Λίγα λόγια του Στυλιανού Γρ. Παπαντώνη για τον Αθανάσιο Βρέττα

0

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ. ΒΡΕΤΤΑΣ (1933-2022)

               Γεννήθηκε στο Κορακοβούνι – Κυνουρίας. Γονείς του ήσαν οι: Δημήτριος και Σοφία Βρέττα.

               Έμαθε τα πρώτα γράμματα στο Δημοτικό Σχολείο Κορακοβουνίου. Εκπαίδευση Δευτέρου βαθμού έλαβε στην Αθήνα. Σπούδασε μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

               Διορίστηκε Καθηγητής Μαθηματικών, το έτος 1967, στα Δευτεροβάθμια Σχολεία Άστρους, όπου υπηρέτησε έως το 1982 με αξιοθαύμαστη επιτυχία όπως θυμούνται και μαρτυρούν συνάδελφοί του και μαθητές του.

               Πανέξυπνος, μειλίχιος, προσηνής, προικισμένος με τακτ και φίνο χιούμορ, κέρδιζε αμέσως όλων τη συμπάθεια.

               Μετεκπαιδεύτηκε επί μία διετία στο Διδασκαλείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στη συνέχεια παρακολούθησε ετήσιο σεμινάριο, σχετικό με την ειδικότητά του.

               Εργάστηκε επίσης στο 4ο Λύκειο Υμηττού, ενώ, στη συνέχεια, με βάση τα προσόντα του, έτυχε επιλογής ως διδακτικό προσωπικό στο Βαρβάκειο Λύκειο, όπου έλαμψε, στην κυριολεξία, το άστρο του, όπως μαρτυρούν οι σχετικές τιμητικές εκδηλώσεις κατά την αποχώρησή του.

               Υπήρξε υποδειγματικός σύζυγος, συνετός οικογενειάρχης και στοργικός πατέρας. Με τη σύζυγό του Παγώνα Λεβέντη του Άγη και της Σταματούλας, ανάθρεψαν δύο αξιολάτρευτα παιδιά τη Σοφία και το Δημήτρη.

               Σύζυγος και τέκνα του συμπαραστάθηκαν  ά ψ ο γ α  κατά τις δύσκολες στιγμές του βίου του.

               Φίλε Θανάση, η οικογένειά μου και εγώ ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα της πατρώας σου γης και οι δικοί σου να βρουν τη δύναμη να βιώσουν την απώλειά σου.

Στέλιος Γρ. Παπαντώνης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ