Τα νέα της Περιφέρειας

0

Στα 545 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου – 42 οι νοσηλείες

Σε 545 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου.

Στα ίδια επίπεδα ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου μέχρι τις 9 το πρωί ανέρχονταν σε 11.972.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 24 Ιουνίου 2022, ώρα 09:00

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον νέο κορονοϊό (covid-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι 24 Ιουνίου (ώρα 09:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 11.972. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.595.498(ημερήσια μεταβολή +0,3%), εκ των οποίων 48,7% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 2.000 ενώ από την αρχή της

πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 156.546 (4,2% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 86 (60,5% άνδρες) με διάμεση ηλικία 69 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 42 (48,84%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 44 (51,16%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.720 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 219 (ημερήσια μεταβολή +14,06%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 165 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 13 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.154 θάνατοι. Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 80 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου καταγράφηκαν 545 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 169.041.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 137, στην Π.Ε. Αρκαδίας 72, στην Π.Ε. Κορινθίας 142, στην Π.Ε. Λακωνίας 33 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 161.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουνίου, στις κλινικές covid-19 των νοσοκομείων της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Πέμπτη 23 Ιουνίου- συνολικά 42 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 6, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 2, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 5, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 4, στο Νοσοκομείο Σπάρτης 10 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 15.

Ξεκινά η διαδικασία δημοπράτησης του έργου στα Δερβενάκια δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας σήμερα στο Ναύπλιο

Ξεκινά η διαδικασία δημοπράτησης του έργου στα Δερβενάκια δήλωσε στο Ναύπλιο, στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας -όπου υπέγραψε συμβάσεις έργων- ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους ο περιφερειάρχης ενημέρωσε επίσης ότι την ερχόμενη Δευτέρα η αρμόδια επιτροπή θα ανοίξει την προσφορά για το έργο της μαρίνας Ναυπλίου, ακολούθως η Οικονομική Επιτροπή θα αποφασίσει επί της εισήγησης και στη συνέχεια θα επιληφθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο -“ελπίζω μέχρι το τέλος του Ιουλίου να έχουμε απόφαση ώστε να υπογράψουμε την ΣΔΙΤ” σημείωσε ο Π. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι τις προσεχείς ημέρες θα γίνουν, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, τα εγκαίνια του έργου πυροπροστασίας στις Αρχαίες Μυκήνες, το οποίο υλοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο σχετικής προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Πολιτισμού.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας επισήμανε ότι το θέμα της επανεκκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής “των αρχαιολογικών χώρων” -από την Κόρινθο μέχρι το Ναύπλιο- εξελίσσεται καλά και έχει την πλήρη στήριξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ αναφερόμενος στην καθυστέρηση που διαπιστώνεται παρατήρησε ότι αυτή προκύπτει από την ελληνική γραφειοκρατία.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ακόμα ότι κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη έθεσε ξανά την δημιουργία νομαρχιακού νοσοκομείου στην Αργολίδα, θέμα για το οποίο ο υπουργός -όπως είπε ο περιφερειάρχης- θα επισκεφθεί την περιοχή.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας επισήμανε ότι η Αργολίδα έχει σημαντικά ζητήματα στις υποδομές της, κάτι που δεν θα πρέπει να συμβαίνει σε μία κατ’ εξοχήν τουριστική περιοχή.

Η ταχύτερη ολοκλήρωση των έργων εξετάστηκε σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Η ταχύτερη ολοκλήρωση των έργων που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε πρόκειται να δημοπρατηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα αποτέλεσε το αντικείμενο υπηρεσιακής σύσκεψης που έγινε σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Κατά την σύσκεψη αντηλλάγησαν απόψεις και έγινε αναφορά -μεταξύ άλλων- στη δυνατότητα ενός μπόνους 5% προς τους εργολήπτες για την έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων.

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα που καθυστερούν το έργο προσθηκών και αναδιαρρυθμίσεων στο υφιστάμενο κτήριο του Νοσοκομείου Καλαμάτας -έργο προϋπολογισμού 3.786.367,38 ευρώ που χρηματοδοτεί μέσω ΕΣΠΑ η Περιφέρεια.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται, έγιναν διευκρινίσεις σε διάφορα ζητήματα και δόθηκαν εντολές προκειμένου να συνεχιστεί το εν λόγω έργο, για το οποίο δεν αναμένεται να υπάρξει πλέον κάποιο πρόβλημα.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου, υπηρεσιακοί παράγοντες από τις Διευθύνσεις Τεχνικών Εργων έδρας και Μεσσηνίας, καθώς και νομικοί.

Οπως είναι γνωστό, το φυσικό αντικείμενο του εν λόγω έργου αφορά, μεταξύ άλλων, α) στην προσθήκη ορόφου στο ισόγειο κτήριο της υφιστάμενης Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας και στην προσθήκη κατ’ επέκταση, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή νέου κόμβου κατακόρυφης επικοινωνίας, ένα κλιμακοστάσιο διαφυγής και έναν ασθενοφόρο ανελκυστήρα, β) στην επέκταση και αναδιαρρύθμιση του υφιστάμενου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών(ΤΕΠ) και γ) στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ξενοδοχειακού εξοπλισμού, ηλεκτρικών ειδών, υπολογιστών και συνοδού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του νέου έργου.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στη Νέα Κίο, στην εκδήλωση “Στα χνάρια… της Κίου της Βιθυνίας”

“Στα χνάρια… της Κίου της Βιθυνίας” ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, την οποία διοργάνωσε το βράδυ σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου, στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου, το Γυμνάσιο Νέας Κίου -υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Αργους – Μυκηνών και της Επιτροπής Μνήμης Νέας Κίου-, στην οποία παρέστη και χαιρέτισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην εκδήλωση, με τη συμμετοχή του Νηπιαγωγείου Νέας Κίου, του ΚΕΠΕΑ Νέας Κίου και του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, παρουσιάστηκε από τους μαθητές η πορεία της ερευνητικής τους εργασίας και το βίντεο που δημιούργησαν, το οποίο -όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση- “ακολουθεί τα βήματα των προσφύγων της Κίου της Βιθυνίας. Πρόκειται για ένα οδοιπορικό μνήμης, που φιλοδοξεί να αποτυπώσει με ιστορικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες προσφύγων πρώτης και δεύτερης γενιάς, τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι πρόσφυγες εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους και δημιούργησαν την κωμόπολη της Νέας Κίου στην Αργολίδα”. Προβλήθηκε επίσης το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ που θα εκπροσωπήσει το σχολείο σε κινηματογραφικούς διαγωνισμούς, οι οποίοι θα διεξαχθούν το επόμενο σχολικό έτος, ενώ την εκδήλωση πλαισίωναν μικρασιάτικα ακούσματα και μελωδίες.

Στον προθάλαμο της αίθουσας εκτίθενται αντικείμενα που αναπαριστούν ένα τυπικό μικρασιάτικο σαλόνι, την ώρα του απογευματινού καφέ, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι γέυθηκαν παραδοσιακά μικρασιάτικα γλυκίσματα, κεράσματα από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νέας Κίου.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί πραγμάτωση της ιδέας των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Νέας Κίου, Άννας Βελλίνη, Ευαγγελίας Κατσίγιαννη, Παρασκευής Κοτταρά και Σπυριδούλας Μπερτζελέτου, με στόχο τη διαφύλαξη της τοπικής ιστορίας ως παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενιές.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαιρέτισε στην έναρξη του 20ού Παμπελοποννησιακού Οδοντιατρικού Συνεδρίου, στο Ναύπλιο

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη και χαιρέτισε, το βράδυ σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου, στην τελετή έναρξης του 20ού Παμπελοποννησιακού Οδοντιατρικού Συνεδρίου.

Οι εργασίες του συνεδρίου είναι τριήμερες και λαμβάνουν χώρα στο Ναύπλιο.

Αποφάσεις της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή προέβη στην έγκριση διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων) και λοιπών τευχών για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης του έργου βελτίωσης αγωνιστικής επιφάνειας του γηπέδου ποδοσφαίρου Νέου Ηραίου, προϋπολογισμού 236.000 ευρώ.

Ακόμα, ενέκρινε το πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών και αποδεικτικών εγγράφων νομιμοποίησης προσωρινού αναδόχου του έργου βελτίωσης αγωνιστικής επιφάνειας των γηπέδων ποδοσφαίρου Μυκηνών και Μαλανδρενίου, προϋπολογισμού 360.000 ευρώ.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, εξ άλλου, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου για το προϋπολογισμού

4.434.744,06 ευρώ έργο που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του εν λόγω νοσοκομείου.

Αποφάσισε επίσης την διενέργεια ηλεκτρονικού, ανοικτού διαγωνισμού, άνω των ορίων σε ευρώ, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής, για την προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα ποδοσφαίρου, μεταλλικής κερκίδας 510 θέσεων και τοποθέτησής τους στο γήπεδο ποδοσφαίρου Ζευγολατιού, στον Δήμο Βέλου – Βόχας, έργο συνολικού προϋπολογισμού 329.999,96 ευρώ.

Η Επιτροπή, ακόμα, προέβη στην έγκριση του 1ου πρακτικού δημοπρασίας του με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ έργου συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου από την διασταύρωση της επαρχιακής οδού 42 Νεάπολη – Βελανίδια προς Αγιο Νικόλαο Μονεμβασίας στο πλαίσιο της ανοικτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ.

Ενέκρινε επίσης τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μονεμβασίας για την διαμόρφωση της εισόδου του Γυμνασίου – Λυκείου Μολάων με σκοπό την δημιουργία πρόσβασης για άτομα με αναπηρία, έργο προϋπολογισμού 237.145,40 ευρώ.

Ακόμα, στη σημερινή της συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην έγκριση πρακτικού δημοπρασίας (β΄ φάση) για την ανάδειξη οριστικού

μειοδότη και κατακύρωση του με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ έργου βελτίωσης και συντήρησης της επαρχιακής οδού Λεωνίδιο – Τσιτάλια, καθώς και στην έγκριση πρακτικού δημοπρασίας ανάδειξης προσωρινού μειοδότη του με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ έργου αποκατάστασης βλαβών τοίχων και συρματοκιβωτίων στον ποταμό Δαφνώνα, στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας.

Ακόμα, η Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών συμμετοχής, τεχνικών και οικονομικών προσφορών της επιτροπής διενέργειας του ανοικτού, ηλεκτρονικού, διεθνούς διαγωνισμού, άνω των ορίων, με αντικείμενο την επιλογή αναδόχου για την προμήθεια και εγκατάσταση υδατοδεξαμενών για την πυροπροστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 801.500 ευρώ.

Τέλος, προέβη στην έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας, για συνδυασμένες πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις και συνέργειες στον Δήμο Μονεμβασίας.

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Δευτέρα 4 Ιουλίου

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Δευτέρα 4 Ιουλίου, στις 5 το απόγευμα.

Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, αποτελεί το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο καταργείται η δυνατότητα των επικεφαλής των παρατάξεων να θέτουν θέματα προ ημερήσιας διάταξης.

Εχει εκκινήσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρων δια βίου μάθησης

Εχει εκκινήσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρων δια βίου μάθησης στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, όπως γνωστοποιεί η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η εν λόγω διεύθυνση με σχετικό έγγραφό της προς τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα έχει δώσει ήδη κατευθυντήριες οδηγίες για τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία διαδικασίες έκδοσης ΚΥΑ που θα ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις σχετικής αδειοδότησης, καθώς και για την προετοιμασία πλήρους φακέλους πιστοποίησης κτηριολογικών προϋποθέσεων από τον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού).

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here