Εύη Τατούλη: οδοιπορικό στην Αρκαδία του Καλοκαιριού

0

Αγαπάει την πατρίδα της και το δείχνει περιδιαβαίνοντας όλο το οδικό δίκτυο του νομού για να παραστεί σε κάθε εκδήλωση, η οποία λαμβάνει χώρα στην Αρκαδία. Η Εύη Τατούλη, Αντιπρόεδρος της ΕΕ Γυναικών και πολιτευτής και το φετινό καλοκαίρι ήταν παρούσα σε όλα τα μήκη και πλάτη του νομού.

Επισκέφθηκε μικρά και μεγάλα χωριά, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και όσους επιστρέφουν από τους τόπους διαμονής τους και τα επισκέπτονται την καλοκαιρινή περίοδο. Εκκλησιάστηκε, συναναστράφηκε, μίλησε, χόρεψε και έζησε με τους συμπατριώτες της τις τοπικές γιορτές και τα έθιμα του τόπου.  Παντού συνεχάρη τόσο τις τοπικές αρχές, όσο και τους πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς για τις άοκνες προσπάθειες, που καταβάλλουν προκειμένου να διατηρήσουν την παράδοση και τα ήθη. Οι άνθρωποι αυτοί, όπως χαρακτηριστικά σημείωνε η κα Τατούλη, αγωνίζονται διαρκώς για να παραμείνουν ζωντανά τα χωριά μας.

Ομιλίες στις εκδηλώσεις φορέων στην Αρκαδία

Συγκεκριμένα η φετινή παρουσία της Αντιπροέδρου της Ε.Ε. Γυναικών ξεκίνησε αρχές Ιουνίου από την επίσημη παρουσίαση του παραρτήματος Αρκαδίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Τρίπολη, το 3ο κατά σειρά Skyritida Run, αλλά και τους αγώνες μπάσκετ με αμαξίδια στην μνήμη του Γιώργου Κουνιά στο Κλειστό του Λεωνιδιου.

Στην συνέχεια η κα Τατούλη βρέθηκε στην Καρύταινα όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το μεγάλο και σπουδαίο έργο που γίνεται στα μνημεία της περιοχής και λίγες ημέρες αργότερα στις εκδηλώσεις για την αναβίωση του παραδοσιακού αλωνίσματος.

Τις επόμενες ημέρες η κα Τατούλη βρέθηκε σε μουσική βραδυά στου Κάψια από το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας, στο Ράδου στην καθιερωμένη γιορτή του Tσοπάνη, αλλά και στο Σουλάρι και το πανηγύρι του χωριού, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με αγαπημένα μέλη της ιδιαίτερα ενεργής νεολαίας της περιοχής.

Μεταξύ άλλων απηύθυνε χαιρετισμό ως αντιπρόεδρος της ΕΕ Γυναικών στην Παμπελοποννησιακή Συνδιάσκεψη της ΓΣΕΕ στην Τρίπολη, όπου μίλησε για τη δύσκολη θέση της γυναίκας ακόμη και σήμερα στον εργασιακό χώρο. Ακόμα απεύθυνε ομιλία στο 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Αρκάδων στην Τρίπολη, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο των γυναικών της ομογένειας, οι οποίες κρατούν τη γλώσσα, τις παραδόσεις και την θρησκεία στα Ελληνόπουλα της δεύτερης και τρίτης γενιάς, στον Αρκαδισμό, στους δύσκολους αγώνες που έδωσε ο κάθε Αρκάς.

Οδοιπορικό στα χωρία και τις γιορτές του καλοκαιριού

Παραμονή της μεγάλης εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στις αρχές Αυγούστου η κα Τατούλη βρέθηκε στους Αραχαμίτες, στην Αλέα και στα Βούρβουρα και ανήμερα της εορτής είχε συνάντηση μαζί με πολλούς συμπατριώτες της  στο Πυργάκι Γορτυνίας, στην Βυτίνα, στην Αετορράχη και το βράδυ στο Ρούτσι.

Λίγο πριν το Πάσχα του καλοκαιριού η κα Τατούλη παρακολούθησε τον 45ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής στα Λαγκάδια, την γιορτή Μελιού στην Βυτίνα και τη γιορτή του Νεοχωρίου. Στην συνέχεια βρέθηκε στο Ροεινό στην εκδήλωση «Η Μάνα στην τέχνη», τη Γιορτή της Μάνας στο Παλούμπα από τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Γκούρας, στο πανηγύρι στην Τριποταμιά, στη Γιορτή Σαρδέλας στο Βελημάχι, στη 2η Γιορτή Προβατίνας στο Βούτσι, αλλά και τη γευστική απόλαυση με τραχανονοστιμιές στο Ψάρι Τρικολωνων.

Παραμονή της μεγαλύτερης γιορτής του καλοκαιριού η πολιτευτής Αρκαδίας παρέστη στην περιφορά της εικόνας της Παναγίας της Βιδιακίτισσας στο Βιδιάκι, παρουσία του Μητροπολίτη Γόρτυνος κ.κ. Ιερεμία, ενώ νωρίτερα είχε συνάντηση με κατοίκους και φορείς στην Κοντοβάζαινα.

Ανήμερα της Παναγιάς η κα Τατούλη βρέθηκε στο Χωρέμι και στο Τουρκολέκκα. Η περιοδεία συνεχίστηκε στην Δόξα όπου παρακολούθησε τις εξαιρετικές εκδηλώσεις του Συλλόγου για το Ολοκαύτωμα του μαρτυρικού χωριού από τους Γερμανούς και μετά στα Πύρρεια στο Πυρρί και στις εκδηλώσεις στο Βυζίκι. Ακολούθησε ομιλία της στην παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Δημάκη με τίτλο «Το Βερβενιωτικο Ιδιωμα», αλλά και βράβευση των αριστούχων μαθητών με Τεγεατική καταγωγή.

Σε διαρκή κίνηση η κα Τατούλη παρέστη στις Γιορτές στο Ακοβο, στο Ανεμοδούρι και στο Πάπαρη και συνεχάρη τους μετέχοντες για το κέφι τους που δίνει στα χωριά μας αισιοδοξία και θάρρος, ενώ στην συνέχεια συμμετείχε στη γιορτή της στάνης και του τσοπάνη στο Αθήναιο, τη γιορτή της ελιάς στο Ελαιοχώρι, στη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου που διοργάνωσε η Ποδοσφαιρικη ομάδας «Ορχομενός» στο Λεβίδι, στο Φαλαισιώτικο Πανηγύρι, τη Γιορτή της Φλογέρας στη Βασκίνα, στη γιορτή Μελιτζάνας στο Λεωνίδιο κ.α.

Με σεβασμό στις θρησκευτικές εκδηλώσεις

Με βαθύ σεβασμό όμως προσήλθε όλη την καλοκαιρινή περίοδο και σε πολλές θρησκευτικές εκδηλώσεις Ιερών Μονών και Ναών της Αρκαδίας, όπως ανήμερα των Αγίων Αποστόλων στα Πελετά, ανήμερα των Αγίων Αναργύρων στον Κοσμά, στον εσπερινό στο γραφικό ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων στην Πραγματευτή και στη λειτουργία της Αγ. Κυριακής στη Δημητσάνα, στην Ιερά Μονή Μπούρα,  στην Καρβουναρέικη Παναγία, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλεβής, στην Ιερά Μονή Κερνίτσας, στη Γιορτή των Γορτυνίων Αγίων στο Βαλτεσινίκο, αλλά και στην φιλανθρωπική εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, όπου σε παρέμβασή της τόνισε ότι λαός και κλήρος πρέπει να είναι ενωμένοι στα μεγάλα προβλήματα της εποχής.

Εύη Τατούλη: Η χώρα μας χρειάζεται πρώτα απλή λογική πριν εφαρμόσει την απλή αναλογική

Τέλος, οι επισκέψεις της πολιτευτού Αρκαδίας Εύης Τατούλη στα χωριά της Αρκαδίας καθ’ολη την διάρκεια του καλοκαιριού περιείχαν πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα, ενώ πολλές φορές είχε την ευκαιρία να απευθύνει και ομιλίες για καίρια θέματα που αφορούν τους συμπατριώτες της. Βασικό κοινό σημείο η ανάδειξη της συμμετοχής των γυναικών σε όλες τις βαθμίδες διοίκησης και εργασίας, ξεκινώντας από τον πρωτογενή τομέα μέχρι τα ΔΣ των επιχειρήσεων. Η Αντιπρόεδρος της ΕΕ Γυναικών συζήτησε με τους συμπατριώτες της κάθε πτυχή των πολιτικών εξελίξεων αλλά και της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου που σηματοδότησε η ψήφιση του νόμου Κλεισθένη για την τοπική Αυτοδιοίκηση με βασικό σημείο την διεξαγωγή των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών τον Μάιο του 2019 με απλή αναλογική. Με την φράση “η χώρα μας χρειάζεται πρώτα απλή λογική πριν εφαρμόσει την απλή αναλογική” η πολιτευτής Αρκαδίας με την ΝΔ ενημέρωσε τους συμπατριώτες της για την ανάγκη αυτοδυναμίας της ΝΔ στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν προκηρυχθούν, για να αποφευχθεί μια παρατεταμένη ακυβερνησία στην χώρα με την ενεργοποίηση της απλής αναλογικής σε επόμενες εκλογές.

mail. etatouli@gmail.com

Fb. www.facebook.com/EviTatouli
Τwitter. @ETatouli

YouTube. Evi Tatouli

Instagram. evitatouli

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ