Τα νέα της Περιφέρειας…

0
τα 467 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου – 32 οι νοσηλείες

Posted: 22 Jun 2022 01:13 PM PDT

Σε 467 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου.

Στα ίδια επίπεδα ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου μέχρι τις 9 το πρωί ανέρχονταν σε 10.528.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 22 Ιουνίου 2022, ώρα 09:00

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον νέο κορονοϊό (covid-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι 22 Ιουνίου (ώρα 09:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 10.528. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.573.052 (ημερήσια μεταβολή +0,3%), εκ των οποίων 48,7% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 1.631 ενώ από την αρχή της

πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 152.749 (4,1% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 94 (55,3% άνδρες) με διάμεση ηλικία 70 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 46 (48,94%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 48 (51,06%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.715 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 169 (ημερήσια μεταβολή +26,12%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 144 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 9 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.124 θάνατοι. Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 80 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου καταγράφηκαν 467 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 168.035.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 98, στην Π.Ε. Αρκαδίας 76, στην Π.Ε. Κορινθίας 127, στην Π.Ε. Λακωνίας 41 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 125.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουνίου, στις κλινικές covid-19 των νοσοκομείων της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Τρίτη 21 Ιουνίου- συνολικά 32 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 2, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 1, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 4, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 4, στο Νοσοκομείο Σπάρτης 9 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 12.

Σημαντικά ζητήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου έθεσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στη συνάντησή του στην Τρίπολη με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Posted: 22 Jun 2022 01:12 PM PDT

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, με τον περιφερειάρχη να επισημαίνει τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μεταξύ αυτών, ο Π. Νίκας στάθηκε ιδιαίτερα στο φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών στον Κορινθιακό Κόλπο, στην ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων -εξειδικεύοντας επί του συγκεκριμένου ζητήματος ως προς τους άξονες που είτε χρονίζουν, είτε παραμένουν ημιτελείς-, στην επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου, στην στήριξη της επιχειρηματικότητας, όπως και στην διάσωση των μνημείων στην περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, “τα οποία κυριολεκτικά είναι εκατοντάδες” όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο περιφερειάρχης.

Στην εκδήλωση για την επέτειο της μάχης της Βέργας παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας

Posted: 22 Jun 2022 01:11 PM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη το πρωί σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου, στην εκδήλωση για την επέτειο της μάχης της Βέργας, στο Αλμυρό, η οποία δόθηκε στις 22 Ιουνίου 1826 μεταξύ των Ελλήνων και των στρατευμάτων του Ιμπραήμ.

“Η μάχη της Βέργας, μαζί με την μάχη του Διρού, διέσωσαν τη Μάνη από τις ορδές του Ιμπραήμ και έδωσαν ελπίδα στους αγωνιζόμενους Ελληνες στην πλέον κρίσιμη στιγμή για την Επανάσταση” σημείωσε ο περιφερειάρχης σε δήλωσή του, προσθέτοντας παράλληλα: “Σε αυτή τη μάχη, πολέμησαν Μανιάτες, Μεσσήνιοι και Αλαγόνιοι, κατορθώνοντας να σταματήσουν τον 8πλάσιο αριθμό δυνάμεων του Ιμπραήμ -που παρακολουθούσε από τη θάλασσα τα τεκταινόμενα. Ας είναι αιωνία η μνήμη”.

Στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης, τελέστηκε δοξολογία στον ναό του Αγίου Νικολάου Αλμυρού, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου, στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο των πεσόντων και ακολούθησε εκφώνηση ομιλίας από την Μαριλένα Γυφτέα, πολιτική επιστήμονα – δημοσιογράφο.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με κατάθεση στεφανιών, απαγγελία ποιημάτων από παιδιά του Παιδικού Σταθμού Βέργας και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Παρόντες ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος και Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας και Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων, οργανώσεων, συλλόγων κ.α.

Συνάντηση για την ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας” αύριο Πέμπτη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Posted: 22 Jun 2022 01:09 PM PDT

Το θέμα της ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας” θα απασχολήσει τη συνάντηση, αύριο Πέμπτη 23 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην Αθήνα, στην οποία θα συμμετάσχει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην εν λόγω συνάντηση, υπό τον υπουργό Γιώργο Γεωργαντά, έχουν κληθεί να μετάσχουν επίσης, η Ενωση Μεσσηνίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ο ΣΥΜΕΠΟΠ (Σύλλογος Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης).

Παρέμβαση του περιφερειάρχη Π. Νίκα σε ψηφιακή συνάντηση για τουριστικό “άνοιγμα” της Περιφέρειας Πελοποννήσου  στην Κύπρο

Posted: 22 Jun 2022 01:08 PM PDT

“Ο Μοριάς ξανασυστήνεται στην Κυπριακή Αγορά” ήταν το αντικείμενο της 6ης Ψηφιακής Τουριστικής Συνάντησης Ελλάδας – Κύπρου, την οποία διοργάνωσε σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου, το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Κύπρου, με αντικείμενο την τουριστική προβολή της Πελοποννήσου στη μεγαλόνησο.

“Η Πελοπόννησος είναι η περιοχή της Ελλάδας που έχει ίσως τα περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά με την Κύπρο, οι δεσμοί που υπάρχουν είναι ακατάλυτοι” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην παρέμβασή του κατά την εν λόγω συνάντηση -την οποία συντόνισε ο Πέτρος Σαγάνας, προϊστάμενος Γραφείου ΕΟΤ Κύπρου και στην οποία μετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κώστας Μαρινάκος και η Μαίρυλιν Κωνσταντίνου διευθύντρια πωλήσεων της αεροπορικής εταιρείας TUS Air.

Ο περιφερειάρχης, συνεχίζοντας, ζήτησε να ενισχυθούν περαιτέρω οι δεσμοί μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Κύπρου, με γέφυρα σύνδεσης το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Οπως παρατήρησε, “εκατοντάδες παιδιά από την Πελοπόννησο σπουδάζουν στα ΑΕΙ της Κύπρου, ενώ εκατοντάδες Πελοποννήσιοι έπεσαν υπερασπίζοντας τη μεγαλόνησο το 1974 κατά την τουρκική εισβολή”. Και συνέχισε:

“Τα παραπάνω αποτελούν δύο -από τους πολλούς- παράγοντες, ευκαιρία αλλά και προϋπόθεση, για να αναπτυχθούν οι επαφές μεταξύ των δύο περιοχών”.

Οπως είπε ο Π. Νίκας, γίνεται σχεδιασμός πολιτιστικών εκδηλώσεων, ήδη από φέτος, που θα αφορούν στην Πελοπόννησο και στην Κύπροπολιτιστικών, εξελίσσεται δε προγραμματισμός για ανάπτυξη δράσεων όπως ο θρησκευτικό τουρισμός και η γευσιγνωσία, ενώ για τον επόμενο χρόνο εξετάζεται η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην διεθνή τουριστική έκθεση της Λευκωσίας.

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα πρόσκληση για την αποκατάσταση της βατότητας στο περιπατητικό μονοπάτι Λούσιου

Posted: 22 Jun 2022 01:07 PM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου πρόσκληση υποβολής προσφοράς για την εκτέλεση της σύμβασης παροχής υπηρεσιών -συνολικής δαπάνης 10.000 ευρώ- που αφορούν στην αποκατάσταση της βατότητας στο περιπατητικό μονοπάτι Λούσιου, στην περιοχή Δημητσάνας, μήκους περί τα 2,1 χιλιόμετρα.

Η πιο πάνω αναφερόμενη παρέμβαση στο εν λόγω μονοπάτι -από το Μουσείο Υδροκίνησης έως το γεφύρι Μονόπορης, με κατεύθυνση από την Δημητσάνα προς την Αρχαία Γόρτυνα- αναμένεται να αναδείξει κατασκευές και χώρους ιστορικής σημασίας, όπως τα λιθόκτιστα γεφύρια της περιοχής, τη μονή Τιμίου Προδρόμου, τη νέα καθώς και την παλαιά μονή Φιλοσόφου (κρυφό σχολειό).

Προγραμματική σύμβαση για το περίπτερο τουριστικής πληροφόρησης (info kiosk) στον Ισθμό

Posted: 22 Jun 2022 01:05 PM PDT

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και “Μοριάς” Α.Ε. ΑΟΤΑ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου.

Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η οργάνωση και λειτουργία περιπτέρου τουριστικής πληροφόρησης (info kiosk) στον εν λόγω δήμο, στην περιοχή του Ισθμού ειδικότερα.

Μέσω της εν λόγω προγραμματικής, η Περιφέρεια αναλαμβάνει το σύνολο σχεδόν της δαπάνης λειτουργίας του εν λόγω περιπτέρου.

Επισημαίνεται ότι ανάλογα Γραφεία Πληροφόρησης ήδη λειτουργούν -ή πρόκειται άμεσα να λειτουργήσουν- στο Ναύπλιο, στη Σπάρτη, στον διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας και στο Λεωνίδιο.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι πέραν της πληροφόρησης προς τους επισκέπτες -για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και για το σύνολο της χώρας μας, γενικότερα- τα εν λόγω Γραφεία αναλαμβάνουν να καταγράφουν προβλήματα, παράπονα, παρατηρήσεις και επισημάνσεις, τα οποία προωθούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες προς επεξεργασία και εξεύρεση λύσεων.

Εκταμίευση 3.086.879,68 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 22 Jun 2022 01:04 PM PDT

Εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 3.086.879,68 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τις τελευταίες ημέρες.

Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, η ροή των πληρωμών είναι ομαλή και θα συνεχιστεί με αυτόν τον τρόπο.

Σύμβαση για καθαρισμό στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της ανατολικής Λακωνίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 22 Jun 2022 01:03 PM PDT

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στην Τρίπολη, τις προηγούμενες ημέρες, η δεύτερη σύμβαση που αφορά στον καθαρισμό ρείθρων, οχετών, πρανών και ερεισμάτων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της ανατολικής Λακωνίας.

Ο προϋπολογισμός του εν λόγω έργου, του οποίου σύντομα ξεκινά η υλοποίηση, ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ