Τα νέα της Περιφέρειας…

0
84 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, 114 οι νοσηλείες

Posted: 29 Sep 2021 11:52 AM PDT

Σε 84 ανήλθαν τα συνολικά κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Υψηλός εξακολουθεί να παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.187.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 29 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2.187, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 653.535 (ημερήσια μεταβολή +0,3%), εκ των οποίων 50,9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 77 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.183 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 323 (62,8% άνδρες) με διάμεση ηλικία 66 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 292 (90,4%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 31 (9,6%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.152 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 206 (ημερήσια μεταβολή +42,07%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 178 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 44, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.795 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν 84 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 22.929.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 13, στην Π.Ε. Αρκαδίας 8, στην Π.Ε. Κορινθίας 17, στην Π.Ε. Λακωνίας 10 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 36.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 114 άτομα (τα 6 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 6 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 6, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 7, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 32 (τα 3 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 20 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 43 (τα 3 στη ΜΕΘ).

Στο Γύθειο αύριο Πέμπτη ο υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος, τηλεδιάσκεψη σήμερα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Posted: 29 Sep 2021 11:51 AM PDT

Στο Γύθειο θα βρίσκεται αύριο Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, με τον οποίον ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε τηλεδιάσκεψη το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη 29 του μήνα.

Θέμα της τηλεδιάσκεψης, στην οποία μετείχαν επίσης και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ήταν οι προγραμματικές συμβάσεις που θα υπογραφούν μεταξύ των Περιφερειών Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αντικείμενο την δυνατότητα των εν λόγω Περιφερειών να προβαίνουν σε εργασίες σε πυρόπληκτες περιοχές οι οποίες είναι στην ευθύνη των Δασαρχείων.

Συγκεκριμένα, οι συμβάσεις θα αφορούν στους καθαρισμούς από τις Περιφέρειες υδατορεμάτων και στις συμπαρομαρτούσες εργασίες που είναι απαραίτητες προς την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Συμβάσεις για τρία έργα στη Λακωνία προϋπολογισμού 1,8 εκ ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην Σπάρτη

Posted: 29 Sep 2021 11:50 AM PDT

Συμβάσεις τριων έργων στη Λακωνία, συνολικού προϋπολογισμού 1.850.000 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στη Σπάρτη.

Τα έργα αυτά είναι η συντήρηση α) των επαρχιακών οδών Σπάρτη – Γεράκι – Αγιος Δημήτριος και γέφυρα Απιδιάς – Αγιος Δημήτριος – Κρεμαστή, με προϋπολογισμό 550.000 ευρώ, β) της εθνικής οδού Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο, με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ και γ) της επαρχιακής οδού Μολάοι – Ρειχέα – Κυπαρίσσι, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.

Τηλεσύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για την μετακίνηση των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας λόγω της ανακαίνισης στο Διοικητήριο της Καλαμάτας

Posted: 29 Sep 2021 11:49 AM PDT

Στο κτήριο της παλαιάς σχολής Παπαφλέσσα, στη συμβολή των οδών Κρήτης και Φαρών, στην Καλαμάτα, προορίζεται να “μετακομίσει” η πλειονότητα των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας, για το χρονικό διάστημα που θα εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Αυτό γνωστοποιήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο και τους θεματικούς ομολόγους του Βασίλη Καπέλιο και Ανδρέα Τσουκαλά, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε.

Για τον σκοπό αυτό προετοιμάζεται προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ενώ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοσιοποιηθεί και η δημοπράτηση της ανακαίνισης του διοικητηρίου της Π.Ε. -έργο με προϋπολογισμό 10,7 εκ ευρώ, το οποίο καταβάλλεται προσπάθεια να έχει ξεκινήσει πριν το τέλος του φετινού χρόνου.

Ο περιφερειάρχης, στη σημερινή σύσκεψη, προέβη στη συγκρότηση επιτροπής από υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Μεσσηνίας η οποία επιφορτίστηκε να φροντίσει για την διευθέτηση των χώρων στην πρώην σχολή Παπαφλέσσα, στο κτήριο της οποίας θα εκτελεστούν από πλευράς Περιφέρειας εργασίες πλήρους συντήρησης.

Οπως αναφέρθηκε, τέλος, υπάρχει πρόβλεψη για την φιλοξενία συγκεκριμένων δομών της Π.Ε. στις παλαιές εγκαταστάσεις της ΥΕΒ -στην οδό Λακωνικής- καθώς και στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου, ενώ υπάρχει προσανατολισμός οι Διευθύνσεις Παιδείας να μετακινηθούν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ασπρόχωμα.

Θερμή επιδοκιμασία στο τουριστικό σποτ της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Posted: 29 Sep 2021 11:49 AM PDT

Ενθερμη ήταν η επιδοκιμασία και επαινετικά τα σχόλια που έκανε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ (Geoffrey Pyatt) για το βίντεο της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

“Επιδοκιμάζω με όλη μου την καρδιά” σημειώνει εμφατικά στον λογαριασμό του στο twitter ο Αμερικανός διπλωμάτης, αναφερόμενος στο σποτ που συνοδεύει την τουριστική καμπάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ολόθερμη ήταν και η υποδοχή του εν λόγω σποτ και από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστο Δήμα.

Η τουριστική καμπάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου σημειώνει εντυπωσιακές επιδόσεις, ήδη από τον πρώτο μήνα προβολής της, με πολύ υψηλά ποσοστά επιδοκιμασίας (engagement rates) τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις διεθνείς αγορές στόχευσης.

Η ψηφιακή διαφημιστική προβολή πραγματοποιείται σε rich media formats σε Facebook, Instagram, YouTube και Verizon και έχει ήδη σημειώσει 2,2 εκατ. impressions και πάνω από 1 εκατομμύριο video views στο YouTube, 10,3 εκατομμύρια impressions και 790 χιλιάδες views σε Facebook και Instagram, ενώ η κάλυψη είναι στους 3 εκατομμύρια χρήστες (reach).

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον βουλευτή Κορινθίας Κ. Κόλλια

Posted: 29 Sep 2021 11:47 AM PDT

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον βουλευτή Κορινθίας Κώστα Κόλλια.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Π.Ε. Κορινθίας, ενώ ο περιφερειάρχης προέβη σε επισταμένη ενημέρωση του βουλευτή σχετικά με τα αρδευτικά έργα στην εν λόγω Περιφερειακή Ενότητα.

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 29 Sep 2021 11:46 AM PDT

Σημαντικές αποφάσεις σε σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, προέβη στην έγκριση του πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών και αποδεικτικών εγγράφων νομιμοποίησης προσωρινού αναδόχου για το προϋπολογισμού 650.000 ευρώ έργο που αφορά σε μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση καταπτώσεων στην επαρχιακή οδό 7 στην Αργολίδα.

Ενέκρινε επίσης το πρώτο πρακτικό έγκρισης και ανάδειξης μειοδότη του διαγωνισμού για το έργο αποκατάστασης βλαβών σε ασφαλτοτάπητα και τεχνικά στο τμήμα Χώρα – Γαργαλιάνοι της 9ης εθνικής οδού και στις 3η και 10 επαρχιακές οδούς Χώρα – Καζάρμα, στη Μεσσηνία, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.

Ακόμα, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη διενέργεια δημοπρασίας για το προϋπολογισμού 500.000 ευρώ έργο συντήρησης στο τμήμα Κάμπος – Σταυροπήγιο – Προσήλιο της 1ης επαρχιακής οδού, στη Μεσσηνία.

Εγκρίθηκε, εξ άλλου, το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τριφυλίας και της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας με αντικείμενο υποστηρικτικές ενέργειες για την λειτουργία της ζωαγοράς Κοπανακίου.

Τέλος, η Επιτροπή ενέκρινε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε.” για την οργάνωση της συμμετοχής της Περιφέρειας στην έκθεση “Πανηπειρωτική 2021”, στα Ιωάννινα.

Εξειδίκευση των παρεμβάσεων στον πυρόπληκτο Σχίνο

Posted: 29 Sep 2021 11:45 AM PDT

Εξειδικεύτηκε η κατανομή της πίστωσης του 1,1 εκ ευρώ που διατέθηκε από την πολιτεία για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν περιοχές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων από την πυρκαγιά του περασμένου Μαΐου.

Συγκεκριμένα, 120.000 ευρώ προορίζονται για επείγουσες εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας υδατορέματος Σουρέα στην πυρόπληκτη περιοχή των Βαμβακιών Σχίνου, 180.000 ευρώ για αποκατάσταση τεχνικών έργων και καθαρισμό της κοίτης και των πρανών υδατορεμάτων για αντιπλημμυρική προστασία στην πυρόπληκτη περιοχή του Σχίνου και τέλος 700.000 ευρώ διατίθενται για την αποκατάσταση των βλαβών του οδικού δικτύου στην πιο πάνω πυρόπληκτη περιοχή.

Ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα από το Επιμελητήριο Αργολίδας

Posted: 29 Sep 2021 11:44 AM PDT

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, με αναφορά στη συνδρομή της Περιφέρειας για την διοργάνωση της 8ης Εκθεσιακής Δραστηριότητας “Γεύσεις και Οψεις”, στο Πόρτο Χέλι.

“Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την οικονομική σας συνεισφορά στην προσπάθεια αυτή του Επιμελητηρίου, που καταδεικνύει το ενδιαφέρον σας για την επιχειρηματική ανάπτυξη της περιοχής μας” σημειώνεται χαρακτηριστικά στην εν λόγω επιστολή, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here