Στοχευμένες παρεμβάσεις καθαρισμού της δ/κ που αλλάζουν το κέντρο του Άστρους την έδρα του δήμου μας – Επισημάνσεις-Προτάσεις

1

Την περασμένη εβδομάδα με την λήψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής κοινότητας Άστρους, κάτι άρχισε να αλλάζει στην εικόνα του κέντρου του Άστρους.

Όπως πληροφορηθήκαμε, ο νέος πρόεδρος κ.Κ.Μπάρλας σε συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου και σε συνεννόηση με τα μέλη, συμφώνησαν για κάθε μέλος να αναλάβει και έναν τομέα ευθύνης ,ώστε να δρομολογούνται και να επιλύονται άμεσα τα προβλήματα της δ/κ Άστρους.

Όπως φαίνεται από τις πρώτες ημέρες, είναι μια θετική συλλογική κίνηση συνεργασίας όλων, για το καλό του τόπου μας.

Σας παραθέτουμε παρακάτω φωτογραφικό υλικό, από τον καθαρισμό της πλατείας Καρυτσιώτη, της παιδικής χαράς, του αγροκηπίου, της κεντρικής πλατείας και του χώρου στάθμευσης πλησίον της πλατείας.

Εμείς από την πλευρά μας, δεν είμαστε εδώ για να παρουσιάζουμε μόνο τα θετικά που κάνει η εκάστοτε δημοτική ή κοινοτική αρχή, αλλά και τα αρνητικά.

Είμαστε εδώ για να αναδεικνύουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας και να βοηθάμε στην επίλυση τους και πάντα καλοπροαίρετα, με προτάσεις και ιδέες δικές μας, αλλά και των συνδημοτών μας.

Επισημάνσεις- Προτάσεις

Θεωρούμε ότι, για να δούμε την πραγματική εικόνα που θα πρέπει να έχει το κέντρο του Άστρους, δεν αρκούν μόνο εποχιακά να κόβονται τα χορτάρια .

Παράλληλα. αλλά άμεσα ,πρέπει να φυτευτούν λουλούδια ,να δώσουμε χρώμα, με πολύχρωμα γλαστράκια, σε όλα τα παρτέρια στις πλατείες και με τακτικό πότισμα.

Στην πλατεία Καρυτσιώτη ,μπορούν ακόμα να φυτευτούν και οπωροφόρα δένδρα και στο σχολείο, το εισόδημα να δίνεται σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Γιατί όχι, να αναβιώσουμε το παλιό αγροκήπιο… και μία ωραία πρόταση δημότη, αν μπορεί να βρεθεί μια παλιά φωτογραφία της εισόδου του αγροκηπίου και να φτιαχτεί μια όμοια είσοδος, που θα ήταν ξεχωριστή!

Στο παλιό αγροκήπιο από ότι γνωρίζουμε ,όταν έγινε το Ίδρυμα Ζαφείρη μπήκε ένας αρδευτικός αγωγός για πότισμα, αλλά καμία δημοτική αρχή δεν το έκανε χρήση!

Καθώς ακόμα, στον διάδρομο μεταξύ αγροκηπίου και Ιδρύματος, υπάρχει ένας αγωγός όμβριων υδάτων τυφλός, δηλαδή απομένουν 2-3 μέτρα για να ενωθεί με τον υπόνομο στον δρόμο του ΟΤΕ και να λυθεί το πρόβλημα του νερού που λιμνάζει τον χειμώνα.

Επίσης, να μπει επαρκής φωτισμός, λουλούδια, παγκάκια και καλάθια απορριμμάτων.

Καθώς και να συνεχιστεί η λειτουργία του θερινού σινεμά, που ήταν μια ευχάριστη διέξοδος για τους δημότες και επισκέπτες το καλοκαίρι.

Αλλά προβλήματα άμεσης επίλυσης

1.Η δ/κ Άστρους θα πρέπει να συνεργαστεί με τον δήμο, για την άμεση λύση του συγκοινωνιακού-κυκλοφοριακού προβλήματος. Από ότι γνωρίζουμε υπάρχει έτοιμη μελέτη ,εδώ και χρόνια στα συρτάρια του δήμου.

2.Ανάπλαση των εισόδων του Άστρους και φωτισμός, σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Στις εισόδους, θα πρέπει επίσης να προστεθούν οι ταμπέλες που να κατευθύνουν προς το Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς και προς το χώρο της Β Εθνοσυνέλευσης.

3.Η περιβόητη κατασκευή του Κόμβου ραχούλας

4.Η Τοποθέτηση σταθερών σημείων πλακάτ σε διαφορά σημεία, για αφισοκόλληση και κηδειόχαρτα…

5.Στην κεντρική πλατεία, να μικρύνουν τα παρτέρια και να γίνει ένα μικρό σιντριβάνι και να τοποθετηθούν άμεσα παγκάκια για τους δημότες.

6.Να λειτουργήσει επιτέλους το Μουσείο και χώρος της Β Εθνοσυνέλευσης.

Τα παραπάνω είναι μερικά ενδεικτικά προβλήματα που αναφέρουμε,σύντομα θα έχουμε κοντά μας , τον πρόεδρο της δ/κ, καθώς και τον κ.δήμαρχο,για να τους μεταφέρουμε και άλλες προτάσεις και προβλήματα που θα μας έχετε και εσείς μεταφέρει.

Πολλά από αυτά σίγουρα θα είναι στους σχεδιασμούς της νέας δημοτικής και κοινοτικής αρχής, εμείς απλά τα αναφέρουμε, μεταφέροντας και την αγωνία των συνδημοτών μας για πραγματικές αλλαγές στην έδρα του δήμου μας.

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ για το astros-kynourianews.gr:Φώτης & Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria-Κοιν.Σ.Επ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι συμπολίτες μας έχουν τον πρώτο λόγο και ξέρουν πολλά ,περιμένουμε την ενεργό παρουσία τους , συμμετοχή τους και το ενδιαφέρον τους για την “καλύβα” μας .

    Στη βράση κολάει το σίδερο , άρχισε να πνέει ούριος άνεμος , ας καταθέσουν όλοι τις γνώμες τους δημόσια με σεβασμό και καθαρότητα όπου μπορούν, κυρίως στο καινούργιο δήμαρχο στον πρόεδρο της κοινότητας μας και στον συμπολίτη μας υπουργό , ας μην χάσουμε αυτή την μοναδική ευκαιρία , είμαι σίγουρος θα κάνουν πολλά αν καταλάβουν τι θέλει η τοπική κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here