Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Στα 302 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 11 Μαΐου – 43 οι νοσηλείες

Posted: 11 May 2022 10:47 AM PDT

Σε 302 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 11 Μαΐου.

Την κατιούσα έχει πάρει ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Περιφέρειας, ενώ μία από αυτές είναι σε ΜΕΘ.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Τετάρτη 11 Μαΐου μέχρι τις 9 το πρωί ανέρχονταν σε 4.761.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Τετάρτη 11 Μαΐου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 11 Μαΐου 2022, ώρα 09:00

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον νέο κορονοϊό (covid-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 11 Μαΐου (ώρα 09:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.761. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.375.812 (ημερήσια μεταβολή +0,1%), εκ των οποίων 48,9% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 465 ενώ από την αρχή της

πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 127.394 (3,6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 185 (65,9% άνδρες) με διάμεση ηλικία 70 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 95 (51,35%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 90 (48,65%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.642 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 114 (ημερήσια μεταβολή +8,57%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 121 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 26 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.471 θάνατοι. Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τετάρτη 11 Μαΐου καταγράφηκαν 302 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 159.542.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 65, στην Π.Ε. Αρκαδίας 47, στην Π.Ε. Κορινθίας 80, στην Π.Ε. Λακωνίας 37 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 73.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Τετάρτη 11 Μαΐου, στις κλινικές covid-19 των νοσοκομείων της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Τρίτη 10 Μαΐου- συνολικά 43 άτομα (το 1 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 6, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 2, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 4, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 15 (ένα σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 5 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 11.

Προγραμματική σύμβαση 2,7 εκ ευρώ για αναπλάσεις στο Λυγουριό υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 11 May 2022 10:45 AM PDT

Προγραμματική σύμβαση για το µε προϋπολογισμό 2.760.619,95 ευρώ έργο ανάπλασης οδών στο Λυγουριό, υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Επιδαύρου.

Η υπογραφή της εν λόγω σύμβασης έγινε σήμερα, Τετάρτη 11 Μαΐου, στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τον δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη.

Στο πλαίσιο του πιο πάνω έργου, που είναι ενταγμένο στο πρόγραµµα “Αντώνης Τρίτσης”, θα γίνει δαπεδόστρωση και φωτισμός των οδών του οικισμού, παράλληλα με αισθητική αναβάθµιση του δηµόσιου χώρου, καθώς και αποκατάσταση, συμπλήρωση και οργάνωση των υπογείων δικτύων (ύδρευση, αποχέτευση, παροχές οικιακής σύνδεσης).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ

Με την αφορμή αυτή, ο περιφερειάρχης επισήμανε και άλλα σημαντικά έργα που υλοποιούνται στον Δήμο Επιδαύρου από την Περιφέρεια, μεταξύ των οποίων η προϋπολογισμού 1,7 εκατομμυρίων ευρώ κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου στο Λυγουριό, καθώς και το προϋπολογισμού 250.000 ευρώ έργο αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας, όπως και σειρά έργων σε αθλητικούς χώρους.

Ακόμα επισήμανε ένα από τα πιο σημαντικά έργα πολιτισμού που υλοποιεί η Περιφέρεια, αναφερόμενος στην ανάδειξη του μεσαιωνικού κάστρου της Πιάδας έργο προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.

Τέλος, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι ολοκληρώνεται οσονούπω η διαδικασία για την δημοπράτηση κατασκευής του νέου κυκλικού κόμβου Λυγουριού, έργο προϋπολογισμού 540.000 ευρώ.

Στα μέσα του ερχόμενου Ιουνίου η λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών

Posted: 11 May 2022 10:44 AM PDT

Στα μέσα του ερχόμενου Ιουνίου προγραμματίζεται να λειτουργήσει το ολοκληρωμένο σύστημα πυρόσβεσης που εγκαταστάθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, σε εφαρμογή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης, ύψους 650.000 ευρώ, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αυτό γνωστοποιήθηκε στη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο, στην Αθήνα, χθες Τρίτη 10 Μαΐου, η υπουργός Λίνα Μενδώνη και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στην εν λόγω συνάντηση, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε την υπουργό ότι μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΥΑ Σπάρτης, με αντικείμενο την επέκταση του αγωγού ύδρευσης από τα Πικουλιάνικα στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, προκειμένου να μπορέσει να ξεκινήσει το προϋπολογισμού 4.200.000 ευρώ έργο εγκατάστασης συστήματος πυρόσβεσης στον εν λόγω αρχαιολογικό χώρο, το οποίο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Πολιτισμού στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ακόμα, στη χθεσινή συνάντηση ο περιφερειάρχης εξέτασε με την υπουργό Πολιτισμού τρόπους χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου κατασκευής του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, στην Σπάρτη, “έργου απολύτως αναγκαίου για τη λακωνική πρωτεύουσα” όπως τονίστηκε.

Εγινε επίσης συζήτηση σχετικά με την δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη, όπου ο περιφερειάρχης και η υπουργός διαπίστωσαν ότι προχωρεί η διαδικασία σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεσσήνης, προκειμένου το υπουργείο και η Περιφέρεια να αναλάβουν την χρηματοδότηση των μελετών του εν λόγω έργου.

“Το έργο αυτό θα προχωρήσει όπως έχουμε δεσμευθεί, προς την κοινωνία της Αρχαίας Μεσσήνης και προς τον επικεφαλής των ανασκαφών Πέτρο Θέμελη”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

Από την πλευρά της, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη τόνισε:

“Με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στο πλαίσιο της σταθερής και αποδοτικής συνεργασίας μας, προχωρούμε προγράμματα τα οποία αφορούν στην αντιπυρική προστασία σημαντικών αρχαιολογικών χώρων. Παράλληλα, μετά την ολοκλήρωση των μελετών, είμαστε σε συντονισμό με την Περιφέρεια για την κατασκευή του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης. Οπως έχουμε ήδη συμφωνήσει, προχωρούν και σύντομα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, προκειμένου να ξεκινήσουν οι μελέτες για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη”.

Πίστωση 6,2 εκ ευρώ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους Μεγαλόπολης και Γορτυνίας από το ειδικό τέλος

Posted: 11 May 2022 10:43 AM PDT

Χρηματοδότηση ύψους 6.298.904,86 ευρώ, από το ειδικό τέλος δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης λιγνίτη, θα πιστωθεί μέσα στις επόμενες 90 ημέρες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους Μεγαλόπολης και Γορτυνίας.

Αυτό έγινε γνωστό μετά την -μέσω τηλεδιάσκεψης και με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα- συνεδρίαση, σήμερα Τετάρτη 11 Μαΐου, της Επιτροπής Κατανομής των εν λόγω κονδυλίων όσον αφορά τα έτη 2019, 2020 και 2021.

Ας σημειωθεί ότι στην σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκε επίσης, η εκκρεμότητα πίστωσης των πιο πάνω δικαιούχων με περίπου 11,5 εκ ευρώ από τα υπόλοιπα των κονδυλίων των ετών 2016, 2017 και 2018, για τα οποία υπήρξε δέσμευση ότι θα εξοφληθούν μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας χαρακτήρισε την εν λόγω εξέλιξη ως “εξαιρετικά θετική, δεδομένου ότι για αρκετά προηγούμενα χρόνια δεν είχαν σταλεί χρήματα”, ενώ πρόσθεσε ότι “όλες οι πιστώσεις θα κατευθυνθούν σε έργα που θα πιάσουν τόπο”.

Αυτοψία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στη Λάρισα του Αργους

Posted: 11 May 2022 10:41 AM PDT

Αυτοψία στην περιοχή του κάστρου Λάρισα, στο Αργος, διενήργησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Τετάρτη 11 Μαΐου.

Ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος -μεταξύ άλλων- από τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Μαντζούνη και υπηρεσιακούς παράγοντες, διαπίστωσε την πολύ κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο μήκους περί τα 4 χιλιόμετρα δρόμος πρόσβασης προς το ιστορικό αυτό μνημείο, την μεσαιωνική ακρόπολη της Αργους.

Οπως τόνισε ο Π. Νίκας, θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Αργους – Μυκηνών προκειμένου, από κοινού, να υλοποιηθεί το έργο βελτίωσης του εν λόγω δρόμου.

Συνέλευση της Ενεργειακής Κοινότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 11 May 2022 10:39 AM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μετείχε στην έκτακτη γενική συνέλευση της Ενεργειακής Κοινότητας ΠΕΛΕΚΟΙΝΠΕ, η οποία έλαβε χώρα το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη 11 Μαΐου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Οπως σημείωσε ο Π. Νίκας, προχωρεί με ταχείς ρυθμούς η δραστηριοποίηση της ενεργειακής κοινότητας, από την οποία διεκδικείται χώρος στην περιοχή της Μεγαλόπολης για την δημιουργία πάρκου φωτοβολταϊκών συστημάτων

προκειμένου να περιοριστεί η δαπάνη της Περιφέρειας για τις ενεργειακές της  ανάγκες.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με την πρόεδρο του Καστρίου

Posted: 11 May 2022 10:37 AM PDT

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 11 Μαΐου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολης, με την πρόεδρο Καστρίου Μαρία Κοσμά.

Κατά τη συνάντηση, παρουσία και των αντιπεριφερειαρχών Αρκαδίας Μανώλη Σκαντζού και Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστου Λαμπρόπουλου συζητήθηκε μια σειρά έργων στον πιο πάνω οικισμό της Βόρειας Κυνουρίας.

Προγραμματισμός εργασιών καθαρισμού στο οδικό δίκτυο των Περιφερειακών Ενοτήτων

Posted: 11 May 2022 10:20 AM PDT

Εστάλη προς όλες τις Περιφερειακές Ενότητες η απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα με αντικείμενο τον προγραμματισμό ανά Π.Ε. των εργασιών καθαρισμού που θα γίνουν από τα μηχανήματα της κάθε Ενότητας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυό της.

Σημειώνεται ότι πέρα από τον εν λόγω προγραμματισμό, ανάλογες εργασίες θα εκτελεστούν στο εθνικό, επαρχιακό αλλά και στο δασικό οδικό δίκτυο και μέσω εργολαβιών.

Προκήρυξη «ανοικτής διαδικασίας» επιλογής αναδόχου για το έργο με τίτλο: “ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΡΙΩΝ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ”

Posted: 11 May 2022 06:50 AM PDT

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου προκηρύσσει «ανοικτή διαδικασία» επιλογής αναδόχου του άρθρου 27 του Ν. 4412/2016 μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή (άρθρο 95 παρ. 2.α του Ν. 4412/2016) για το έργο με τίτλο: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΡΙΩΝ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ», προϋπολογισμού 915.000,00 €.

Μπορείτε να δείτε την διακήρυξη και τα σχετικά αρχεία εδώ:

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ_Αγωγοί Άστρος_ΑΔΑ 6ΙΟΞ7Λ1-ΑΗΤ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ_ΑΓΩΓΟΙ ΑΣΤΡΟΥΣ_2022_ΑΔΑΜ_22PROC010532441

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ_Αγωγοί Άστρους 2022_signed

ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ_Αγωγοί Αστρους_2022_signed

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ_3 αγωγοι_signed

Tεχνική Περιγραφή-ΑΣΤΡΟΣ_signed

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ_ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ_signed

ΦΑΥ-3αγωγοί_signed

ΣΑΥ-3αγωγοί_signed

ΕΣΥ-ΑΣΤΡΟΣ-3αγωγοί_signed

Οικονομική_προσφορά_Έργου_αρ___050522_signed

espd-request-v2_signed

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here