Η θρυλική Dakota DC-3 “προσγειώθηκε” στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με την μορφή μια εκπληκτικής μακέτας.

0

Ένα ακριβές αντίγραφο του ιστορικού αεροπλάνου κοσμεί πλέον τα γραφεία της Υ.Π.Α. δια χειρός Χρήστου Γιατράκου. #ChrisGiatrakos

Ο Χρήστος Γιατράκος είναι κινηματογραφιστής και ένας από τους παλαιότερους κατασκευαστές και επαγγελματίες χειριστές DRONE στην Ελλάδα με πιστοποίηση και επαγγελματική άδεια χειριστή Σ.μη.Ε.Α. (Authorized Professional Drone Pilot U.A.S.). Ιδρυτής της “8Film” εταιρίας παραγωγής βίντεο και φωτογραφίας ενώ συγχρόνως είναι ιδιοκτήτης καταστήματος μοντελισμού στο Κερατσίνι από το 2004 έχοντας την απόλυτη εμπειρία στην δημιουργία διοραμάτων και μοντέλων υπό κλίμακα.
Όπως μας είπε και ο ίδιος: “Πριν την αναχώρηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας από το Ελληνικό, φωτογραφήσαμε την Dakota DC-3 πραγματοποιώντας εναέριες λήψεις με χρήση Drone ώστε να έχουμε όσο το δυνατό καλύτερη απεικόνιση των λεπτομερειών του αεροπλάνου. Έπειτα ξεκίνησε η κατασκευή η οποία διάρκεσε σχεδόν 6 μήνες μέχρι την ολοκλήρωση της μακέτας. Για αεροπλάνο χρησιμοποιήθηκε ένα Douglas Dakota το οποίο μετατράπηκε σε πολιτικό, ενώ οι χρωματισμοί έγιναν στο χέρι και τα γράμματα έγιναν υπό κλίμακα από τις φωτογραφίες. Εντός του αεροσκάφους τοποθετήθηκε πολύ λεπτό καμένο από τον ήλιο πανί για τις κουρτίνες αλλά και φωτισμός με led καμπίνας και led πιλοτηρίου. Ο φράχτης είναι “χτισμένος” πετραδάκι-πετραδάκι όπως ήταν και ο πραγματικός ενώ τα δέντρα έχουν δημιουργηθεί από πραγματικά λεπτά κλαδιά με συμπληρωματική χρήση υλικών μακέτας. Για συρματόσχοινο χρησιμοποιήθηκε πολύ λεπτή συρμάτινη πετονιά με πασσάλους από βαμμένες οδοντογλυφίδες !!!”

…Η θρυλική Dakota DC-3 μετέφερε πολίτες, έδωσε σκληρές μάχες στα μέτωπα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, χρησιμοποιήθηκε σε ψεκασμούς, μετέφερε VIP και στο τέλος εγκαταστάθηκε στις πρώην εγκαταστάσεις της Υ.Π.Α. στο Ελληνικό. Πρόκειται για το ιστορικό αεροπλάνο που μετέφερε πολιτικούς ηγέτες, όπως τους Γεώργιο Παπανδρέου, Αλέξανδρο Παπάγο, Νικόλαο Πλαστήρα, τον στρατάρχη Τίτο, αλλά και κινηματογραφικούς αστέρες όπως τη Σοφία Λόρεν, τον Αλέν Ντελόν και τη Ρόμι Σνάιντερ.

Πλέον μετά την μεταφορά της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σε νέες εγκαταστάσεις η μοναδική Dakota αποσυναρμολογήθηκε και μεταφέρθηκε στο Μουσείο  Πολεμικής Αεροπορίας στο Τατόι…

Φωτογραφίες, Βίντεο: Chris Giatrakos | 8 Film Productions

https://www.youtube.com/watch?v=Z6dleVfWOD8

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ