Τα νέα της Περιφέρειας

0
Στα 101 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου – στις 40 οι νοσηλείες

Σε 101 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου.

Στα ίδια επίπεδα ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου μέχρι τις 9 το πρωί ανέρχονταν σε 2.501.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 6 Ιουνίου 2022, ώρα 09:00

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον νέο κορονοϊό (covid-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι 6 Ιουνίου (ώρα 09:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 2.501. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.473.141 (ημερήσια μεταβολή +0,1%), εκ των οποίων 48,8% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 300 ενώ από την αρχή της

πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 138.152 (3,8% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 119 (60,5% άνδρες) με διάμεση ηλικία 70 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 58 (48,74%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 61 (51,26%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.687 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 95 (ημερήσια μεταβολή +39,71%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 86 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 10 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.927 θάνατοι. Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 80 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου καταγράφηκαν 101 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 163.917.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 15, στην Π.Ε. Αρκαδίας 18, στην Π.Ε. Κορινθίας 22, στην Π.Ε. Λακωνίας 16 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 30.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουνίου, στις κλινικές covid-19 των νοσοκομείων της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Κυριακή 5 Ιουνίου- συνολικά 40 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 1, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 0, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 8, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 7, στο Νοσοκομείο Σπάρτης 14 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 10.

Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές και τον γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ

Σε τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο και τον γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε, παράλληλα ότι αύριο Τρίτη 7 του μήνα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα υποβάλει αρμοδίως πρόταση για χρηματοδότηση έργων συνολικού προϋπολογισμού 26.000.000 ευρώ, τα οποία συνδέονται με την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και αφορούν σε τρεις πυρόπληκτες Π.Ε. -Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία.

Η Περιφέρεια, τόνισε ο Π. Νίκας, θα ζητήσει να καλυφθεί τουλάχιστον το 50%  της πρότασής της, η οποία θα οριστικοποιηθεί σε σύσκεψη που συγκαλείται αύριο στην Τρίπολη, παρουσία χωρικών αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών στελεχών.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μετείχε σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Αντικείμενο της συνεδρίασης, στην οποία ο Π. Νίκας εκπροσώπησε την ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας) με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Ενωσης, αποτέλεσε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών “Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα”.

Μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας σημείωσε ότι τα περισσότερα ζητήματα που θίγει το εν λόγω νομοσχέδιο, ιδιαίτερα τα κίνητρα, αφορούν στο κεντρικό κράτος όχι στην αυτοδιοίκηση.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι θα ήταν καλό να υπάρξει ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και στην δημόσια διοίκηση, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αλλάξουν οι οργανισμοί, αλλά και να συρρικνωθούν οι θέσεις ευθύνης, καθώς -όπως χαρακτηριστικά δήλωσε- “έχουμε φθάσει σχεδόν στο σημείο να υπάρχει πολύ μεγαλύτερος αριθμός στελεχών απ’ ότι υπαλλήλων”.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας είπε ότι φαίνεται να κινείται θετικά το θέμα της αξιολόγησης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να εξετάζονται οι ουσιαστικές δεξιότητες των υπαλλήλων.

Συνεδρίαση του ΣΟΠΠ της Π.Ε. Αρκαδίας

Συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, το ΣΟΠΠ (Συντονιστικό οργανο Πολιτικής Προστασίας) του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, στην οποία έκανε παρέμβαση ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, έγινε έλεγχος της υφιστάμενης κατάστασης και αναλύθηκε ο προγραμματισμός και ο συντονισμός των ενεργειών και των δράσεων των επιφορτισμένων για την Πολιτική Προστασία υπηρεσιών της Περιφέρειας αφ’ ενός και των εμπλεκόμενων δημόσιων φορέων αφ’ ετέρου, καθώς και των εθελοντικών οργανώσεων.

Θέματα της Βόρειας Κυνουρίας στη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Γ. Καμπύλη

Θέματα που αφορούν στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον δήμαρχο Γιώργο Καμπύλη, ο οποίος τον επισκέφθηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου.

Ειδικότερα, τη σημερινή συνάντηση απασχόλησαν μεταξύ άλλων, έργα που υλοποιούνται στον εν λόγω δήμο, όπως και η διαχείριση των απορριμμάτων.

Σε εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την επανασύσταση της Μονής Καλαμίου, στην Αργολίδα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα χθες Κυριακή 5 Ιουνίου, στην Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμίου, στον Δήμο Επιδαύρου, με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ανασύσταση και επανενεργοποίησή της -ως γυναικείο μοναστήρι-, παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην σημαντική προσφορά της Μονής -όπου λειτουργεί εργαστήριο βυζαντινής αγιογραφίας και βυζαντινής μουσικής-, καθώς και τους δεσμούς που φαίνεται να υπάρχουν με την περιοχή της Μεσσηνίας, μέσω του πατέρα Αγαθάγγελου και του πατέρα Ιωήλ Γιαννακόπουλου

Η εν λόγω μονή ιδρύθηκε στις αρχές του 17ου αιώνα και κατά μία εκδοχή οφείλει την προσωνυμία της στον τόπο καταγωγής των πρώτων μοναχών, που φέρεται ότι ήταν από την Καλαμάτα.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην κηδεία του πρώην δημάρχου Καλαμάτας Π. Κουμάντου

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη χθες Κυριακή 5 Ιουνίου στην εξόδιο ακολουθία και την εκφορά του εκδημήσαντος πρώην δημάρχου Καλαμάτας Παναγή Κουμάντου.

Στην εξόδιο ακολουθία στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, στην οποία προέστη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι, οι πρώην δήμαρχοι Καλαμάτας Σταύρος Μπένος και Γιώργος Κουτσούλης, κ.α.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με εκπροσώπους του περιφερειακού τμήματος Τρίπολης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την προηγούμενη Παρασκευή 3 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με εκπροσώπους του περιφερειακού τμήματος Τρίπολης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ).

Στη συνάντηση συζητήθηκε η δυνατότητα συνδρομής της Περιφέρειας προς τα περιφερειακά τμήματα του ΕΕΣ στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, μέσω της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζεται συνάντηση των εκπροσώπων των πιο πάνω πέντε περιφερειακών τμημάτων του ΕΕΣ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να συζητηθούν τα όποια ζητήματα απασχολούν τις εν λόγω δομές.

Αυτοψία σε αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή των Αθικίων

Αυτοψία στις εργασίες αποκατάστασης τεχνικών έργων στη θέση Λούτσα των Αθικίων, στον Δήμο Κορινθίων, από τις καταστροφές που επέφερε η κακοκαιρία “Ζορμπάς” πραγματοποίησε η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα.

Το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 220.000 ευρώ, εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα έργων που αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία της Π.Ε. Κορινθίας.

Κατά την επίσκεψή της στην πιο πάνω περιοχή, την περασμένη Παρασκευή 3 Ιουνίου, η αντιπεριφερειάρχης συνοδευόταν από τον διευθυντή Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Κορινθίας Νίκο Λούτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here