Δεύτερη δημόσια πρόταση για δέκα τέσσερα(14)  θεμάτα στο δήμο μας και στην κοινότητα Άστρους για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2020-2024.

0

Του Γιάννη Κουρόγιωργα

Άξονας Προτεραιότητας 2: «Βελτίωση Υποδομών και Υπηρεσιών στην Κοινωνική Πολιτική, την Υγεία, την Εκπαίδευση, τη Δια Βίου Μάθηση, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό»

Στα κοινωνικά κράτη «όλα  είναι γραπτά, φανερά και δημόσια»).

Για την καλύτερη ενημέρωση των συμπολιτών μας και το κοινό συμφέρον όλων μας ,και των αιρετών μας, καταθέτουμε στο δημόσιο διάλογο  έγκαιρα την δεύτερη  πρόταση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2020-2024 , ότι βρήκαμε και θεωρούμε σημαντικά.

Συνιστούμε για καλύτερη επικοινωνία  και βεβαίωση ότι λάβατε τις προτάσεις των συμπολιτών μας να το επιβεβαιώνετε  με αριθμό πρωτοκόλλου  η  καλύτερα να αναρτήσετε τους Α.Π. με το όνομα, ημερομηνία  σε σχετική σελίδα του σχεδίου ( «όλα γραπτά, φανερά και δημόσια»).

Επίσης να δημοσιευθεί μια εισαγωγική περίληψη του Επιχειρησιακού Προγράμματος και να  περιέχει τους κεντρικούς στόχους του δήμου συνοπτικά, συγκεκριμένα, ξάστερα και καθαρά ,για να το καταλαβαίνουν όλοι , οι συμπολίτες μας και κυρίως και οι σύμβουλοι  του Δ.Σ που πρέπει  να  γνωρίζουν  όταν κληθούν να  ψηφίσουν ( μάλλον δεν θα μελετήσουν 193 σελίδες.. ας είμαστε ειλικρινείς).

Για παράδειγμα περίληψη για   τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα του δήμου μας είναι.

Το αεροδρόμιο απέχει από το Άστρος  200 χλμ, οι σπουδαιότεροι αρχαιολογικοί χώροι της πατρίδας μας είναι κοντά μας ,  το «νησί» μας Παράλιο Άστρος  δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από του «Αιγαίου τα νησιά μας»  και οι παραλίες μας είναι καθαρές και γοητευτικές ,στο ιστορικό Άστρος  Κυνουρίας έγινε το 1823  η Β Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων ,  ο Αγιάννης ήταν η πρωτεύουσα των επαναστατημένων Ελλήνων το 1822, στην λαμπερή κορυφή του Πάρνωνα, από το φως του δύοντος ηλίου ή από το φως της σελήνης, περπατούσαν οι θεοί , το 1826   στο κάστρο του Παραλίου ‘Αστρους ο Άγιαννίτης στρατηγός Πάνος Ζαφειρόπουλος η   Άκουρος νίκησε το Ιμπραήμ και ο Πάρνωνας ονομάστηκε «το Άγιον Όρος της Νότιας Ελλάδος» , έχουμε πολλά ιστορικά μοναστήρια και εκκλησίες.

Συνεχίζουμε να διαβάζουμε τις 193 σελίδες του προγράμματος και δεν τελειώσαμε.

Στο πρόγραμμα «ξεχάστηκαν» μερικά  σπουδαία θέματα που πρέπει αναμφίβολα να προσθέσουμε και υπάρχουν  μερικά  μεγάλα και μικρά , αλλά πολύ σοβαρά, λάθη που οπωσδήποτε πρέπει να διορθωθούν, και με την πρωτοβουλία του δημάρχου μας.

Είναι η γνώμη μας, αν δεν γίνουν αυτές οι  σοβαρές και αναγκαίες διορθώσεις και προσθέσεις, πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα θα πρέπει να καταψηφισθεί στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας και θα τα βρούμε όλοι όλα μπρούτα μας.

Συνοπτικά 

1) Άστρος

2.1 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. Δεν υπάρχει  επιχειρησιακό πρόγραμμα ( και ιστοσελίδα δήμου) στο πλανήτη γη που δέν έχει ένα μικρό κείμενο για την πρωτεύουσα του δήμου,  για το δήμο μας το ιστορικό Άστρος Κυνουρίας  ,όπως προβλέπεται από την νομοθεσία για τέτοια καταγραφή, αυτό είναι αυτονόητο και πρέπει να προστεθεί αμέσως και υπάρχουν εθελοντές. Έχουμε καταθέσει χωριστή πρόταση για το Άστρος. Δείτε τον σύνδεσμο .

Το ιστορικό Άστρος Κυνουρίας 

2)Αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία.(σελίδα 54)

Ενότητα  2.1.7  Τουριστικό και Πολιτιστικό Απόθεμα και   2.1.7.1  Αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία. Ας μη γελιόμαστε δεν  υπάρχει τουριστικό πρόγραμμα χωρίς την καταγραφή , που επίσης προβλέπει η νομοθεσία, για τα σπουδαιότερα ιστορικά  μνημεία του δήμου μας,  αλλά στην δικη μας περίπτωση , σπουδαιότερα  και της πατριδας μας.

Τα «συγκριτικά  πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά » του δήμου μας. Χωρίς το Αρχαιολογικό Μουσείο , τον «Ιερό Χώρο»  της Εθνοσυνέλευσης, την πλάκα της σχολής Καρυτσιώτη του Αγιάννη και το στρατόπεδο των  Βερβένων κλπ  «τα συγκριτικά  πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά. ένα εντυπωσιακό σύμπλεγμα αξιοθέατων», είναι πολύ  άδεια λόγια για εντυπωσιασμούς χωρίς ουσία και περιεχόμενο. Τα θέματα αυτά είναι καταγραμμένα στο προεκλογικό  τουριστικό πρόγραμμα  του δήμαρχου μας , εγκεκριμένο με την εντολή των συμπολιτών μας, και πρέπει να προστεθούν με την πρωτοβουλία τους δημάρχου μας. Έχουμε καταθέσει χωριστή πρόταση για έξη θέματα .Δείτε τον σύνδεσμο .

Δημόσια πρόταση στο δήμο μας και το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Άστρους για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2020-2024, Α’ Φάση Στρατηγικός Σχεδιασμός

3) Το  νόμιμο όνομα “Το Κάστρο του Παραλίου Άστρους”

2.1.7.5 Εκδηλώσεις (σελίδα 61/193) )Το μεγάλο λάθος και μαργαριτάρι «Το Κάστρο του  Άστρους».   Το  νόμιμο όνομα “Το Κάστρο του Παραλίου Άστρους  σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία, το ΥΠΠΟΑ  ,την Περιφέρεια ,τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και όλον τον ντουνιά με χιλιάδες  σελίδες βιβλιογραφίες  , ακόμα και σε κείμενα του ομίλου Πυράμια , είναι « Το Κάστρο του Παραλίου Άστρους». Τελεία και πάβλα.

4)Θυρέα (Θυρεάτις Γη)

2.1.1.2 Βασικά Γεωγραφικά και Διοικητικά Χαρακτηριστικά.(Σελίδα 26/193)Το άλλο μικρό μαργαριτάρι «της Θυρέας στην οποία ανήκουν το Παράλιο».Ας διαβάσουμε την ιστορία στη Θυρέα ανήκαν  ο Άγιος Ιωάννης (Αγιάννης),το Άστρος,(από το 1834-5,1841  ήταν πρωτεύουσες του δήμου Θυρέας), η Μελιγού, ο Χάραδρος , ο Πλάτανος και το Παράλιο Άστρος (από το 1845).» Όλβιος όστις έσχεν της ιστορίας μαθησιν». ΦΕΚ 16Α – 24/05/1835, ΦΕΚ 5Α – 08/03/1841 , ΦΕΚ 32Α – 08/12/1845 

 5) Μοναστήρια

2.1.7.2 Μοναστήρια σελ 55. Προβάλλουμε ότι έχουμε, δεν χάνουμε τίποτα να  προσθέσουμε ότι έχουμε, και ας μην αδικαιολόγητα στενοχωρούμε κανένα…, Η προβολή θα γίνει καλύτερη ,παρακαλούμε να προσθέσετε τις δύο   ιερές μονές. Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιάς & Άγιος Νικόλαος-Παντελεήμων Κοντολινάς Καστάνιτσας .

Ο τονισμός και τα ονόματα πρέπει μα διορθωθούν στο κείμενο 2.1.7.5 Εκδηλώσεις σελ 61 & 62

6) Εκδηλώσεις σελ 61 & 62

2.1.7.5 Εκδηλώσεις (σελίδα 61/193)  Ξεχάσαμε τον Αγιάννη στις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια !!! Οι συμπολίτες μας ρωτάνε ,γιατι ξεχνάμε τον Αγιάννη και το Άστρος ?

===================================

EΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ 2020 -2024 – ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Περίληψη προσθέσεις /διορθώσεις σε 14 θέμτα

1)¨Αστρος (1)   (2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ)

1.1) Άγιος Ιωάννης (1) (2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ)

2)Αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία. (6) .(σελίδα 54)

Ενότητα  2.1.7  Τουριστικό και Πολιτιστικό Απόθεμα και   2.1.7.1  Αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία

3) 2.1.7.5 Εκδηλώσεις Το  νόμιμο όνομα “Το Κάστρο του Παραλίου Άστρους”(1) (σελίδα 61/193)

4) 2.1.1.2  Θυρέα (Θυρεάτις Γη) (1) (Σελίδα 26/193

 5) 2.1.7.2 Μοναστήρια (2)  (σελίδα 55)

     5.1) 2.1.7.5  Εκδηλώσεις /Μοναστήρια (1) σελ 61 & 62

6) 2.1.7.5 Εκδηλώσεις (1)  (σελίδα 61)  Αγιάννης

==================================

Προσθέσεις & Διορθώσεις σε 14 θέματα

1) ¨Αστρος 

2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ 24/193

2.1.7.3 Παραδοσιακοί Οικισμοί  σελιδα 56,57

Να προσθέσετε στην ενότητα παραπάνω η όπου νομίζετε καλύτερα   ένα κείμενο για την πρωτεύουσα του δήμου.

 Άστρος 

Έχουμε καταθέσει χωριστή πρόταση

Δείτε  το κείμενο στο  σύνδεσμο

Το ιστορικό Άστρος Κυνουρίας

  • Άγιος Ιωάννης (1) (2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ)
  • Παραδοσιακοί Οικισμοί σελιδα 56,57  Άγιος Ιωάννης

Να προσθέσετε της ενότητα Άγιος Ιωάννης , αν θέλετε, το κείμενο

Ο Άγιος Ιωάννης ( Αγιάννης) Κυνουρίας , ήταν η πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους το 1822 και προσέφερε πολλά και σημαντικά στην επανάσταση του 1821.Το ιστορικό Άστρος και ο ‘Αγιος Ιωάννης (Αγιάννης) είναι μία κοινότητα.

2)Αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία. (6) .(σελίδα 54)

Ενότητα  2.1.7  Τουριστικό και Πολιτιστικό Απόθεμα και   2.1.7.1  Αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία

 Ανάδειξη και προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς και ο μοχλός ανάπτυξης τουρισμός.

Σχετικά κείμενα

2.3 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ 126/193

 Σημαντικός μοχλός ανάπτυξης στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας είναι ο τουρισμός. Η τουριστική δραστηριότητα εντοπίζεται κυρίως στην παραλιακή ζώνη του Δήμου. Ο συνδυασμός της πλούσιας ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης σε όλη την έκταση της περιοχής με τους αξιόλογους φυσικούς πόρους, τόσο ορεινούς όσο και παράλιους, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σύμπλεγμα αξιοθέατων, το οποίο μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πόλο τουριστικής έλξης.

4.1.3 Κατευθυντήριες Αρχές  183/193

Η προσέγγιση του οράματος του Δήμου στηρίχθηκε σε βασικές κατευθυντήριες αρχέςοι οποίες συνοψίζονται στις εξής:

 Στην καθιέρωση της Βόρειας Κυνουρίας σε τουριστικό προορισμό 12 μηνών το χρόνο

ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2:Βελτίωση Υποδομών και Υπηρεσιών στην Κοινωνική Πολιτική, την Υγεία, την Εκπαίδευση, τη Δια Βίου Μάθηση, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.

Μέτρο 2.1: Ανάδειξη και προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς

——————————————–

Για την ανάδειξη και προστασία  της πολιτιστικής μας  κληρονομιάς ,για να καταγράψουμε ένα εντυπωσιακό σύμπλεγμα αξιοθέατων και να βοηθήσουμε τον μοχλό ανάπτυξης  τουρισμό στο δήμο μας.

Παρακαλούμε να προσθέσετε στην παρακάτω ενότητα τα αναμφισβήτητα σπουδαιότερα ιστορικά μνημεία της πατρίδας μας.

2.1.7 Τουριστικό και Πολιτιστικό Απόθεμα & 2.1.7.1 Αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία

Καταθέσαμε χωριστή πρόταση με αναλυτικά κείμενα  για τα σπουδαιότερα ιστορικά μνημεία της Κυνουρίας και της πατρίδας μας

  • 1)«Ιερός Χώρος» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων
  • 2)Σχολή Καρυτσιώτη του Αγιάννη με το παράρτημα της στο Άστρος.
  • 3) Το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους
  • 4)Tο στρατόπεδο των Βερβένων.
  • 5)Tο προαύλιο της Σχολής Καρυτσιώτη ( του Μουσείου Άστρους)
  • 6) Το Κολοκοτρωνέϊκο τραπέζι και η πλατεία Καρυτσιώτη

Δείτε το κείμενο στον σύνδεσμο

Δημόσια πρόταση στο δήμο μας και το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Άστρους για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2020-2024, Α’ Φάση Στρατηγικός Σχεδιασμός – astrosgr.com

3) 2.1.7.5 Εκδηλώσεις Το  νόμιμο όνομα “Το Κάστρο του Παραλίου Άστρους”(1) (σελίδα 61/193)

6) 2.1.7.5 Εκδηλώσεις (σελίδα 61/193)

Λάθος κείμενο «με επίκεντρο το Κάστρο του Άστρους Κυνουρίας»

Σωστό κείμενο « με επίκεντρο το Κάστρο του Παραλίου Άστρους Κυνουρίας»

Σωστό κείμενο παρακάτω

——————————————————

Ένα πολύ ιδιαίτερο και σημαντικό φεστιβάλ είναι το Estella Festival το οποίο λαμβάνει χώρα τον Αύγουστο, όπου υπό το φως της πανσέληνου, πλήθος κόσμου γιορτάζει τη γη και τη θάλασσα, την ιστορία και την ομορφιά του τόπου, με επίκεντρο το Κάστρο του Παραλίου Άστρους Κυνουρίας αλλά και τα γύρω στενά της περιοχής. Το φεστιβάλ Εstella συμπεριλήφθηκε ως μέρος εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου του Υπουργείου Πολιτισμού και χρηματοδοτείται από το τοπικό πρόγραμμα LEADER της Πάρνωνας Α.Ε.

4) 2.1.1.2  Θυρέα (Θυρεάτις Γη) (1) (Σελίδα 26/193)

2.1.1.2 Βασικά Γεωγραφικά και Διοικητικά Χαρακτηριστικά

«της Θυρέας στην οποία ανήκουν το Παράλιο»

Λάθος κείμενο

Έδρα του δήμου αποτελεί το Άστρος. Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του νομού Αρκαδίας, συνορεύει βόρεια με το Δήμο Άργους Μυκηνών, νότια με το Δήμο Νότιας Κυνουρίας και δυτικά με τον Δήμο Τρίπολης και Σπάρτης. Η Κυνουρία περιλαμβάνει την περιοχή της Θυρέας στην οποία ανήκουν το Παράλιο.  Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας περιλαμβάνει τις παρακάτω δημοτικές -τοπικές κοινότητες και οικισμούς   (Σελίδα 26/193)

Διόρθωση παρακάτω

ανήκαν  ο Άγιος Ιωάννης (Αγιάννης),το Άστρος, το Παράλιο Άστρος, η Μελιγού, ο Χάραδρος και ο Πλάτανος.

———————————————–

Σωστό κείμενο

Έδρα του δήμου αποτελεί το Άστρος. Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του νομού Αρκαδίας, συνορεύει βόρεια με το Δήμο Άργους Μυκηνών, νότια με το Δήμο Νότιας Κυνουρίας και δυτικά με τον Δήμο Τρίπολης και Σπάρτης. Η Κυνουρία περιλαμβάνει την περιοχή της Θυρέας στην οποία ανήκαν  ο Άγιος Ιωάννης (Αγιάννης),το Άστρος, το Παράλιο Άστρος, η Μελιγού, ο Χάραδρος και ο Πλάτανος.  Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας περιλαμβάνει τις παρακάτω δημοτικές -τοπικές κοινότητες και οικισμούς   (Σελίδα 26/193)

Πηγές  παρακάτω  για να υποστηρίξουμε την διόρθωση

Διοικητικές μεταβολές των ΟΤΑ   Δ. Θυρέας Ν. Αρκαδίας

ΦΕΚ 16Α – 24/05/1835

Σύσταση του δήμου με έδρα τον οικισμό Άγιος Ιωάννης

ΦΕΚ 5Α – 08/03/1841

Ο οικισμός Άστρος ορίζεται χειμερινή έδρα του δήμου

Ο οικισμός Άγιος Ιωάννης ορίζεται θερινή έδρα του δήμου

ΦΕΚ 32Α – 08/12/1845  

Παράλιον Άστρος (Αρκαδίας) : Ο οικισμός προσαρτάται στο δήμο Θυρέας

 5) 2.1.7.2 Μοναστήρια (2)  (σελίδα 55)

Δεν χάνουμε τίποτα να  προσθέσουμε ότι έχουμε και ας μην στενοχωρούμαμε κανένα αδικαιολόγητα, η προβολή θα γίνει καλύτερη και δίκαιη ,παρακαλούμε να προσθέσετε τις δύο παρακάτω  ιερές μονές.

=================================

Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιάς

Από το «Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού, 2015. Οδηγός για την προστατευόμενη περιοχή όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού. Φύση, Πολιτισμός, Οικοτουρισμός. Άστρος Αρκαδίας

Η σημερινή μονή της Παλαιοπαναγιάς, βρίσκεται σε μία κατάφυτη χαράδρα, 7 χλμ. από το Άστρος. Υπήρξε βυζαντινό μοναστήρι ίσως σε άλλη θέση, τιμώμενη στο όνομα της Παναγίας Ελεούσης. Οι μοναχοί εξαιτίας πειρατικών επιδρομών, ίδρυσαν το 1612 μ.Χ. νέο μοναστήρι αφιερωμένο στην Αγία Τριάδα, ως μετόχι. Έκτοτε η Ελεούσα έλαβε την επωνυμία Παλιο-Παναγιά και με τον καιρό εξελίχθηκε σε αυτοτελές μοναστήρι. Η μονή, που πιθανολογείται ότι κτίστηκε στα 1310 μ.Χ., σύμφωνα με γραπτές μαρτυρίες είχε ερημωθεί κατά την περίοδο 1770-1778 μ.Χ., ενώ ανακαινίζεται στα 1799 μ.Χ. και αργότερα. Εντοιχισμένα παλαιοχριστιανικά λείψανα (6ος αι.)

Άγιος Νικόλαος-Παντελεήμων Κοντολινάς Καστάνιτσας

Από το «Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού, 2015. Οδηγός για την προστατευόμενη περιοχή όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού. Φύση, Πολιτισμός, Οικοτουρισμός. Άστρος Αρκαδίας

Η μονή βρίσκεται σε κατάφυτη δασική περιοχή, ανάμεσα σε καστανιές και έλατα, 12 χλμ. από τον οικισμό της Καστάντιτσας προς τη Στραβότραχη. Σήμερα σώζεται το επισκευασμένο καθολικό και διατηρούνται τοιχογραφίες του 18ου αι. του Κυριάκου Κουλιδά και του ανηψιού του «Πάνου» (1760 μ.Χ.). Η μονή είχε αρχικά ονομαστεί Άγιος Νικόλαος και σύμφωνα με την παράδοση πήρε τη σημερινή της ονομασία, από τη νικηφόρο μάχη εναντίον του Ιμπραήμ (παραμονή και ανήμερα του Αγίου Παντελεήμονα στις 26 – 27 Ιουλίου το 1826 μ.Χ.), καθώς οι κάτοικοι της περιοχής απέδωσαν μέρος της νίκης στη βοήθεια του Αγίου Παντελεήμονα. Το μοναστήρι σύμφωνα με πατριαρχικό σιγίλιο του 1628 μ.Χ. χτίσθηκε στις αρχές του 15ου αι. και λειτούργησε μεταξύ 1628 και 1834 μ.Χ. οπότε και διαλύεται μετά το διάταγμα του Όθωνα. Το 1826 καταστράφηκε από τις ορδές του Ιμπραήμ σε αντίποινα για την ήττα που γνώρισε το στράτευμά του στην περιοχή της Καστάνιτσας. Διατηρείται το ολόγλυφο ξυλόγλυπτο τέμπλο στην αρχική του μορφή, με φυτικό διάκοσμο. Τιμάται στην εορτή του Αγίου Παντελεήμονα, στις 27 Ιουλίου

5.1) 2.1.7.5  Εκδηλώσεις /Μοναστήρια (1) σελ 61 & 62

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ 2020 -2024 – ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ 62&63/193

2.1.7.5 Εκδηλώσεις

Λάθος κείμενο

Τέλος, για τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τον θρησκευτικό και προσκυνητικό τουρισμό, υπάρχουν πολλά μοναστήρια στην περιοχή που αξίζει να επισκεφτείτε ( Μονή Παναγίας Μαλεβής , Παναγία Ορθοκώστα (Αρτόκωστα) Μονή Λούκου , Μονή Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή κ.λπ.).

———————————————

«Να αντικατασταθεί με τα παρακάτω ( όλες τις μονές που έχουμε ,προσέξτε τον τονισμό σε δύο ,δεν χάνουμε τίποτα να  προσθέσουμε τι έχουμε και ας μην στενοχωρούμε κανένα αδικαιολόγητα, Δείτε τον σύνδεσμο για τονισμό και όνομα

Monasteries | DiscoverKynouria.gr

Σωστό κείμενο παρακάτω

—————————————–

Τέλος, για τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τον θρησκευτικό και προσκυνητικό τουρισμό, υπάρχουν πολλά μοναστήρια στην περιοχή που αξίζει να επισκεφτείτε.

Από το Άστρος σε κοντινές αποστάσεις βρίσκονται οι μονές  Λουκούς (4 χλμ)  Παλαιοπαναγιάς (6χλμ), Αγίας Τριάδας (15 χλμ), Μαλεβής (26 χλμ), Τιμίου Προδρόμου (36 χλμ), Ορθοκωστάς (19χλμ),και ο Άγιος Νικόλαος-Παντελεήμων Κοντολινάς (περίπου 42 χλμ? ??).

Ο τονισμός και τα ονόματα πρέπει μα διορθωθούν στο κείμενο 2.1.7.5 Εκδηλώσεις σελ 61 & 62 “Τέλος, για τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τον θρησκευτικό και προσκυνητικό τουρισμό, υπάρχουν πολλά μοναστήρια στην περιοχή που αξίζει να επισκεφτείτε Μονή Παναγίας Μαλεβής , Παναγία Ορθοκώστα (Αρτόκωστα) Μονή Λούκου , Μονή Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή κ.λπ.).” Δείτε την σχετική σελίδα του δήμου μας η της πρότασης μας. “η μονή Αρτοκωστάς ή Ορθοκωστάς ,Μονή Τιμίου Προδρόμου,Μονή Λουκούς”

6) 2.1.7.5 Εκδηλώσεις (1)  (σελίδα 61)  Αγιάννης

Πρόσθεση το παρακάτω για τον Αγιάννη(σελίδα 61/193)

,Άγιος Ιωάννης ( Αγιάννης)  Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και κυρίως στα πλαίσια των θρησκευτικών εορτών του Αγίου Γεωργίου, γίνεται και το ξεχωριστό έθιμο της περιφοράς της εικόνας του Αγίου Γεωργίου από έφιππους φουστανελοφόρους γύρω από την ομώνυμη εκκλησία, ανήμερα της εορτής της. Αγίου Παντελεήμονα, της Αγίας Παρασκευής ,του Προφήτη Ηλία , της Παναγίας , του Προδρόμου , του Αγίου Δημητρίου οργανώνονται παραδοσιακά πανηγύρια – γλέντια, αλλά και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων

Σωστό κείμενο παρακάτω

Άστρος: τριήμερο φεστιβάλ (Ανάληψη) ,  Άγιος Ιωάννης ( Αγιάννης)  Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και κυρίως στα πλαίσια των θρησκευτικών εορτών του Αγίου Γεωργίου, γίνεται το ξεχωριστό έθιμο της περιφοράς της εικόνας του Αγίου Γεωργίου από έφιππους φουστανελοφόρους γύρω από την ομώνυμη εκκλησία, ανήμερα της εορτής της.  Αγίου Παντελεήμονα(Προδρόμου) , της Αγίας Παρασκευής ,του Προφήτη Ηλία , της Παναγίας , του Προδρόμου , του Αγίου Δημητρίου οργανώνονται παραδοσικά πανηγύρια – γλέντια, αλλά και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων. Βέρβενα και Πλάτανος : 25 Ιουλίου (Αγ. Άννα), Καστανίτσα : 5-6 Αυγούστου (Μεταμόρφωση το παραδοσιακό λαϊκό φεστιβάλ στον Πραστό ………………………..

Σας παρακαλούμε να μας δώσετε τον  αριθμό πρωτοκόλλου

Με εκτίμηση

Γιάννης Κουρόγιωργας

#astrosgrcom

#astrosgreecegr

==================================================

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ