”Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας” «Ξένιος Κύνουρος»“Kynouria Hosts” Απολογισμός δράσεων & Μελλοντικός σχεδιασμός (vdeos & photos)

0

Την Κυριακή 28/2 πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ του συλλόγου ”Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας” «Ξένιος Κύνουρος»“Kynouria Hosts”.

Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Βίβιαν Μανωλέσου, καλοσώρισε τα μέλη και ευχήθηκε για μια καλύτερη  φετινή χρονιά  για τον τουρισμό μας. Στην συνέχεια έγινε απολογισμός των δράσεων του συλλόγου ,καθώς αναφέρθηκε και στις μελλοντικές δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός του συλλόγου όπου εγκρίθηκε και από το σώμα.

Στη Γενική συνέλευση ως καλεσμένοι ομιλητές: ο κ.Κώστας Μαρινάκος, πρόεδρος  Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και των Ξενοδόχων Αρκαδίας, καθώς και ο κ. Αντρέας Μπάκας, από το τουριστικό site All About Peloponnese και εκπρόσωπος της εταιρείας Alkyon Energy που παρουσίασε τις ενεργειακές κοινότητες και τα οφέλη για τους επαγγελματίες της διαμονής.

Στην συνέχεια αναδείχτηκαν δύο σοβαρά θέματα που έχουν σχέση με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Το πρώτο αφορούσε τις μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών κοντά στο Αρκαδικό χωριό, το οποίο ανέδειξε ο κ. Καραχάλιος ,πρόεδρος του συλλόγου του Αρκαδικού χωριού. Στην τοποθέτησή του έθεσε θέμα αδειοδοτήσεων και νομιμότητας των μονάδων, ανέδειξε την περιβαλλοντική καταστροφή που επιτελείται και επισήμανε τους κινδύνους για την δημόσια υγεία με τα απορρίμματα των ιχθυοκαλλιεργειών. Ακόμα, έκανε αναφορά σε επιστολή που είχε στείλει ο σύλλογος προς τον κ.Δήμαρχο και την «ατυχή» απάντηση που έλαβαν.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε το χωροταξικό και η χρήση γης στην περιοχή και τις αγκυλώσεις που υπάρχουν και εμποδίζουν τις επενδύσεις και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων και αποφασίστηκε με την συνεργασία όλων να εκδοθούν ψηφίσματα για τα δύο παραπάνω θέματα και να σταλούν προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τα μέλη για τα παραπάνω θέματα…

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ astros-kynourianews.gr : Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Κοιν.Σ.Επ “Promo kynouria”

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ KYNOURIA HOSTS 2021

  1. Συνέντευξη με τα ΜΜΕ (Ionian T.V., ARΤ T.V., PNA.gr, ΕΡΤ Ραδιοφωνία,arcadia portal ) σχετικά με θέματα τουρισμού και τις δράσεις του συλλόγου.
  2. Οργάνωση προγράμματος για την επίσκεψη αντιπροσώπων του περιοδικού ΕΠΑΘΛΟ στον ορεινό όγκο σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.
  3. Κατάθεση προτάσεων τουριστικής προβολής (δηλ. πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις) στην γνωμοδοτική Τουριστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  4. Αιτήματα:

-προς τον Δήμο, Περιφέρεια και τους Βουλευτές της Αρκαδίας για την αποτροπή των ιχθυοκαλλιεργειών στην Αρκαδία.

 -προς τον Δήμο για την διάβρωση της παραλίας του Αγ. Ανδρέα και την κατάρρευση του Μύλου.

-προς την Περιφέρεια για την διάβρωση της παραλίας του Ατσίγγανου.

-προς το Υπουργείο Τουρισμού για την ένταξη των μη κύριων καταλυμάτων στον νέο αναπτυξιακό.

  1. Λάβαμε μέρος στην οργάνωση του Ιταλικού FAM TRIP που πραγματοποιήθηκε στις 6-10/10   από τον ΤΟΠ.
  2. Παρουσιάσαμε τα πακέτα εναλλακτικού τουρισμού στο Επιμελητήριο Αρκαδίας για την παρουσίαση τους στο site που ετοιμάζει το Επιμελητήριο για την Αρκαδία.
  3. Έγιναν συναντήσεις με τις εταιρείες AMCI Ltd. Group, CHS, All About Peloponnisos, CK Strategies, Tourmie για προτάσεις ανάπτυξης της τουριστικής προβολής των καταλυμάτων και του τόπου μας.
  4. Έγιναν προτάσεις στο Δήμο για την τουριστική προβολή της Κυνουρίας.
  5. Πρόταση στον Δήμο να γίνει bike friendly Δήμος.
  6. Πραγματοποίηση 2Ης συνάντησης με τον Μυκηναϊκό Σύλλογο Ιστιοπλοΐας για την πραγματοποίηση ημερήσιων εκδρομών από το λιμάνι Π. Άστρους για τους επισκέπτες.
  7.  Συνεργαστήκαμε με το PNA.gr για την δημιουργία ενός γαμήλιου διαφημιστικού προσεχώςEstella Weddings(χορηγία PNA.gr).
  8. Μαζί με τον σύλλογο καταλυμάτων Νότιας Κυνουρίας δημιουργήσαμε ένα διαφημιστικό σποτ για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρονται στην Κυνουρία, χορηγία της IMS Group (πλάνα: IMS Group, Α Χώρα Να Μου & Οινοποιό Τσέλεπος).
  9.  Διοργανώσαμε μία ολοήμερη εξόρμηση με δράσεις εναλλακτικού τουρισμού για τουριστικά γραφεία κ.α σε συνεργασία με τα Mama’s Flavors, ΚοινΣεπ5ΕΝΤΕ, Arcadian Wellness και το Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα.
  10. Δημιουργήσαμε πακέτα τουρισμού σε συνεργασία με τουριστικά γραφεία «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 52 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ».
  11. Δημιουργήσαμε ένα Στρατηγικό Πλάνο Τουρισμού για την καλύτερη προώθηση του τόπου με προτάσεις για δράσεις όπως:  fam trips, workshops, εκθέσεις, πολιτιστικές & αθλητικές εκδηλώσεις,  έντυπο &  ηλεκτρονικό προωθητικό υλικό κ.α.

Δείτε τις Μελλοντικές δράσεις

Τοποθέτηση – πρόταση κ.Κώστα Μαρινάκου ,προέδρου Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου & Ξενοδόχων Αρκαδίας 

Παρουσίαση του κ.Ανδρέα Μπάκα ,από το τουριστικό  site  All About Peloponnese 

Παρουσίαση Alkyon Energy για τις ενεργειακές κοινότητες

Τοποθέτηση κ.,Καραχάλιου για τις ιχθυοκαλλιέργειες & το χωροταξικό – διάλογοι 

Εναλλακτικός τουρισμός” Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Α.Αρκαδίας”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ