Πύρινος εφιάλτης από την Πεντέλη μέχρι την Παλλήνη [Βίντεο & Φωτογραφίες]

0

Εφιαλτική ήταν η νύχτα στην Πεντέλη από την πυρκαγιά που ξεκίνησε από χθες το απόγευμα. Σπίτια, περιουσίες και δάσος έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Ένας άνθρωπος αυτοκτόνησε στην Ανθούσα βλέποντας το σπίτι του να παραδίδεται στις φλόγες. Επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των σπιτιών που έχουν καταστραφεί και τις ζημιές δεν υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, παρά τις προσπάθειες, δεν έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να περιορίσουν τη φωτιά, η οποία έκαιγε και συνεχίζει να καίει σε πολλά μέτωπα και τροφοδοτείται από τους ισχυρούς ανεμούς και την καύσιμη ύλη που βρίσκει στο πέρασμά της. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως πολλές περιοχές δεν έχουν καθαριστεί από τις αρχές με αποτέλεσμα να τα ξερόχορτα να λειτουργούν ως «προσάναμμα».

Η φωτιά έχει φτάσει στην Παλλήνη, ενώ ενεργά μέτωπα υπάρχουν και σε Ανθούσα, Πεντέλη, Διώνη και σε κάποια σημεία στον Γέρακα. 

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Οι κάτοικοι της Παλλήνης να καλούνται να κατευθυνθούν προς Πικέρμι – Ραφήνα. Εκκενώθηκαν νωρίτερα Βούλα Πικερμίου, Γέρακας, Ανθούσα, Διώνη, Δασαμάρι και Πεντέλη. Μέσα στη νύχτα εστάλησαν μηνύματα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής αλλά και του ανατολικού Γέρακα, όπως επίσης του Πανοράματος Παλλήνης και της Βούλας Πικερμίου.

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ