ΟΛΑ ΓΡΑΠΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΑ   και η απόφαση του υπουργού για το μουσείο το 2011

0

Του Γιάννη Κουρόγιωργα

Αυτά έπρεπε να κάνουμε και αυτά πρέπει να εφαρμόσουμε. Δεν χρειάζονται άλλες μελέτες.

Όλα είναι εγκριμένα  με την παραλαβή του έργου και πληρωμένα. Όλα τα εξοδα έγιναν για να ανοίξει το μουσείο, δεν έγιναν για μια μαύρη τρύπα η για να κάνουμε «μελέτες».

Με την ΥΠΠΟΤ/ΔΑΒΜΜ/91790 2329 π.ε-12-01-2011  απόφαση εγκρίθηκε η “Μελέτη Άρσης Ετοιμορροπίας Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους με όρους (ΑΔΑ-4Α9Γ-99 ) και στις 22-04-2013 υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την εκτέλεση του έργου μεταξύ του τέως ΥΠΑΙΘΠΑ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Οι εγκριθείσες  εργασίες ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2014 και ολοκληρώθηκαν το Δεκέμβριο του 2015.

Την 12-1-2011 με την ΑΔΑ-4Α9Γ-99  το ΥΠΠΟΑ  έθεσε τους όρους του έργου μεταξύ άλλων τα παρακάτω.

“9.Να εκπονηθεί πλήρης και ολοκληρωμένη μελέτη <αρχιτεκτονική, στατική, Η-Μ> για την στερέωση και αποκατάσταση του μνημείου για τη λειτουργεία του ως σύγχρονου μουσείου”.

“.….ἀ) Έλεγχο στατικής επάρκειας του φέροντος οργανισμού  και πλήρη μελέτη στερέωσης και αποκατάστασης του μνημείου που θα προσδιορίζει τις αναγκαίες εργασίες επισκευής και ενίσχυσης όπως …..”

Το ΥΠΠΟΑ , η Περιφέρεια Πελοποννήσου και  ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας πρέπει  ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ να τελειώσουν το έργο.

Ξεχάσαμε να ρωτήσουμε την αρμόδια υπουργό ποιές είναι γενικά  οι ευθύνες του ΥΠΠΟΑ για το έργο και ειδικά για την πρόσφατη μελέτη  «κατόπιν νέου σχετικού αιτήματος από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, εκπονήθηκε και κατατέθηκε μελέτη στατικής επάρκειας τον Ιούλιο του 2021».Ο δήμος  αποδέχθηκε τους όρους του ΥΠΠΟΑ ,εκτέλεσε τα συμφωνημένα και το ΥΠΠΟΑ πρέπει να εκτελέσει τις δικές του υποχρεώσεις  της συμφωνίας και να ανοίξει του μουσείο. Το ΥΠΠΟΑ είναι βασικά  και πρωταρχικά υπεύθυνο για τον συντονισμό των υπηρεσιών του.

Ρίξτε μια ματιά στην απόφαση του υπουργού τα λεει όλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Το ΥΠΠΟΑ δεν άνοιξε παράνομα το μουσείο.

https://astrosgr.com/

 

Δείτε τις ημέρες που θα είναι ανοιχτό το Αρχαιολογικό Μουσείο του Άστρους,κατά τους μήνες Μάιο – Αύγουστο 2018…

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις θέσεις φυλάκων, για το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους…

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ