Δείτε σήμερα στο Arcadian Screenings,το ντοκιμαντέρ «Losing Hope, MAKING HOPE» σε σκηνοθεσία Χ.Γιατράκου, που μας περιγράφει το όραμα της συντοπίτισσάς μας ,Χ. Γαρδικιώτη,για την περιοχή μας…

0

Κυριακή 23/2 :Αίθουσα εκδηλώσεων Λυκείου Άστρους

18:45 – Loosing Hope, Making Hope (33΄),

Το ντοκιμαντέρ «Losing Hope, MAKING HOPE» είναι μια ταινία μικρού μήκος 30 λεπτών σε Σκηνοθεσία και Παραγωγή Χρήστου Γιατράκου. Μας περιγράφει το όραμα της Χριστιάνας Γαρδικιώτη και της ομάδας The «Meraki» People που με βάση την Μπλε Οικονομία, προσπαθούν να δώσουν ξανά ζωή στον τόπο και στα ερημωμένα χωριά του Πάρνωνα.

chrisgiatrakos.gr/2017/12/01/the-meraki-people-blue-economy-project/

Χριστιάνα Γαρδικιώτη: Όραμα της ομάδας «The Meraki People» είναι να αναζωογονηθούν οι κοινότητες του Πάρνωνα. Οργανικό έδαφος σημαίνει οργανική κοινωνία και συνοδεύεται με ενεργειακή, υδάτινη και διατροφική αυτάρκεια που σημαίνει ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ και ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Το πρότυπο χωριό στον πλανήτη όπου οι άνθρωποι δουλεύουν ΣΤΗΝ φύση ΓΙΑ την ΦΥΣΗ εμπνεόμενοι επιχειρήσεις και επιχειρηματικά μοντέλα που μιμούνται την ΣΟΦΙΑ της. Η Ελλάδα ξαναβρίσκει τον εαυτό της με το κάλεσμα να στοιχηματίσουμε ότι μια ντόπια ομάδα μαζί με μια παγκόσμια ομάδα που θα υλοποιήσει την αειφορία στον Πάρνωνα με σκοπό να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση στον ΠΛΑΝΗΤΗ για μια υγιεινή και γεμάτη νόημα ΖΩΗ.»

Christiana Gardikioti

More: chrisgiatrakos.gr/2018/02/01/the-meraki-people-blue-economy-project/

To Ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο διεθνές φεστιβάλ φιλμ Arcadian Screenings 21-25 Φεβρουαρίου 2018. Δεκάδες ταινίες από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ινδία τη Μέση Ανατολή έρχονται για πρώτη φορά ενώπιον του Αρκαδικού κοινού. Ανάμεσά τους και 7 ταινίες από δημιουργούς για την Αρκαδία, σε μια μοναδική διαβούλευση για τα προβλήματα της περιοχής μέσα από τα μάτια Αρκάδων δημιουργών.

Ο κ.Σπυρόπουλος δήλωσε τότε:Η Καλύτερη ταινία του φεστιβάλ … είναι αυτή του Γιατράκου & Γαρδικιώτη, το Χρυσό δίδυμο …

Περισσότερα: arcadianscreenings.gr/index.php/el/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ