Αφιέρωμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το περιοδικό Quattroruote & άλλα νέα…

0

Αφιέρωμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το περιοδικό Quattroruote, ένθετο στην χθεσινή έκδοση της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”

Posted: 31 Aug 2020 10:21 AM PDT

Ταξιδιωτικό αφιέρωμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -που εστιάζει στις νότιες περιοχές της- και συνέντευξη του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα φιλοξενήθηκε στο περιοδικό Quattroruote, που ήταν ένθετο στην Κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, χθες Κυριακή 30 Αυγούστου.

Το συγκεκριμένο τεύχος του Quattroruote θα πωλείται ανεξάρτητα (εκτός εφημερίδας) στα περίπτερα καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Quattroruote QRT 28 Interview

Quattroruote QRT 28 Travel

Συνεδρίασε το Δ.Σ. της “Πελοπόννησος” Α.Ε.

Posted: 31 Aug 2020 10:19 AM PDT

Την διακήρυξη για την ανάθεση υπηρεσιών στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης με τίτλο “μελέτη της καθ’ ύψος επέκτασης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης”, προϋπολογισμού 185.000 ευρώ, ενέκρινε το Δ.Σ. της “Πελοπόννησος” Α.Ε. που συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Στη σημερινή του συνεδρίαση εξ άλλου, το σώμα, ενέκρινε τον προσωρινό αναδόχο του ειδικού λογαριασμού κονδυλίων έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τον διαγωνισμό που πραγματοποιείται μέσω του ΕΣΗΔΗΣ με αντικείμενο την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης “πρόγραμμα επιδημιολογικής επιτήρησης για την αντιμετώπιση της ελονοσίας στον Δήμο Ευρώτα για το 2020”

Αυτοψία της υπουργού Πολιτισμού σήμερα Δευτέρα στις Μυκήνες, σύσκεψη για την αποτίμηση των ζημιών και καταγραφή άμεσων ενεργειών προς υλοποίηση

Posted: 31 Aug 2020 10:17 AM PDT

Τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών που κινδύνευσε από την πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε χθες Κυριακή επισκέφθηκε το πρωί σήμερα Δευτέρα 31 Αυγούστου η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, διενεργώντας αυτοψία, από κοινού με τον γ.γ. του υπουργείου Γιώργο Διδασκάλου.

Μετά την αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο, ακολούθησε σύσκεψη στην οποία, εκτός από την υπουργό και τον γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού, συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ο δήμαρχος Αργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας Αλκηστις Παπαδημητρίου, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αργολίδας πύραρχος Κώστας Καλαϊτζίδης και στελέχη της ΕΦΑ Αργολίδας.

Στην εν λόγω σύσκεψη έγινε εκτίμηση των ζημιών από την χθεσινή πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, ενώ -μεταξύ άλλων- επισημάνθηκε ανάγκη να ενισχυθούν περαιτέρω οι υποδομές υδροδότησης και να γίνει ο,τιδήποτε άλλοτε κριθεί απαραίτητο για την αποτελεσματική προστασία του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος θα παραμείνει προσωρινά κλειστός, σε αντίθεση με το μουσείο το οποίο που είναι ανοιχτό έχοντας μάλιστα σήμερα ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οπως ανακοινώθηκε, εξ άλλου, από το υπουργείο Πολιτισμού, από την πυρκαγιά δεν επλήγησαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών, η κεντρική είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο (εκδοτήρια), η κεντρική είσοδος στην Ακρόπολη των Μυκηνών (Πύλη Λεόντων), ο Ταφικός Κύκλος Α, τα μνημεία στην βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης, καθώς και τα κυκλώπεια τείχη.

Οι περιοχές που επλήγησαν χωρίς να προκληθούν ζημιές στις αρχαιότητες είναι, η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου, οι Βόρειες Αποθήκες, η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου, η άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών.

Σε δηλώσεις της, η υπουργός ανέφερε ότι “η ζημιά στον αρχαιολογικό χώρο ήταν η λιγότερη δυνατή, καθώς ήταν απολύτως αποψιλωμένος και δεν υπήρχε καύσιμη ύλη που θα δημιουργούσε θερμικά φορτία τα οποία θα επιβάρυναν και θα δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα στους δομικούς λίθους των μνημείων”. Παράλληλα πρόσθεσε ότι υπήρχε σχέδιο πυροπροστασίας για τον αρχαιολογικό χώρο και όλοι ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν.

Η υπουργός εξέφρασε ευχαριστίες προς το προσωπικό της Πυροσβεστικής και τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε να περισώσει τον αρχαιολογικό χώρο. Σημειώνεται ότι στην περιοχή παρέμειναν όλο το βράδυ της Κυριακής προς την Δευτέρα, ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 17 οχήματα, επιδιώκοντας την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς και την αποτροπή ενδεχόμενων αναζωπυρώσεων.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σε επικοινωνία που είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με την υπουργό Πολιτισμού, ενημερώθηκε για τις διαπιστώσεις που έγιναν όσον αφορά την ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών πυροπροστασιας και σημείωσε ότι η Περιφέρεια θα συνδραμει προς αυτή την κατεύθυνση, αμέσως μόλις λάβει το σχετικό έγγραφο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

Συνάντηση εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

Posted: 31 Aug 2020 10:15 AM PDT

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής και η αντιπεριφερειάρχης Πολτισμού Αθηνά Κόρκα είχαν συνάντηση, σήμερα Δευτέρα 31 Αυγούστου, με τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρη Ντρίμερη και Δημήτρη Ασβεστόπουλο αντίστοιχα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την προσαρμογή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων στις απαιτήσεις της πανδημίας του νέου κορονοϊού COVID 19, καθώς επίσης και θέματα υποστήριξης των εν λόγω Διευθύνσεων από την Περιφερειακή Ενότητα.

Σύμβαση για συντήρηση και αποκατάσταση δρόμων που συμβάλουν στην επ. οδό Τρίπολη – Καρυές Αργολίδας

Posted: 31 Aug 2020 10:11 AM PDT

Σύμβαση για εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης σε δρόμους που συμβάλουν στην επαρχιακή οδό Τρίπολη – Καρυές Αργολίδας (προς μονή Γοργοεπηκόου) υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Η δαπάνη των πιο πάνω εργασιών, όπως αναφέρεται στο συμφωνητικό, ανέρχεται σε 109.542,94 ευρώ (αρχικός προϋπολογισμός του έργου 250.000 ευρώ), και η προθεσμία ολοκλήρωσης είναι 120 ημερολογιακές ημέρες.

Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΝ 01-09-2020

Posted: 31 Aug 2020 05:43 AM PDT

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας ανακοινώνει  ότι

Tην Δευτέρα 1/9/2020 θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός Δακοκτονίας στις παρακάτω τοπικές κοινότητες:….

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ανακοίνωση της εταιρείας ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΛΑΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Posted: 31 Aug 2020 04:45 AM PDT

πιο κάτω δείτε την Ανακοίνωση

Δ. ΓΑΛΑΝΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοίνωση της εταιρείας «ΑΦΟΙ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ Ο.Ε.»

Posted: 31 Aug 2020 04:43 AM PDT

πιο κάτω δείτε την Ανακοίνωση

ΑΦΟΙ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ Ο.Ε. – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρόσκληση συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής» Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη α συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ στις 4/9/2020, ημέρα Παρασκεύη και ώρα 10:30 π.μ.: για τη λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα , κατ’ εφαρμογή 1. Των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 167 και του άρθρου 177 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α/7-6-2010),

Posted: 31 Aug 2020 04:32 AM PDT

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ