ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

0

Οι μαθητές και οι καθηγητές του κοινωνικού φροντιστηρίου του Δήμου, μας έδειξαν για ακόμα μια φορά, τι σημαίνει να ασχολείσαι για να βελτιώνεις το προσωπικό σου περιβάλλον και την καθημερινότητα, τη δική σου και των γύρω σου.
Με την πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού κ. Χαμπαλή, την συνδρομή του Δήμου στην προμήθεια υλικών, αλλά κυρίως την εθελοντική εργασία και παρουσία των μαθητών του φροντιστηρίου, την περασμένη Κυριακή, έγιναν εργασίες συντήρησης στην αίθουσα.

Η αίθουσα βάφτηκε από τα παιδιά, τοποθετήθηκαν βιβλιοθήκες και τα νέα σχολικά βοηθήματα που αγόρασε ο Δήμος.

Πλέον λειτουργεί βιβλιοθήκη βοηθημάτων για όλα τα μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου που διδάσκονται.

Αποδεικνύεται ότι το κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου μας δεν είναι μόνο χώρος μάθησης, κοινωνικής συνοχής και υποστήριξης των μαθητών. Αποτελεί και χώρο έκφρασης, προσφοράς και οράματος για ένα καλύτερο μέλλον, από τους μαθητές που επιλέγουν ως έκφραση την προσφορά και όχι τους βανδαλισμούς, τα συνθήματα και τις καταστροφές.

Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στους εθελοντές εκπαιδευτικούς. Είναι γνωστό ότι ο ρόλος τους δεν είναι αποκλειστικά ο ρόλος του _έστω και εθελοντικά_ παρόχου στείρας γνώσης.

«Ο καλός δάσκαλος είναι αυτός που απλώνει το χέρι στην ψυχή του παιδιού και τονώνει αυτό που διαθέτει το καθένα» (Μίλτος Κουντουράς)*

(*)Ο Μίλτος Κουντουράς (28 Φεβρουαρίου 1889 – 13 Απριλίου 1940) ήταν Έλληνας παιδαγωγός, εισηγητής των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων στα ελληνικά σχολεία την περίοδο 1929-1932.

Αστρος 10/4/2019
Ο Δήμαρχος
Παναγιώτης Κ. Μαντάς

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ