Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη ανακοίνωσε μέτρα ύψους 5,3 δις για την Πελοπόννησο. Οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών Πελοποννήσου ανέλυσαν τα ζητήματα που προκύπτουν από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού με ακρίβεια. Ωστόσο, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

  • Ανακοινώθηκαν 5,3 δις αλλά δεν βρέθηκαν μερικές χιλιάδες ευρώ για οδηγούς ασθενοφόρων για τα Κέντρα Υγείας Αρκαδίας που καθημερινά καταγράφονται περιστατικά στα οποία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.  Ο Υπουργός Υγείας ήταν στο κλιμάκιο που συνόδευε τον Πρωθυπουργό αλλά και πάλι δεν υπήρξε λύση.
  • Όσον αφορά το Μαίναλο έχουμε ξεκαθαρίσει ότι πρέπει να προστατευτεί και ότι υπάρχουν άλλοι χώροι για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που χρειάζεται η χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσα ερώτηση για να αποσαφηνιστεί «ποιο μέρος του Μαινάλου ακριβώς θα οροθετηθεί ως “απάτητο” όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και σε ποιες περιοχές του υπόλοιπου βουνού θα επιτρέπεται η τοποθέτηση ΑΠΕ;»
  • Τέλος, οι πολίτες της Μεγαλόπολης κατανοούν ότι δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας για τους ίδιους, ώστε να κατευθυνθεί προς αυτούς τουλάχιστον ένα μέρος των πόρων του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης. Καταλαβαίνουν ότι όσοι τους έδιναν υποσχέσεις ότι θα πάρουν χρήματα, τους εξαπάτησαν. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη πρόταση για δίκαιη κατανομή των πόρων του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Ε΄Αντιπρόεδρος της Βουλής

Βουλευτής Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here