«Τουρισμός για Όλους»: Σε τρεις κατηγορίες θα εξαργυρώνεται το Voucher των 150 ευρώ -Πότε ξεκινούν αιτήσεις

0

Εντός του Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για αίτηση στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», το οποίο προσφέρει σε χιλιάδες πολίτες την ευκαιρία για φθηνότερες διακοπές τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα.

Με  άρθρο ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στην εφημερίδα «Το Παρόν της Κυριακής» αναφέρει πως η αίτηση στην ειδική πλατφόρμα μέσω του gov.gr θα γίνεται από τα μέσα Ιουνίου.

Παράλληλα, από τις διευκρινίσεις που έκανε ο κ. Κικίλιας προκύπτει πως το voucher των 150 ευρώ που θα δοθεί σε ψηφιακή κάρτα και θα εξαργυρώνεται άμεσα, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από τα καταλύματα και στα ακτοπλοϊκλα, αλλά και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όπως τόνισε αυτή εξαργυρώνεται:

— Στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια,

— Στη διαμονή,

— Στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ κτλ).

Το νέο πρόγραμμα χρησιμοποιεί ως βάση την εφαρμογή του “Freedom Pass”, προβλέποντας μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή και απλή.

Δικαιούχοι του Προγράμματος

  • Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος:
  • Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ με εισφορές υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή
  • Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
    συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
  • Είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.aftodioikisi.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here