της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με αυτή, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι:

-91%, δηλαδή μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου στο 1/10

-95% αναφορικά με την εισαγωγή στις ΜΕΘ, δηλαδή, έχουμε μείωση κινδύνου στο 1/20

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, αν δεν είχαμε τα εμβόλια θα είχαμε

-8.400 παραπάνω θανάτους.

-5.560 νοσηλείες σε ΜΕΘ.

-5.530 διασωληνώσεις.

Τέλος, όπως είπε, αν έως τα μέσα Ιουλίου 2020, είχε εμβολιαστεί το 95% του πληθυσμού θα είχαμε 1.200 λιγότερους θανάτους.

.aftodioikisi.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ