Παραδόθηκαν ακόμα 20 οχήματα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην ΕΛ.ΑΣ. & Άλλα νέα…

0
Καταγράφηκαν 14 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

Posted: 21 Dec 2020 10:52 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 526.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 21 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 526 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 131.597, εκ των οποίων το 52,5% άνδρες.

5.229 (4,0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38.481 (29,2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

505 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 164 (32,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77,4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 812 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4.257 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.717 (40,3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ήταν 14, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 2.243.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 1, στην Π.Ε. Αρκαδίας 4, στην Π.Ε. Κορινθίας 2, στην Π.Ε. Λακωνίας 2 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 5.

Παραδόθηκαν ακόμα 20 οχήματα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην ΕΛ.ΑΣ.

Posted: 21 Dec 2020 10:49 AM PST

Ακόμα 20 περιπολικά και άλλου τύπου οχήματα παρέδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας ταξίαρχο Παναγιώτη Πούπουζα, σήμερα Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.

Τα εν λόγω οχήματα, αποτελούν μέρους των συνολικά 75 οχημάτων στην προμήθεια των οποίων προέβη η Περιφέρεια Πελοποννήσου για να καλύψει τις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

“Με τα οχήματα αυτά καλύπτονται κατά 95% οι ανάγκες της ΕΛΑΣ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό του στόλου των οχημάτων της” σημείωσε ο περιφερειάρχης μετά την παράδοση των οχημάτων σήμερα.

Ελεγχοι στην Τρίπολη για την αποτροπή διάδοσης του νέου κορονοϊού covid-19

Posted: 21 Dec 2020 10:46 AM PST

Ελεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων αποτροπής διάδοσης του νέου κορονοϊού covid-19 διενεργούνται στην Τρίπολη, από σήμερα Δευτέρα 21 μέχρι και μεθαύριο Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου.

Οι έλεγχοι διενεργούνται από μικτά κλιμάκια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ελληνικής Αστυνομίας και λαμβάνουν χώρα σε εμπορικές επιχειρήσεις και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στην Τρίπολη.

Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑΜ

Posted: 21 Dec 2020 10:46 AM PST

Στην συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, της Συντονιστικής ς για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) στην μεταλιγνιτική εποχή των περιοχών Μεγαλόπολης και Δυτικής Μακεδονίας μετείχε σήμερα, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας που είναι μέλος της.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, υπό τον πρόεδρο της εν λόγω Επιτροπής Κωστή Μουσουρούλη, συζητήθηκαν -μεταξύ άλλων- ζητήματα σχετικά με το μάστερ πλαν και το ακολουθητέο χρονοδιάγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω επιτροπή μετέχουν επίσης, οι γενικοί γραμματείς Οικονομικής Πολιτικής, Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. και ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας, ΥΠΠΟ και Δήμου Πύλου – Νέστορος για το κάστρο της Μεθώνης

Posted: 21 Dec 2020 10:45 AM PST

Σε προγραμματική σύμβαση ύψους 100.000 ευρώ, με το υπουργείο Πολιτισμού και τον Δήμο Πύλου – Νέστορος, θα προχωρήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αντικείμενο της εν λόγω σύμβασης είναι η μελέτη προστασίας και αποκατάστασης του κάστρου της Μεθώνης καθώς και του ηλεκτροφωτισμού του εν λόγω μνημείου.

Στη συγκεκριμένη σύμβαση, τα 80.000 ευρώ καλύπτει η Περιφέρεια και τα υπόλοιπα 20.000 ο Δήμος Πύλου – Νέστορος.

Αιτήσεις για διευθύνοντα σύμβουλο δέχεται η “Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης”

Posted: 21 Dec 2020 10:44 AM PST

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου δημοσιοποίησε η “Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.

Η θέση είναι πλήρους απασχόλησης και οι ειδικότητες που μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον είναι Μηχανικών (ΠΕ) ή Νομικών (ΠΕ) ή Οικονομολόγων (ΠΕ).

Βασική προϋπόθεση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι οι υποψήφιοι να κατέχουν αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία ως προς τον σχεδιασμό, την εκτέλεση αναπτυξιακών προγραμμάτων, καθώς και την επιχειρηματική, οικονομική και γενικότερα την βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον μέχρι μεθαύριο Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι, με την αποστολή σφραγισμένου φάκελου στην “Αναπτυξιακή Μεσηνίας Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται με τα πιο κάτω δικαιολογητικά:

  1. Αντίγραφο πτυχίου και τυχόν μεταπτυχιακών τίτλων
  2. Αποδεικτικό γνώσης μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας
  3. Αποδεικτικά γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών
  4. Αποδεικτικά στοιχεία για την τεκμηρίωση εργασιακής εμπειρίας ως προς τον σχεδιασμό, την εκτέλεση αναπτυξιακών προγραμμάτων, καθώς και την επιχειρηματική, οικονομική και γενικότερα την βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.
  5. Πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα

Οι υποψήφιοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν απευθύνονται στα γραφεία της εταιρείας (Ομήρου και Μαιζώνος 50, 241 32 Καλαμάτα, τηλ. 272 10 96120, fax:272 10 96121, e-mail:anmess@otenet.gr).

Την πλήρη πρόσκληση μπορείτε να δείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

http://www.anmess.gr/?section=product&cat=93&subcat=101&id=558&lang=

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Posted: 21 Dec 2020 10:42 AM PST

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας Γιάννη Μαργαρίτη, σήμερα Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η υλοποίηση από το ΔΗΠΕΘΕΚ παράστασης θεατρικού έργου για τον Ιωάννη Καποδίστρια, κάτι για το οποίο υπήρξε κατ’ αρχάς θετική προδιάθεση από την πλευρά της Περιφέρειας, εφ’ όσον υπάρξει συναίνεση και από τον Δήμο Καλαμάτας και με την προϋπόθεση ότι η παράσταση προορίζεται για ολόκληρη την Περιφέρεια.

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για την σύσταση και λειτουργία Επιτελικής / Συντονιστικής Δομής Κοινωνικής Ενταξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 21 Dec 2020 10:40 AM PST

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για το συγχρηµατοδοτούμενο από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 έργο που αφορά τη σύσταση και λειτουργία Επιτελικής – Συντονιστικής δομής κοινωνικής ένταξης (Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί την αύριο Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί ώς τη 1 το μεσημέρι.

Στόχος της εν λόγω εκδήλωσης, με τίτλο “Η Επιτελική/Συντονιστική Δομή και τα Κέντρα Κοινότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου: Συντονισμός, Ρόλοι, Στόχοι και Προγραμματισμός” είναι η επεξεργασία σχεδίου δράσης για την υλοποίηση της κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την εφαρμογή της, µέσω της εύρυθµης λειτουργίας της Επιτελικής Δομής και των Κέντρων Κοινότητας, µε τη συµµετοχή και τη συνεργασία των 3 επιπέδων διαχείρισης του έργου (πολιτικό, τεχνικό, επιχειρησιακό).

Την εκδήλωση θα συντονίζει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Κωνσταντίνος Ψυχάρης, παρουσία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Πρόνοιας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Δημήτρη Σχοινοχωρίτη και του Γενικού Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλη Διαμαντόπουλου, της υπεύθυνης Υποέργου, των τεχνικών συμβούλων του έργου καθώς και των στελεχών της Επιτελικής Συντονιστικής Δομής.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι υπεύθυνοι πράξεων, τα στελέχη των Κέντρων Κοινότητας, καθώς και εκπρόσωποι Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εκταμίευση 156.808,40 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 21 Dec 2020 10:38 AM PST

Εντολή εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 156.808,40 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η σχετική απόφαση αφορά δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ